Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Κυρ. Μητσοτάκης ΔΕΝ έδωσε συνέντευξη φορώντας μπουρνούζιΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, ο Κυρ. Μητσοτάκης ΔΕΝ έδωσε συνέντευξη φορώντας μπουρνούζι

24 Αυγ
2020

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Ισχυρισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη φορώντας μόνο μπουρνούζι.

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός βασίζεται σε φωτογραφία, η οποία αποτελεί προϊόν επεξεργασίας.

Με αφορμή φωτογραφία που επανακυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, διαμοιράζεται ο ισχυρισμός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη φορώντας μπουρνούζι. Ωστόσο, η φωτογραφία αποτελεί προϊόν επεξεργασίας.

Παραδείγματα: oparlapipas.gr, tripioevro.blogspot.com, loutrakiodusseas.blogspot.com

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

Αληθεύει;

Βέβαια, το εν λόγω στιγμιότυπο αποτελεί προϊόν επεξεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για φωτογραφία η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Διονύσιο Μάμαλο, την Κυριακή 20 Μαΐου του 2018 στην Κέρκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων της ομογένειας και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των ομογενών δεύτερης και τρίτης γενιάς. Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από την εν λόγω συνέντευξη.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνάγουμε το συμπέρασμα πως ο ισχυρισμός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη φορώντας μπουρνούζι, καθότι βασίζεται σε επεξεργασμένο καρέ, καταρρίπτεται.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).