Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, οδηγός λεωφορείου ΔΕΝ έκλεισε δύο λωρίδες λόγω προστίμουΧωρίς κατηγορία

Όχι, οδηγός λεωφορείου ΔΕΝ έκλεισε δύο λωρίδες λόγω προστίμου

6 Αυγ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός:

Οδηγός λεωφορείου δέχθηκε πρόστιμο για μάσκα, και αντιδρώντας κλείδωσε το λεωφορείο σε δύο λωρίδες δρόμου και έφυγε.

Συμπέρασμα:

Η επισυναπτώμενη φωτογραφία είναι από άσχετο περιστατικό του 2014, και ούτε τα ΜΜΕ ούτε η Αστυνομία έχουν καταγραφή του επίμαχου περιστατικού.

Viral έγινε δημοσίευση στο Facebook, κατά την οποία οδηγός λεωφορείου δέχθηκε πρόστιμο για μάσκα, και αντιδρώντας κλείδωσε το λεωφορείο σε δύο λωρίδες δρόμου και έφυγε. Όμως δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό.

Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία που επισυνάπτεται στο δημοσίευμα δεν είναι πρόσφατη αλλά τραβήχτηκε μετά από περιστατικό σύγκρουσης τρόλεϊ με διπλό λεωφορείο το 2014.

Επιπλέον, εφόσον το επίμαχο περιστατικό είχε συμβεί, θα υπήρχαν πολλαπλά σχετικά δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, όμως δεν εντοπίσαμε κανένα, παρά μόνο τη συγκεκριμένη δημοσίευση και αυτούσιες αναπαραγωγές της. Τέλος, επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, όπου δεν υπήρχε καταγραφή για τέτοιο περιστατικό.

Συμπερασματικά, το επίμαχο περιστατικό δε συνέβη.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.