Ποιοι είμαστε
Αρχική Πατέρας που σκότωσε την 9χρονη κόρη του ΔΕΝ βγήκε από τη φυλακή λόγω κoρωνoϊoύΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ

Πατέρας που σκότωσε την 9χρονη κόρη του ΔΕΝ βγήκε από τη φυλακή λόγω κoρωνoϊoύ

27 Απρ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Μουσλούμ Ασλάν βγήκε από τη φυλακή λόγω του περιορισμού της πανδημίας COVID-19 και δολοφόνησε την 9χρονη κόρη του.

Συμπέρασμα:

Ο θύτης είχε βγει από τη φυλακή στις 4/11/2019 κι η αποφυλάκισή του δεν είχε καμία σχέση με την νόσο COVID-19.

Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ψευδώς ότι πατέρας 9χρονου κοριτσιού βγήκε από τη φυλακή λόγω της πανδημίας COVID-19 και σκότωσε τη κόρη του. Τα εν λόγω δημοσιεύματα αποτελούν διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Παραδείγματα: thecaller.gr, newsbeast.gr, diaforetiko.gr, stroumfaki.gr, reader.gr, fanpage.gr, tourkikanea.gr, wepost.gr

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Ο Μουσλούμ Ασλάν βγήκε από τη φυλακή λόγω του περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού και δολοφόνησε την 9χρονη κόρη του. Ο Ασλάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, φυλακίστηκε πέρυσι αφού μαχαίρωσε τη σύζυγο του Ρούκιε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας και αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τοπικά ΜΜΕ που επικαλείται η Mirror, γράφουν ότι με το που βγήκε από τη φυλακή, πήγε στο σπίτι της πρώην συζύγου του και προσπάθησε να απαγάγει τα τρία τους παιδιά. Το ζευγάρι τότε άρχισε να καυγαδίζει και ο Ασλάν χτύπησε μέχρι θανάτου την 9χρονη κόρη του, Κέιλαν. Έπειτα φέρεται να διέφυγε και συνελήφθη αργότερα σε ένα πάρκο.«Ήταν βίαιος με τα παιδιά. Κρέμασε τη μεγάλη μου κόρη στον τοίχο και μετά τη χτυπούσε με ένα λάστιχο. Την άφησε αιμόφυρτη, πήρε ένα ταξί και εξαφανίστηκε» είπε η μητέρα των παιδιών.

Δυστυχώς το περιστατικό της δολοφονίας είναι αληθινό.

Όμως το άρθρο ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο θύτης βγήκε από τη φυλακή την προηγούμενη εβδομάδα και πως ο λόγος που αποφυλακίστηκε ήταν λόγω του περιορισμού της πανδημίας COVID-19.

Όπως δήλωσε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών της πόλης Γκαζιαντέπ:

Η Ceylan Aslan άφησε την τελευταία της πνοή στις 21 Απριλίου 2020. Ο ύποπτος συνελήφθη στις 17 Απριλίου 2020 και ξεκίνησε έρευνα. Τονίστηκε ότι ο ύποπτος είχε συλληφθεί ξανά στις 31 Μαΐου 2019 για τον τραυματισμό της συζύγου του και ότι αποφυλακίστηκε στις 04 Νοεμβρίου 2019. […] Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει ακόμη μια προσπάθεια διάδοσης ψευδών πληροφοριών, κοινοποιώντας διάφορα μηνύματα στα κοινωνικά μέσα.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα 13 Απριλίου νόμο που προβλέπει την απελευθέρωση εγκλείστων στις φυλακές, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποσυμφορηθεί το σύστημα μπροστά στην απειλή της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο ο θύτης αποφυλακίστηκε στις 4/11/2019, δηλαδή πολύ πριν την εμφάνιση της COVID-19.

Εν κατακλείδι, ο θύτης είχε αποφυλακιστεί πολλούς μήνες πριν τον φόνο και όχι πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των Τούρκικων φυλακών εξαιτίας της COVID-19.