Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, η Γερμανία δεν αρνήθηκε να στείλει στρατό στη Συρία για να προστατεύσει τους Κούρδους από την ΤουρκίαΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, η Γερμανία δεν αρνήθηκε να στείλει στρατό στη Συρία για να προστατεύσει τους Κούρδους από την Τουρκία

10 Ιου
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Η είδηση πως η Γερμανία αρνήθηκε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, ερμηνεύθηκε ως άρνηση του Βερολίνου να προστατεύσει τους Κούρδους της περιοχής από την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Στο freepen.gr (αρχική πηγή) και thesecretrealtruth.blogspot.com διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Στις 7/7/2019, έγινε γνωστό πως ο ειδικός επιτετραμμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Συρία Τζέιμς Τζέφρεϊ ζήτησε από τη Γερμανία να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές, εφοδιαστές και τεχνικούς (δηλαδή όχι στρατεύματα πρώτης γραμμής) για να βοηθήσουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Οι SDF είναι ένας συνασπισμός τοπικών δυνάμεων, τον έλεγχο των οποίων διατηρούν οι Κούρδοι της Συρίας (YPG).

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από συνέντευξη του Τζέφρεϊ στην Welt. Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την ανάγκη αποστολής γερμανικών στρατευμάτων για την προστασία των Κούρδων από την Τουρκία. Αντιθέτως, ο Τζέφρεϊ δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά στρατεύματα ως “φράγμα” μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων της Συρίας. “Δεν είναι αυτό ο σκοπός μας. Συνεργαζόμαστε με τους Τούρκους για μια ζώνη ασφαλείας σε αυτόν τον τομέα, η οποία θα επιτηρείται από τα στρατεύματά μας, μαζί με τις κουρδικές μονάδες“.

Στις 8 Ιουλίου ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert τόνισε πως η κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να συνεχίσει τη συμμετοχή της στον Διεθνή Συνασπισμό κατά της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης με τις ήδη διαθέσιμες δυνάμεις και αρνήθηκε πως η Γερμανία θα στείλει επιπλέον ενισχύσεις.

Η Γερμανία συμμετέχει από τη πρώτη στιγμή στη μάχη κατά του ISIS, έχοντας συνεισφέρει με αεροσκάφη αναγνώρισης και ανεφοδιασμού και στρατιωτικούς που εκπαιδεύουν (Κούρδους) Πεσμεργκά στο Βόρειο Ιράκ.

Εν κατακλείδι, ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε περισσότερα γερμανικά στρατεύματα στη Συρία, διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ δεν τα θέλουν για να χρησιμοποιηθούν ως “φράγμα” μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας, αλλά αποκλειστικά για υποστήριξη στη μάχη κατά του ISIS.

Fact-check for the sake of Democracy