Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραποιημένη η φωτογραφία από την ομιλία της κ. Ραλλίας Χρηστίδου στη ΒουλήHOAXES

Παραποιημένη η φωτογραφία από την ομιλία της κ. Ραλλίας Χρηστίδου στη Βουλή

10 Ιου
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Η Ραλλία Χρηστίδου, Βουλευτής του Σύριζα, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με απρεπή για τον χώρο αμφίεση.

Συμπεράσμα:

Πρόκειται για παραποιημένη φωτογραφίας της βουλευτού. Το ντύσιμό της ακολουθεί τον κανονισμό της Βουλής.

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραποιημένη φωτογραφία της κ. Ραλλίας Χρηστίδου από το βήμα της Βουλής. Σε αυτή παρουσιάζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να φοράει μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή των Ελλήνων.

Η παραποιημένη φωτογραφία όπως εντοπίστηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στα άτομα που αναπαρήγαγαν την φωτογραφία και τη συνόδευσαν με προσβλητικά σχόλια ήταν και γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος αργότερα με νεότερη ανάρτησή του, ζήτησε συγνώμη.

 

Παραποιημένη φωτογραφία

Το στιγμιότυπο είναι από ομιλία της κ. Χρηστίδου κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 στη Βουλή των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2019. Όπως μπορείτε να δείτε από την αρχική φωτογραφία αλλά και από το βίντεο της συγκεκριμένης ομιλίας, η αμφίεση της κ. Χρηστίδου ακολουθεί πιστά τους κανονισμούς της Βουλής αναφορικά με το ντύσιμο των βουλευτών. Σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι μέσα από το σακάκι της φοράει λευκό πουκάμισο.

Η αρχική εικόνα από την ομιλία της κ. Χρηστίδου από τη Βουλή.

 

Συμπερασματικά, η φωτογραφία της κ. Χρηστίδου που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).