Ποιοι είμαστε
Αρχική Περισσότερη παραπληροφόρηση κατά του εμβολιασμού παιδιών από τον Robert MaloneΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περισσότερη παραπληροφόρηση κατά του εμβολιασμού παιδιών από τον Robert Malone

24 Δεκ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Η πρωτεΐνη του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που παράγει ο εμβολιασμός κατά της COVID-19, συχνά προκαλεί μόνιμη βλάβη σε βασικά όργανα των παιδιών.

Συμπέρασμα 1:

Ο εμβολιασμός παράγει περιορισμένα και ελεγχόμενα μόνο μία πρωτεΐνη του κορωνοϊού σε μια ασφαλή της έκδοση, ενώ η COVID-19 παράγει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία πρωτεΐνων σε πολύ μεγαλύτερο όγκο, οι οποίες αντιθέτως μπορούν να κυκλοφορούν σε σημαντικές ποσότητες στα αγγεία και να προκαλούν βλάβη σε σειρά οργάνων. Η μόνη αξιοσημείωτη πάθηση που έχει συνδεθεί με τον εν λόγω εμβολιασμό, είναι η πολύ σπάνια εμφάνιση μυοκαρδίτιδας, η οποία όμως, κατά κανόνα οδηγεί σε νοσηλεία λίγων ημερών και επιλύεται πλήρως εντός λίγων εβδομάδων. Σε κάθε περίπτωση, η μυοκαρδίτιδα εμφανίζεται πολλές φορές συχνότερα λόγω της νόσησης σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Ισχυρισμός 2:

Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 μπορεί να πυροδοτήσει μόνιμες, γενετικές αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Συμπέρασμα 2:

Ο ισχυρισμός ίσως αναφέρεται παραπλανητικά στο γεγονός ότι, καθώς το ανθρώπινο σώμα αναπτύσει ανοσία, αλλάζει το DNA συγκεκριμένων κυττάρων ώστε αυτά να μπορούν να παρασκευάζουν μια ποικιλία προστατευτικών αντισωμάτων. Αυτός ο μηχανισμός δεν ενεργοποιείται μόνο μετά τον εμβολιασμό, αλλά λαμβάνει χώρα και έπειτα και από καθημερινές λοιμώξεις, όπως για παράδειγμα με το κοινό κρυολόγημα. Εναλλακτικά, ο ισχυρισμός ίσως αφορά προκαταρκτικά ευρήματα για επαναπρογραμματισμό ορισμένων ευρύτερων αποκρίσεων του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, αντίστοιχος προγραμματισμός έχει περιγραφεί για σειρά καθιερωμένων παιδικών εμβολίων, και κατά κανόνα έχει συνδεθεί με οφέλη, όπως μείωση της θνητότητας από λοιμώξεις άσχετες με τον επίμαχο εμβολιασμό και αντικαρκινική προστασία. Σε κάθε περίπτωση, ο επαναπογραμματισμός δεν πρόκειται για γενετικό ή μόνιμο φαινόμενο, αλλά φαίνεται να διαρκεί από λίγους μήνες μέχρι ένα έτος.

Ισχυρισμός 3:

Χρειαζόμαστε τουλάχιστον πέντε χρόνια δοκιμών και έρευνας για να μπορέσουμε πραγματικά να κατανοήσουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτή τη νέα τεχνολογία. Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των νέων φαρμάκων συχνά αποκαλύπτονται χρόνια μετά.

Συμπέρασμα 3:

Οι αρμόδιοι φορείς υγείας τονίζουν ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να παρομοιαστεί με τη μακροχρόνια χορήγηση φαρμακευτικών αγωγών, που είναι δυνατό να οδηγήσει σε συσσώρευση ορισμένων ουσιών. Στο πλαίσιο του εμβολιασμού, τα συστατικά, τα αντιγόνα και το mRNA στην προκειμένη περίπτωση, καταστρέφονται άμεσα, και οι παρενέργειες εμφανίζονται για πρώτη φορά εντός 2 μηνών. Μετά από τη χορήγηση δισεκατομμυρίων δόσεων κατά της COVID-19 και της πλέον αυστηρής παρακολούθησης του εμβολιασμού για περισσότερο από 1 έτος, ακόμα και οι πιο σπάνιες παρενέργειες έχουν καταγραφεί μόνο εντός των πρώτων εβδομάδων, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνηθισμένων παρενεργειών να λαμβάνει χώρα εντός ημερών.

Ισχυρισμός 4:

Τα παιδιά δεν αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς ή τους παππούδες, και η φυσική ανοσία τους κατά της COVID-19 παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία της οικογένειάς, αν όχι ολόκληρου του κόσμου, από αυτή την ασθένεια.

Συμπέρασμα 4:

Αντίθετα, η μεταδοτικότητά των παιδιών εκτιμάται μόνο λίγο χαμηλότερη από αυτή των ενηλίκων, και είναι επαρκής ώστε να προκαλεί νέες εξάρσεις COVID-19. Ο εμβολιασμός τείνει να προσφέρει πιο αξιόπιστη προστασία από τη φυσική νόσηση, και αυτό ισχύει ειδικά ως προς την ασυμπτωματική και ήπια νόσηση που είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά, η οποία συχνά δεν οδηγεί σε ανάπτυξη αντισωμάτων. Η ανεπάρκεια της νόσησης από μόνη της να αποτρέψει τη μετέπειτα μετάδοση του ιού, έχει γίνει ακόμα πιο σαφής έπειτα από την έξαρση του στελέχους Όμικρον, που καταφέρνει να επαναμολύνει άτομα που είχαν νοσήσει από προηγούμενα στελέχη του ιού, σχεδόν το ίδιο εύκολα με άτομα που δεν είχαν νοσήσει ξανά. Αντιθέτως, ο εμβολιασμός έπειτα από τη νόσηση ή η χορήγηση αναμνηστικής δόσης mRNA, φαίνεται να μειώνουν και πάλι σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης.

Ισχυρισμός 5:

Η σύγκριση μεταξύ οφέλους και ρίσκου του εμβολιασμού κατά της COVID είναι καθαρά αρνητική για τα παιδιά.

Συμπέρασμα 5:

Οι αρμόδιοι θεσμοί υγείας και το σύνολο των μέχρι στιγμής διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων, υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Η μόνη σοβαρή παρενέργεια του εμβολιασμού, η μυοκαρδίτιδα, εμφανίζεται πολλές φορές συχνότερα λόγω της COVID-19. Επιπλέον, ανά μερικές χιλιάδες μολύνσεις, η COVID-19 προκαλεί αρκετά περιστατικά νοσηλειών και πολυσυστημικού φλεγμονώδους συνδρόμου (MIS-C), το οποίο μπορεί να φτάσει σε καρδιακή ανακοπή.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα ακόμα βίντεο με δηλώσεις του Dr. Robert Malone, στο οποίο γίνονται επιστημονικά αβάσιμοι ισχυρισμοί για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της COVID-19 σε παιδιά.

Παραδείγματα: zougla.gr (αρχική πηγή στην Ελλάδα), aristeia.news, otavoice.gr, pronews.gr, enromiosini.gr, ertopen.com, attikanea.info, el.gr, oparlapipas.gr, choratouaxoritou.gr, makeleio.gr, ygeiamasnews.gr, medicalnews.gr

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίμαχο βίντεο:

Σε αυτό το βίντεο, ο Dr. Malone δηλώνει τα εξής:

Είμαι γιατρός και επιστήμονας, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι πατέρας και παππούς. Συνήθως δεν διαβάζω κείμενο που έχω ετοιμάσει για ομιλία μου, αλλά αυτό είναι τόσο σημαντικό, που ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα πω σωστά κάθε λέξη και κάθε επιστημονικό δεδομένο. Εμμένω σε αυτή τη δήλωση, με μια καριέρα αφιερωμένη στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων.

Έχω εμβολιαστεί για την COVID και γενικά είμαι υπέρ του εμβολιασμού. Έχω αφιερώσει ολόκληρη την καριέρα μου στην ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών τρόπων πρόληψης και θεραπείας μολυσματικών ασθενειών. Μετά το πέρας της ομιλίας θα δημοσιεύσω το κείμενό μου ώστε να μπορείτε να το μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένεια σας.

Το θέμα είναι το εξής: Πριν κάνετε εμβόλιο στο παιδί σας – μια απόφαση μη αναστρέψιμη – ήθελα να σας ενημερώσω για τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με αυτό το γενετικό εμβόλιο που βασίζεται στην τεχνολογία RNA, μια τεχνολογία που εγώ δημιούργησα.

Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς προτού λάβουν αυτή τη μη αναστρέψιμη απόφαση. Το πρώτο είναι ότι ένα ιικό γονίδιο θα εισέλθει στα κύτταρα του παιδιού σας. Αυτό το γονίδιο αναγκάζει το σώμα του παιδιού σας να παράγει τοξικές πρωτεΐνες ακίδας. Αυτές οι πρωτεΐνες συχνά προκαλούν μόνιμη βλάβη σε βασικά όργανα των παιδιών. Τα όργανα αυτά συμπεριλαμβάνουν τον εγκέφαλο και το νευρικό τους σύστημα, την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία -συμπεριλαμβανομένων θρόμβων αίματος- και το αναπαραγωγικό τους σύστημα. Και, πάνω απ’ όλα, αυτό το εμβόλιο μπορεί να πυροδοτήσει θεμελιώδεις αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το πιο ανησυχητικό πράγμα σχετικά με αυτό είναι ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορεί να αντιστραφεί. Δεν μπορείς να διορθώσεις τις ζημιές που θα προξενηθούν στον εγκέφαλό τους. Δεν μπορείς να επιδιορθώσεις τη φθορά στον καρδιακό ιστό. Δεν μπορείς να επιδιορθώσεις ένα γενετικά τροποποιημένο ανοσοποιητικό σύστημα, κι αυτό το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο αναπαραγωγικό σύστημα, που θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές της οικογένειάς σας. 

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αυτή η τεχνολογία δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον πέντε χρόνια δοκιμών και έρευνας για να μπορέσουμε πραγματικά να κατανοήσουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτή τη νέα τεχνολογία. Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των νέων φαρμάκων συχνά αποκαλύπτονται χρόνια μετά. Σας ζητώ να αναρωτηθείτε ως γονιός εάν θέλετε το παιδί σας να γίνει μέρος του πιο ακραίου πειράματος στην ανθρώπινη ιστορία. 

Κάτι τελευταίο, ο λόγος για τον οποίο σας λένε να εμβολιάσετε το παιδί σας είναι αναληθής. Τα παιδιά σας δεν αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς ή τους παππούδες. Στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η ανοσία τους, αφότου νοσήσουν με COVID, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία της οικογένειάς σας, αν όχι ολόκληρου του κόσμου, από αυτή την ασθένεια. Τέλος, συνοπτικά, δεν προκύπτει κανένα όφελος για τα παιδιά σας ή την οικογένειά σας με το να εμβολιάζετε τα παιδιά σας ενάντια στους μικρούς κινδύνους του ιού, δεδομένων των γνωστών κινδύνων που προκύπτουν από το εμβόλιο, μαζί με τους οποίους είναι προφανές πως εσείς και τα παιδιά σας μπορεί να χρειαστεί να ζήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Η σύγκριση μεταξύ οφέλους και ρίσκου του εμβολιασμού κατά της COVID είναι καθαρά αρνητική για τα παιδιά. Ως γονιός και παππούς, η πρότασή μου είναι να αντισταθείτε και να πολεμήσετε για να προστατέψετε τα παιδιά σας.

Τι ισχύει

Πρόκειται για δηλώσεις του Dr. Malone στις 12-12-2021, σε διαδικτυακή εκδήλωση της οργάνωσης The Unity Project, που τίθεται κατά του εμβολιασμού των παιδιών έναντι της COVID-19. Με επιστημονικά αβάσιμες δηλώσεις του Dr. Malone για την ασφάλεια των εμβολίων της COVID-19 έχουμε ασχοληθεί και σε προηγούμενο άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η εν λόγω οργάνωση αποτελεί βήμα παρουσίασης ψευδοεπιστημονικών ισχυρισμών για την COVID-19 και τα εμβόλια κατά της νόσου. Σε αυτό το σημείο είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως ένας από τους “ειδικούς” που επικαλούνται στην επίσημη ιστοσελίδα του The Unity Project είναι ο Dr. Peter McCullough ο οποίος, όπως είχαμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας, είχε ισχυριστεί αβάσιμα ότι ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 στην Αυστραλία, σκότωνε περισσότερα άτομα από την ασθένεια. Στην πραγματικότητα, ο αρμόδιος θεσμός υγείας της Αυστραλίας, TGA, είχε βρει αιτιώδη σύνδεση μόνο με 9 θανάτους έπειτα από τη χορήγηση σχεδόν 27 εκατομμυρίων δόσεων σε βάθος 7 μηνών, ενώ η COVID-19 σκότωνε περισσότερα άτομα κάθε μία μέρα. Οι ακραίοι ισχυρισμοί του Dr. McCullough, οδήγησαν ιατρικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα στην διακοπή κάθε συνεργασίας μαζί του, και σε προειδοποίηση αφαίρεσης της ιατρικής του άδειας.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Dr. Malone, σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε δείξει ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα διαστρεβλώσει τα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έναντι της COVID-19. Καταρχάς, ο ισχυρισμός του ότι είναι ο εφευρέτης των mRNA εμβολίων είναι αβάσιμος, και πρόκειται για τίτλο που υιοθέτησε και προώθησε μόνος του. Ανάμεσα σε εκατοντάδες σχετικούς ερευνητές, η βιβλιογραφία αναφέρει τον Dr. Malone σε δευτερεύοντα ρόλο, πολλά χρόνια μετά την έναρξη των αντίστοιχων πειραμάτων και χωρίς σημαντική συνδρομή στην έρευνα που οδήγησε τα mRNA εμβόλια σε πρακτική αξιοποίηση.

Το διακεκριμένο επιστημονικό περιοδικό Nature, σε σχετικό του δημοσίευμα παρείχε ενδελεχείς λεπτομέρειες για το υπόβαθρο ανάπτυξης των mRNA εμβολίων, και έδειξε πως ανάμεσα στους ειδικούς του χώρου και τα σχετικά βραβεία που έχουν απονεμηθεί μέχρι τώρα, τη μεγαλύτερη αναγνώριση διαθέτουν τρίτοι ερευνητές όπως η Dr. Katalin Karikó.

Ο Dr. Malone έπειτα επικαλείται 3 λόγους για τους οποίους δε συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι της COVID-19. Ο πρώτος λόγος είναι ότι «οι τοξικές πρωτεΐνες ακίδας των εμβολίων προκαλούν μόνιμη βλάβη στα βασικά όργανα των παιδιών». Ωστόσο, όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων. Ο εμβολιασμός παράγει περιορισμένα και ελεγχόμενα μόνο μία πρωτεΐνη του κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε μια ασφαλή της έκδοση, ενώ η COVID-19 παράγει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία πρωτεΐνων σε πολύ μεγαλύτερο όγκο, οι οποίες αντιθέτως μπορούν να κυκλοφορούν σε σημαντικές ποσότητες στα αγγεία και να προκαλούν βλάβη σε σειρά οργάνων. Έτσι, ενώ η COVID-19 συχνά εμφανίζει ισχυρές φλεγμονώδεις αντιδράσεις που συνδέονται με σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας, δεν υπάρχει αντίστοιχη γενικευμένη ένδειξη για τον εμβολιασμό.

Η μόνη αξιοσημείωτη παρενέργεια που έχει τεκμηριωθεί έπειτα από τον εμβολιασμό παιδιών με τα εγκεκριμένα εμβόλια έναντι της COVID-19, είναι η μυοκαρδίτιδα. Ωστόσο, όπως εξηγήσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, πρόκειται για πολύ σπάνια παρενέργεια, που στην ευρύτερη ομάδα υψηλότερου ρίσκου, φαίνεται να εμφανίζεται σπανιότερα από 1 ανά 10 χιλιάδες εμβολιασμούς. Επίσης, η εν λόγω πάθηση εμφανίζεται πολλές φορές συχνότερα λόγω της νόσησης. Αντίθετα με τον ισχυρισμό ότι «η φθορά στον καρδιακό ιστό δεν επιδιορθώνεται», η πάθηση έπειτα από τον εμβολιασμό κατά κανόνα οδηγεί σε νοσηλεία λίγων ημερών και επιλύεται πλήρως εντός λίγων εβδομάδων.

Ενώ δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι μηχανισμοί που οδηγούν στην παρενέργεια μυοκαρδίτιδας, η περιγραφή του Dr. Malone περί επιπλοκής της ίδιας της πρωτεΐνης ακίδας που φτιάχνει το εμβόλιο, δεν βρίσκεται ανάμεσα στις επικρατέστερες υποθέσεις. H πλέον πιθανή υπόθεση αφορά μια ανοσολογική αντίδραση του σώματος απέναντι στο mRNA ή στην ακίδα, όταν συμπίπτει ένας σπάνιος συνδυασμός κατάλληλου ανοσολογικού, γενετικού και ορμονικού υποβάθρου.

Έπειτα, οι αναφορές σε «θεμελιώδεις αλλαγές» ή «γενετική τροποποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος», ίσως αποτελούν διαστρέβλωση του γεγονότος ότι, καθώς το ανθρώπινο σώμα αναπτύσει ανοσία, αλλάζει το DNA συγκεκριμένων κυττάρων ώστε αυτά να μπορούν να παρασκευάζουν μια ποικιλία προστατευτικών αντισωμάτων. Αυτός ο μηχανισμός δεν ενεργοποιείται μόνο μετά τον εμβολιασμό, αλλά λαμβάνει χώρα και έπειτα και από καθημερινές λοιμώξεις, όπως για παράδειγμα με το κοινό κρυολόγημα.

Εναλλακτικά, ο Dr. Malone ίσως αναφέρεται σε προκαταρκτικά ευρήματα, τα οποία κάνουν λόγο για επαναπρογραμματισμό ορισμένων ευρύτερων αποκρίσεων του ανοσοποιητικού συστήματος, έπειτα από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Ωστόσο, αντίστοιχα φαινόμενα έχουν περιγραφεί για σειρά καθιερωμένων παιδικών εμβολίων, καθώς και για ορισμένες εκδόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης. Αντίθετα με την πλαισίωση του Dr. Malone, ο ανοσολογικός επαναπρογραμματισμός έχει κατά κανόνα συνδεθεί με οφέλη, όπως μείωση της θνητότητας από λοιμώξεις άσχετες με τον επίμαχο εμβολιασμό και αντικαρκινική προστασία.

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις επαναπρογραμματισμού, έχουν υπάρξει και ενδείξεις επιτάχυνσης της εκδήλωσης κάποιων αυτοάνοσων νοσημάτων, δεν σημαίνει ότι συνολικά ο εμβολιασμός αυξάνει το εν λόγω ρίσκο. Για παράδειγμα, ο εμβολιασμός BCG κατά της φυματίωσης προκαλεί επαναπρογραμματισμό, και συνολικά έχει συνδεθεί με μείωση εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων, γεγονός που καταδεικνύει την πολυσύνθετη φύση των εν λόγω φαινομένων, αλλά και τα πολύπλευρα ρίσκα της νόσησης από τα οποία προστατεύει ο εμβολιασμός.

Ειδικά ως προς τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19, οι σχετικές έρευνες βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα, και δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί τα πρακτικά αποτελέσματά του σχετικού επαναπρογραμματισμού. Σε κάθε περίπτωση, αντίθετα με την αναφορά του Dr. Malone, τα φαινόμενα αυτά δεν είναι γενετικά και μόνιμα, αλλά επιγενετικά και προσωρινά. Από τις ενδείξεις των προηγούμενων εμβολίων, φαίνεται να διαρκούν από λίγους μήνες μέχρι και ένα έτος. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6][πηγή 7]

Έπειτα, ο Dr. Malone ισχυρίζεται ότι «χρειαζόμαστε τουλάχιστον πέντε χρόνια δοκιμών και έρευνας για να μπορέσουμε πραγματικά να κατανοήσουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτή τη νέα τεχνολογία», καθώς «τα ρίσκα των νέων φαρμάκων συχνά αποκαλύπτονται χρόνια μετά». Ωστόσο, και αυτός ο ισχυρισμός είναι πολύπλευρα προβληματικός.

Οι αρμόδιοι φορείς υγείας τονίζουν ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να παρομοιαστεί με τη μακροχρόνια χορήγηση φαρμακευτικών αγωγών, που είναι δυνατό να οδηγήσει σε συσσώρευση ορισμένων ουσιών και παρουσίαση κάποιας σχετικής παρενέργειας σε μεγάλο βάθος χρόνου. Τα συστατικά και τα αντιγόνα των εμβολίων, όπως η πρωτεΐνη του κορωνοϊού για την περίπτωση της COVID-19, διαλύονται γρήγορα από το ανοσοποιητικό σύστημα μετά την εμφάνισή τους. Παρομοίως, και οι ανοσολογικές αποκρίσεις έπειτα από τον εμβολιασμό, μεγιστοποιούνται εντός των πρώτων εβδομάδων. Όσον αφορά το ίδιο το mRNA των επίμαχων εμβολίων, οι μηχανισμοί του μελετούνται εδώ και δεκαετίες, και αποτελεί καθιερωμένο επιστημονικό δεδομένο ότι αφού επιτελέσει την εργασία του, αποσυντίθεται άμεσα. Γι’ αυτούς τους λόγους, οι παρενέργειες των εμβολίων εμφανίζονται για πρώτη φορά εντός δύο μηνών, και κατά κανόνα εντός ημερών. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Ακόμα και αν το εύρος εμφάνισης κάποιας εξαιρετικά σπάνιας παρενέργειας του εμβολιασμού έναντι της COVID-19, κάλυπτε ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, η παρενέργεια θα μπορούσε να συνδεθεί με τον εμβολιασμό ήδη από τις αρχικές εμφανίσεις της εντός των πρώτων μηνών. Η γρήγορη καταγραφή θα ήταν εφικτή λόγω της καινοφανούς μαζικότητας του εμβολιασμού στο πλαίσιο της πανδημίας, και της πλέον αυστηρής και εκσυγχρονισμένης φαρμακοεπαγρύπνησης που λαμβάνει χώρα. Συγκεκριμένα, πλέον έχουν χορηγηθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο mRNA δόσεις μόνο στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πάνω από 1 χρόνο στενής παρακολούθησης. Επίσης, ο εντοπισμός μιας υποθετικής παρενέργειας θα ήταν ακόμα πιο γρήγορος αν επρόκειτο για κάποιο σπάνιο ή σοβαρό είδος πάθησης.

Μετά από σειρά ερευνών για την ασφάλεια του εμβολιασμού έναντι της COVID-19, που συνολικά είναι από τις εκτενέστερες στην ιστορία της φαρμακευτικής, ακόμα και οι πλέον σπάνιες παρενέργειες έχουν καταγραφεί μόνο εντός των πρώτων εβδομάδων, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνηθισμένων παρενεργειών να λαμβάνει χώρα εντός ημερών. Ενδεικτικά, και η παρενέργεια μυοκαρδίτιδας τείνει να εμφανίζεται εντός 1 εβδομάδας από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, και είχε εντοπιστεί στο Ισραήλ λίγους μήνες μετά από την έναρξη των εμβολιασμών.

Έπειτα, ο ισχυρισμός του Dr. Malone ότι «τα παιδιά δεν αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς ή τους παππούδες» είναι τελείως αβάσιμος. Ενώ η μέση μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2 μπορεί να είναι λίγο μικρότερη στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς τα παιδιά νοσούν συχνότερα ασυμπτωματικά, η μεταδοτικότητά τους είναι παρόμοια με των ενηλίκων εφόσον καταγραφούν ως κρούσματα. Η συνολική τους μεταδοτικότητα είναι επαρκής ώστε να προκαλεί νέες εξάρσεις COVID-19 στην κοινότητα, και χαρακτηριστικά, η παύση λειτουργίας των σχολείων βρίσκεται ανάμεσα στα πιο αποτελεσματικά συνδυαστικά μέτρα για την βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ο Dr. Malone ισχυρίζεται επίσης ότι η νόσηση των παιδιών παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία της οικογένειας, ή ακόμη και ολόκληρου του κόσμου. Στην πραγματικότητα, σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε εξηγήσει ότι ο εμβολιασμός τείνει να προσφέρει πιο αξιόπιστη προστασία, και αυτό ισχύει ειδικά ως προς την ασυμπτωματική και ήπια νόσηση που είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά, η οποία συχνά δεν οδηγεί σε ανάπτυξη αντισωμάτων.

Η ανεπάρκεια της νόσησης από μόνη της να αποτρέψει τη μετέπειτα μετάδοση του ιού, έχει γίνει ακόμα πιο σαφής έπειτα από την έξαρση του στελέχους Όμικρον, που καταφέρνει να επαναμολύνει άτομα που είχαν νοσήσει από προηγούμενα στελέχη του ιού, σχεδόν το ίδιο εύκολα με άτομα που δεν είχαν νοσήσει ξανά. Αντιθέτως, ο εμβολιασμός έπειτα από τη νόσηση ή η χορήγηση αναμνηστικής δόσης mRNA, φαίνεται να μειώνουν και πάλι σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης. Ευρύτερα, ο εμβολιασμός θεωρείται ομόφωνα στην επιστημονική κοινότητα, ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές αποτροπής περαιτέρω εμφάνισης επικίνδυνων μεταλλάξεων του SARS-CoV-2. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]

Ο Dr. Malone κλείνει δηλώνοντας ότι το ισοζύγιο ρίσκου και οφέλους είναι σαφώς κατά του εμβολιασμού, αλλά όπως δείξαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, οι αρμόδιοι θεσμοί υγείας και το σύνολο των, μέχρι στιγμής, διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων, υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι, ενώ η ασυμπτωματική νόσηση ενός παιδιού μπορεί να μην του παρέχει προστασία από μια επόμενη και πιο επικίνδυνη επαναλοίμωξη ή από μετάδοση του ιού, μπορεί μετέπειτα να οδηγήσει στο επικίνδυνο πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), το οποίο προκαλεί ζημιά σε πολυάριθμα όργανα και μπορεί να φτάσει σε καρδιακή ανακοπή.

Συμπέρασμα

Οι ισχυρισμοί του Dr. Robert Malone αναφορικά με τα οφέλη της νόσησης COVID-19 και τους κινδύνους του εμβολιασμού για τα παιδιά, είναι ψευδοεπιστημονικοί. Και μόνο σε επίπεδο ατομικού οφέλους, ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 αποτελεί με σαφήνεια την ασφαλέστερη επιλογή.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.