Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπληροφόρηση σχετικά με τον θάνατο της καθηγήτριας Karen Croake HeislerΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παραπληροφόρηση σχετικά με τον θάνατο της καθηγήτριας Karen Croake Heisler

12 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο θάνατος της Καθηγήτριας του πανεπιστημίου Notre Dame, Karen Croake Heisler, συνδέεται με την τρίτη δόση του εμβολίου που έλαβε για την COVID-19.

Συμπέρασμα:

Η Karen Croake Heisler έπασχε από καρκίνο και απεβίωσε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 από επιπλοκές που σχετίζονταν με την εν λόγω ασθένεια. Ο θάνατος της δεν είχε καμία σχέση με τη 3η δόση εμβολίου για την COVID-19.

Σε ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός ότι ο θάνατος της Καθηγήτριας του πανεπιστημίου Notre Dame, Karen Croake Heisler, συνδέεται με την τρίτη δόση του εμβολίου που έλαβε για την COVID-19. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ευσταθεί.

Παραδείγματα: katohika.gr, thesecretrealtruth, greek-dutch-truth

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ!!! ΠΕΘΑΝΕ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ(3Η) ΚΟΚΤΕΛΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ Biontec/Pfizer

Η Karen Croake Heisler, διάσημη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame, όχι πολύ μακριά από το Σικάγο του Ιλινόις, είχε διακριθεί ως μία από τις πιο παθιασμένες και φανατικές υποστηρικτές των μέτρων κατα της Corona και υπερ της εκστρατείας εμβολιασμού. Δεν αποφεύγει καν να «βρίζει» δημόσια τους μη εμβολιασμένους!!!

Τώρα η άπληστη προπαγανδιστρια του εμβολίου πέθανε – 12 ημέρες μετά την ένεση του τρίτου “αναμνηστικού” Biontec/Pfizer . Ηταν 67 ετών.

Σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες στον λογαριασμό της Heisler στο Twitter, όπου η πρώην καθηγήτρια ενημέρωσε με ανυπομονησία την «πρόοδο εμβολιασμού» της, είχε λάβει την πρώτη της δόση εμβολίου mRNA στις 13 Ιανουαρίου. Η δεύτερη δόση πρέπει να χορηγήθηκε στις αρχές Απριλίου, καθώς στις 9 Απριλίου, η καθηγήτρια ανέφερε ότι εκείνη και ο σύζυγός της είχαν μόνο ήπιες αντιδράσεις στο εμβόλιο και είχαν μόνο ήπιο πόνο στο χέρι.

Ο καρκίνος επιδεινώθηκε μετά από το «ενισχυτικό 3ο μπόλι ή αλλιώς το αναμνηστικό»

Αυτή η υποτιθέμενη «πλήρης προστασία» πιθανότατα δεν ήταν αρκετή για την ακαδημαϊκό, η οποία ήταν επίσης «υποδειγματικη» σε άλλες περιπτώσεις Corona και προτίμησε να φωτογραφηθεί έξω φορώντας μάσκες (και ακόμη και να περπατά το σκυλί της με ειδική μάσκα FFP):

Στις 7 Σεπτεμβρίου έλαβε την τρίτη δόση. Μετά τον «επανεμβολιασμό», η υγεία της γυναίκας, που προηγουμένως χαρακτηριζόταν ως υγιής, επιδεινώθηκε γρήγορα. λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα ήταν νεκρή. Και στην περίπτωσή της, δεν θα είναι δυνατό να αποδειχθεί άμεσος σύνδεσμος με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, υπάρχουν όλο και περισσότερες αναφορές για άτομα που πάσχουν από καρκίνο μετά από έναν εμβολιασμό κατά του αοράτου-19 ή των οποίων ο υπάρχων καρκίνος εξαπλώνεται ξαφνικά «εκρηκτικά» μετά την 3η κοκτέλα.Η Heisler, η οποία δίδασκε στο Τμήμα Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Θεάτρου (FTT) του πανεπιστημίου από το 1993 έως το 2018, υπερασπίστηκε ανένδοτα τον εμβολιασμό μέχρι την τελευταία της πνοή – και εξαπέλυσε τη “συνεπή εχθρότητα”, σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδύκτιο:

Οι μη εμβολιασμένοι είναι «εγωιστές» »,Θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι μέχρι να« συνέλθουν »και όποιος αρνείται τον εμβολιασμό είναι υπεύθυνος για την ασθένειά του. Τελικά, ήταν αυτή που δεν κατάφερε να έρθει στα λογικά της.

Παραδείγματα αντίστοιχων δημοσιεύσεων στο Facebook:

Τι ισχύει

Αρχική πηγή του υπό εξέταση ισχυρισμού είναι άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο “The Covid Blog” του Brian A. Wilkins, το οποίο έχει ιστορικό δημοσίευσης θεωριών συνωμοσίας και ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία και τα εμβόλια για την COVID-19. Στο εν λόγω ιστολόγιο υπάρχει η κατηγορία “Θάνατοι από εμβόλια” στην οποία δημοσιεύονται περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι έτυχε να πεθάνουν μετά τον εμβολιασμό, τους οποίους θανάτους αποδίδουν αυθαίρετα στο εκάστοτε εμβόλιο. Ωστόσο, όπως έχουμε αναλύσει σε αρκετά προηγούμενα άρθρα μας, το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να πεθάνει αφού λάβει ένα εμβόλιο δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο προκάλεσε το θάνατο. Η απόδοση αιτιώδους σχέσης μεταξύ μια ανεπιθύμητης ενέργειας ή θανάτου και ενός εμβολίου γίνεται κατόπιν εξέτασης της εκάστοτε περίπτωσης ξεχωριστά από ειδικούς φορείς υγείας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η περίπτωση θανάτου του ράπερ DMX ο οποίος απεβίωσε λόγω καρδιακής προσβολής αλλά δεν υπήρχε σύνδεση με το εμβόλιο και ο ισχυρισμός περί θανάτου 4 πιλότων της British Airways λόγω εμβολιασμού. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Heisler ήταν υγιής πριν τη λήψη της 3ης δόσης του εμβολίου για την COVID-19, ωστόσο η ίδια ήταν χρόνια καρκινοπαθής και πριν το θάνατο της είχε επιπλοκές οι οποίες την οδήγησαν να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Μάλιστα σε δημοσίευση της στο Twitter λίγες ημέρες πριν πεθάνει παραπονέθηκε για το γεγονός ότι το τμήμα της εντατικής στο νοσοκομείο που επισκέφθηκε ήταν γεμάτο εξαιτίας των ατόμων που δεν εμβολιάστηκαν για την COVID-19.

Στην αναγγελία θανάτου της Heisler αναφέρεται ρητά ότι πέθανε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο νοσοκομείο Regional Medical Center της Φλόριντα από επιπλοκές υγείας που σχετίζονταν με καρκίνο. [πηγή]

Επομένως δεν υπάρχει καμία βάση στον ισχυρισμό ότι ο θάνατος της Heisler έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον εμβολιασμό της για την COVID-19.

Αντίστοιχες περιπτώσεις απόδοσης αιτιώδους σχέσης μεταξύ εμβολίου για την COVID-19 και καρκίνου έχουν παρατηρηθεί και στην Ελλάδα. Μάλιστα, σε ελληνικά ιστολόγια έχει αναρτηθεί μια εκτενής λίστα με ονόματα ανθρώπων που απεβίωσαν χρονικά κοντά με τον εμβολιασμό τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την παραπάνω λίστα:

  1. Νεκτάριος Κουρκουβάτης. Όπως αναφέρει η σύζυγός του, πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του από καρδιακό πρόβλημα και ξεκαθαρίζει ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε κάποιο εμβόλιο γιατί απλά δεν είχε εμβολιαστεί.
  2. Χρονοπούλου Μαρία. Ο θάνατος της σχετίζονταν με επιπλοκές από νόσηση με COVID-19 και όχι στο εμβόλιο για τη νόσο.
  3. Γιάννης Δαμαλάς. Η διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου διαψεύδει την σύνδεση του θανάτου με τον εμβολιασμό του.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, τα υπό εξέταση δημοσιεύματα προσπαθούν να συνδέσουν ψευδώς το θάνατο της Karen Croake Heisler με τον εμβολιασμό της για την COVID-19. Η Heisler απεβίωσε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 από επιπλοκές που σχετίζονταν με καρκίνο και ο θάνατος της δεν είχε καμία σχέση με τη 3η δόση εμβολίου για την COVID-19.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.