Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι η Pfizer ΔΕΝ έχει βγάλει 2 διαφορετικά mRNA εμβόλια για την COVID-19ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι η Pfizer ΔΕΝ έχει βγάλει 2 διαφορετικά mRNA εμβόλια για την COVID-19

7 Σεπ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Το εμβόλιο της Pfizer δεν πήρε στη πραγματικότητα πλήρη έγκριση κυκλοφορίας καθώς υπάρχουν 2 διαφορετικά εμβόλια της Pfizer, το ένα εκ των οποίων συνεχίζει να έχει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης ενώ το άλλο που έλαβε πλήρη έγκριση δεν έχει παρασκευαστεί ακόμα.

Συμπέρασμα:

Ο ισχυρισμός ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν έλαβε πλήρη άδεια κυκλοφορίας είναι ψευδής. Οι αναφορές των υπό εξέταση δημοσιευμάτων σε 2 εμβόλια δεν ευσταθεί καθώς το ίδιο εμβόλιο έχει αναγραφεί σε σχετικές αναφορές και ως "Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine" αλλά και ως "Comirnaty" που είναι η εμπορική του ονομασία. Το εν λόγω εμβόλιο έλαβε στις 23 Αυγούστου 2021 πλήρη άδεια κυκλοφορίας για το γενικό πληθυσμό 16 ετών και άνω, ενώ η άδεια έκτακτης ανάγκης, για το ίδιο εμβόλιο, παρέμεινε σε ισχύ αλλά μόνο για χρήση σε άτομα 12-15 ετών και σε ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Σε δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε ιστολόγια βρίσκουμε τον ισχυρισμό πως το εμβόλιο της Pfizer δεν πήρε στη πραγματικότητα πλήρη έγκριση κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στη πραγματικότητα υπάρχουν 2 διαφορετικά εμβόλια της Pfizer, το ένα εκ των οποίων συνεχίζει να έχει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης ενώ το άλλο που έλαβε πλήρη έγκριση δεν έχει παρασκευαστεί ακόμα. Ωστόσο οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Παράδειγμα: pronews.gr, anazitiseis.gr, nikolaosanaximandros.gr, katohika.gr, aegeanews.gr, skeftomasteellhnika.blogspot.com, choratouaxoritou.gr, triklopodia.gr, zwidosia.blogspot.com, bahalonews.gr

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Σκάνδαλο: Ο λόγος που δεν πήρε έγκριση το εμβόλιο της Pfizer, είναι επειδή υπάρχουν δύο διαφορετικά εμβόλια!

Είναι μία «περίεργη» αδειοδότηση, ένα απίστευτο τρικ, ένα σκάνδαλο! Απο ότι φαίνεται υπάρχουν δύο προϊόντα… Ένα με το όνομα comirnaty Που πήρε κανονική άδεια και ένα που ήδη κυκλοφορεί ως pfizer covid19 vaccine! Το οποίο συνεχίζει να έχει άδεια έκτακτης ανάγκης. Σατανικό;;;

Τα μεγάλα νέα που κυκλοφορήσανε σε όλο το κόσμο είναι πως ο FDA έχει δώσει «πλήρη έγκριση» στο εμβόλιο Pfizer CV19, μόνο που αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψέμα. Ο FDA έχει εγκρίνει ένα μελλοντικό εμβόλιο που ονομάζεται “Comirnaty”! Ναι καλά ακούσατε… (Ο FDA ενέκρινε την αίτηση άδειας βιολογικών προϊόντων (BLA) που υποβλήθηκε από την BioNTech Manufacturing GmbH για COMIRNATY (ένα άλλο Εμβόλιο COVID-19, mRNA). 

(Ακολουθεί η επιστολή του FDA προς την Pfizer)  Δεν μπορείτε να λάβετε το Comirnaty τώρα επειδή δεν υπάρχει!!

Ποιος ξέρει πότε , στο μέλλον, θα το κατασκευάσουν για να μπορέσετε να το πάρετε. Αυτό που μπορείτε να πάρετε είναι το ίδιο παλιό πειραματικό εμβόλιο Pfizer που βρίσκεται υπό εξουσιοδότηση έκτακτης χρήσης (EUA). Το μόνο που έκανε ο FDA ήταν να επεκτείνει το EUA για τα χάλια που έκαναν ήδη… 

Αυτό είναι το εμβόλιο που είναι διαθέσιμο ήδη στην αγορά. Είναι ένα πειραματικό εμβόλιο και είπαν ψέματα στο κοινό ότι είναι “πλήρως εγκεκριμένο” και “ασφαλές”. Σε μια επιστολή προς την Pfizer, ο FDA είπε, «θα παραμείνει σε ισχύ το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 για την προηγουμένως εξουσιοδοτημένη ένδειξη .. ” 

Αν δεν πιστεύεις αυτά που γράφω εγώ, δες τι λέει ο Δρ Robert Malone, εφευρέτης του mRNA

“Το βασικό σημείο είναι ότι υπάρχουνε δύο προϊόντα που είναι νομικά ξεχωριστά, αλλά στο περιεχόμενό τους παρόμοια! Νομικά ξεχωριστά σημαίνει ότι για το ένα προϊόν φέρει ευθύνη ο κατασκευαστής αν προκληθούν βλάβες στον παραλήπτη, ενώ για το άλλο όχι.” Δηλαδή στο ένα προϊόν δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για οτιδήποτε πάθεις.

Επίσης εξηγεί ότι “Όταν ένα προϊόν έχει επίσημη άδεια απο το FDA μπορεί να υπάρξει Αναγκαστικός εμβολιασμός, Ενώ για προϊόντα που έχουν άδεια έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί.”

Το προϊόν που αδειοδοτήθηκε είναι το Comirnaty Το οποίο δεν υπάρχει ακόμα σε στοκ. Η σύνθεση του είναι ίδια με το εμβόλιο της Φάιζερ που κυκλοφορεί τώρα, Το οποίο όμως εξακολουθεί να έχει άδεια έκτακτης ανάγκης.

“Κρύβονται λοιπόν πίσω από αυτό και μας εμβολιάζουν με το εμβόλιο της Φάιζερ κάτω από άδεια έκτακτης ανάγκης χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη για το τι θα πάθουμε, κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι είναι το αδειοδοτημένο προϊόν.” Υπάρχει άνθρωπος που θα πάει στο εμβολιαστικό κέντρο και θα ζητήσει να δει το Φιαλίδιο Για να διευκρινίσει ακριβώς πιο προϊόν του δίνουν;

Ο Γκρεγκ Χάντερ μιλά για το τεράστιο ψέμα που είπε ο FDA στο κοινό που θα τους αναγκάσει να συμμετάσχουν σε μια πειραματική δοκιμή ναρκωτικών μέσω ενός νέου γύρου εντολών.

Παραλλαγές του παραπάνω κειμένου αναπαράγουν τον ίδιο ισχυρισμό περί επέκτασης της άδειας έκτακτης ανάγκης αλλά χρησιμοποιούν διαφορετική διατύπωση. Μία από αυτές τις εκδοχές δημοσίευσε και ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, με τον οποίο έχουμε ασχοληθεί σε προηγούμενα άρθρα μας αναλύοντας πληθώρα αντιεμπιστημονικών ισχυρισμών σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19. [άρθρο 1][άρθρο 2][άρθρο 3][άρθρο 4][άρθρο 5][άρθρο 6]

Τι ισχύει

Όπως φαίνεται στην επιστολή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) που παραθέτουν τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, στις 11 Δεκεμβρίου 2020, ο φορέας εξέδωσε άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA) για το mRNA εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Η εν λόγω άδεια δόθηκε κατόπιν εξέτασης των στοιχείων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του σκευάσματος στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές. Αντίστοιχη άδεια υπό όρους (conditional marketing authorization) δόθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν εξέτασης των ίδιων στοιχείων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Το σκεύασμα το οποίο έλαβε την άδεια έκτακτης ανάγκης από τον FDA και την άδεια υπό όρους από τον EMA είχε την εμπορική ονομασία “Comirnaty”.

Παρότι σε διαφορετικά σημεία των αναφορών που εξέδιδαν επίσημοι φορείς το προϊόν αναγράφονταν με το γενικό χαρακτηρισμό “Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine”, η εμπορική ονομασία ήταν “Comirnaty”. Επίσης, η εργαστηριακή ονομασία του φαρμακευτικού σκευάσματος, η οποία παραμένει η ίδια ανεξάρτητα από την εμπορική ονομασία, είναι “BNT162b2”. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν “δυο διαφορετικά εμβόλια”, αλλά ένα εμβόλιο το οποίο εμφανίζεται και με τον γενικό όρο “Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine” αλλά και με την εμπορική του ονομασία.

Επιπρόσθετα, ο ισχυρισμός ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν έλαβε πλήρη έγκριση αλλά ανανέωση της άδειας έκτακτης ανάγκης συνιστά παραπληροφόρηση.

Στις 23 Αυγούστου 2021 ο FDA έδωσε πλήρη άδεια κυκλοφορίας στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech με την εμπορική ονομασία “Comirnaty” για τον γενικό πληθυσμό σε ηλικίες 16 ετών και άνω. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του φορέα, το ίδιο εμβόλιο θα συνεχίσει να κυκλοφορεί με άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA), αλλά μόνο για ηλικίες 12-15 ετών καθώς και για τη χορήγηση τρίτης δόσης σε ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Για τις ηλικίες 12-15 ετών ολοκληρώθηκε πρόσφατα η σχετική κλινική δοκιμή ενώ χρειάζονται περισσότερα δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες ώστε να λάβει το εμβόλιο πλήρη άδεια και γι’ αυτό το ηλικιακό εύρος.

Το γεγονός ότι το εμβόλιο με την εμπορική ονομασία “Comirnaty” κυκλοφορεί και χορηγείται αυτή τη στιγμή νόμιμα φαίνεται και στα σχετικά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού για την COVID-19:

Στο τέλος των υπό εξέταση δημοσιευμάτων παρατίθεται βίντεο με δηλώσεις του Robert Malone σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19. Σε αυτό το βίντεο ο Dr. Malone παρουσιάζεται ως “εφευρέτης” των mRNA εμβολίων, ωστόσο αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Ο ισχυρισμός ότι ο ίδιος αποτελεί «τον εφευρέτη των mRNA εμβολίων» δεν αναγνωρίζεται στην επιστημονική κοινότητα, αλλά προωθείται από τον ίδιο, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Η φήμη του είναι αμφιλεγόμενη μεταξύ των ειδικών, ενώ ακόμα και ορισμένοι στους οποίους παρέπεμψε ο ίδιος προς υποστήριξή του, εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συμπεριφορά του.

Tα mRNA εμβόλια κατά της COVID-19 που χρησιμοποιούνται σήμερα, βασίζονται σε μια διαρκή έρευνα δεκαετιών από εκατοντάδες επιστήμονες, η οποία περιλαμβάνει και ανακαλύψεις που έλαβαν χώρα τα αμέσως προηγούμενα χρόνια πριν την έναρξη της πανδημίας. Σε αυτή τη μακριά διαδρομή, ο Dr. Malone αναφέρεται μόνο σε δευτερεύοντα ρόλο πολλά χρόνια μετά από την έναρξη της ερευνητικής δουλειάς πάνω στα mRNA εμβόλια. Αρχικά συμμετείχε στην εφαρμογή μιας προϋπάρχουσας πατέντας για εισαγωγή RNA σε κύτταρα, και έπειτα ως ερευνητής στην πρώτη πειραματική χορήγηση mRNA σε ζώο, χωρίς καμιά μετέπειτα συνδρομή στην έρευνα που τελικά οδήγησε τα εμβόλια mRNA σε πρακτική αξιοποίηση. Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι ο Dr. Malone συνιστά τον “εφευρέτη” των mRNA εμβολίων είναι λανθασμένος.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, ο ισχυρισμός ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν έλαβε πλήρη άδεια κυκλοφορίας είναι ψευδής. Οι αναφορές των υπό εξέταση δημοσιευμάτων σε 2 εμβόλια δεν ευσταθεί καθώς το ίδιο εμβόλιο έχει αναγραφεί σε σχετικές αναφορές και ως “Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine” αλλά και ως “Comirnaty” που είναι η εμπορική του ονομασία. Το εν λόγω εμβόλιο έλαβε στις 23 Αυγούστου 2021 πλήρη άδεια κυκλοφορίας για το γενικό πληθυσμό 16 ετών και άνω, ενώ η άδεια έκτακτης ανάγκης, για το ίδιο εμβόλιο, παρέμεινε σε ισχύ αλλά μόνο για χρήση σε άτομα 12-15 ετών και σε ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.