Ποιοι είμαστε
Αρχική Βίντεο: ο Obama δεν σχηματίζει με τα δάχτυλά του τα κέρατα του σατανάHOAXES

Βίντεο: ο Obama δεν σχηματίζει με τα δάχτυλά του τα κέρατα του σατανά

29 Ιου
2020

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του σχηματίζει το σύμβολο του σατανά με τα δάχτυλά του.

Συμπέρασμα:

Παρευρισκόμενος στην τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου University of California, Irvine (UCI) το 2014, ο Ομπάμα προσπάθησε να σχηματίσει το σύμβολο της μασκότ του πανεπιστημίου, Peter the Anteater.

Επανακυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020 ένα βίντεο από το 2014, στο οποίο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που το συνοδεύει, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama σχηματίζει σε ομιλία του το σύμβολο του σατανά με τα δάκτυλά του. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, σχηματίζει το σύμβολο της διάσημης μασκότ του Πανεπιστημίου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση από την οποία προέρχεται το υπό εξέταση απόσπασμα βίντεο.


Παραδείγματα: βίντεο στο Facebook, στο YouTube, δημοσιεύματα των odysseiatv.blogspot, news123.gr, thesecretrealtruth.blogspot.

Βίντεο από το 2014 στο Facebook που γνώρισε πολλές ανακοινοποιήσεις το 2020.


Στιγμιότυπο πρόσφατης δημοσίευσης που ανακυκλώνει τον ισχυρισμό.


Απόσπασμα άρθρου με αναφορά στο θέμα.


Τι ισχύει;

Το υπό εξέταση βίντεο, στο τέλος του οποίου γίνεται ρητή μνεία ότι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, σχηματίζει το σημάδι του σατανά/διαβόλου, προέρχεται από την θερινή τελετή αποφοίτησης στο University of California-Irvine (UCI) στο Angel Stadium της πόλης Anaheim της Καλιφόρνια, το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014. [πηγή 1] [πηγή 2]

https://youtu.be/qnXmI1bLdEo

Στο τέλος της, σχεδόν τριαντάλεπτης, ομιλίας του [ολόκληρη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ, και να τη δείτε εδώ] απευθυνόμενος προς περισσότερους από 6.000 αποφοίτους του Πανεπιστημίου και τους 30.000 συγγενείς και φίλους τους, ο τότε Πρόεδρος προσπάθησε να μιμηθεί το σύμβολο της χαρακτηριστικής και διάσημης μασκότ των αθλητικών ομάδων του Πανεπιστημίου, τουλάχιστον από πεντηκονταετίας, Peter the Anteater. [πηγή 1] [πηγή 2]

Μεταφραζόμενος κατ’ ακριβολογίαν ως Πέτρος ο Μυρμηγκοφάγος, η ευρέως αναγνωρίσιμη μασκότ του UCI προήλθε από σειρά κόμικς τη δεκαετία του ’60, και ο χαρακτηριστικός ήχος “zot!” που παράγει κάθε φορά που τρώει ένα μυρμήγκι, έδωσε το όνομα στην χαρακτηριστική χειρονομία – συμβόλου, την οποία προσπαθεί να μιμηθεί ο Obama. Μάλιστα, οι παριστάμενες σπουδάστριες αποπειράθηκαν να διορθώσουν τον τότε Πρόεδρο, ώστε να σχηματίσει επακριβώς την χειρονομία Zot! (δείτε ανωτέρω το βίντεο)

Παρακάτω και σχετικό επεξηγηματικό βίντεο από τον επίσημο λογαριασμό του Πανεπιστημίου στο YouTube, για την ορθή αποτύπωση του συμβόλου – χειρονομίας του μυρμηγκοφάγου.


Συνοψίζοντας, δεν προκύπτει από το συγκεκριμένο απόσπασμα βίντεο ότι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχηματίζει το σύμβολο του σατανά. Αντιθέτως, ευρισκόμενος στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCI, προσπάθησε να σχηματίσει το σύμβολο της διάσημης και προσφιλούς μασκότ του ιδρύαματος, του μυρμηγκοφάγου Peter the Anteater.