Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δεν αποκαλύφθηκε ότι τα PCR τεστ για την COVID-19 έβγαιναν ως τώρα θετικά στη γρίπη και σε κρυολογήματαFAKE NEWS ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, δεν αποκαλύφθηκε ότι τα PCR τεστ για την COVID-19 έβγαιναν ως τώρα θετικά στη γρίπη και σε κρυολογήματα

11 Φεβ
2022

@ |

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Αποκαλύφθηκε σε έγγραφο του FDA ότι τα PCR τεστ για COVID-19 έβγαιναν ως τώρα θετικά στη γρίπη και σε κοινά κρυολογήματα.

Συμπέρασμα:

Το έγγραφο που επικαλούνται τα υπό εξέταση άρθρα ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελεί απόδειξη ή παραδοχή εκ μέρους του FDA ή του CDC ότι τα PCR τεστ για COVID-19 «βγαίνουν θετικά» στη γρίπη και σε κοινά κρυολογήματα. Στο επίμαχο σημείο του εγγράφου, περιγράφεται η εργαστηριακή διαδικασία με χρήση in vitro παρασκευασμένου τμήματος RNA του ιού, ώστε να προσδιοριστεί η ελάχιστη ανιχνεύσιμη ποσότητα ιικού γενετικού υλικού του SARS-CoV-2. Ο λόγος που τότε χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη μέθοδος για την εκτίμηση του ορίου ανίχνευσης είναι ότι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020 δεν υπήρχαν διαθέσιμα αποθέματα στελεχών του ιού, κάτι που αργότερα ήταν και είναι ευρέως διαθέσιμο. Επίσης, στο έγγραφο δεν αναφέρθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε γενετικό υλικό ιών γρίπης ή άλλων ιών που προκαλούν κρυολόγημα αντί του SARS-CoV-2, αλλά τμήμα του γονιδιώματος του αρχικού στελέχους του ιού.

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφόρησαν το Φεβρουάριο του 2022, αποκαλύφθηκε σε έγγραφο του FDA ότι τα PCR τεστ για την COVID-19 έβγαιναν ως τώρα θετικά στη γρίπη και σε κοινά κρυολογήματα. Ωστόσο ο εν λόγω ισχυρισμός δεν ευσταθεί.

Παραδείγματα: press-gr.com, tinamepi.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Το τεστ PCR «Covid»… μέτραγε κρυολογήματα και γριπούλες, τρομοκρατώντας την ανθρωπότητα και καταστρέφοντας οικονομίες, για να κάνει τα πειράματα της η Big Pharma!

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Μετά το CDC και ο FDA αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι επί δύο χρόνια τα τεστ, εγκεκριμένα, από τον… ΠΟΥ, μέτραγαν κρυολογήματα και γριπούλες, τρομοκρατώντας την ανθρωπότητα και καταστρέφοντας οικονομίες, για να κάνει τα πειράματα της η Big Pharma.
Το έγγραφο του FDA παραδέχεται ότι το τεστ PCR «Covid» αναπτύχθηκε, χωρίς μεμονωμένα δείγματα για τη βαθμονόμηση της δοκιμής, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δοκιμάζει κάτι άλλο και πάντως, όχι κορονοϊό..


Το έγγραφο, μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Η.Π.Α. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) παραδέχεται ανοιχτά ότι το περίφημο τεστ PCR για τον κοροναϊό της Γουχάν (Covid-19) δεν αναπτύχθηκε με πραγματικά δείγματα, αλλά με αυτό που φαίνεται να είναι γενετικό υλικό, από έναν ιό του κοινού κρυολογήματος.


Στο έγγραφο του FDA, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το συνηθισμένο γενετικό υλικό της εποχικής γρίπης χρησιμοποιήθηκε ως δείκτης δοκιμών στα κιτ δοκιμών PCR, επειδή οι αρχές γνώριζαν ότι πολλοί άνθρωποι θα ήταν «θετικοί» για αυτό, επιτρέποντάς τους έτσι να χρησιμοποιήσουν αυτά τα αποτελέσματα για να δημιουργήσουν την αφήγηση του «Covid».
Είναι κάπως μακροσκελής ανάγνωση, αλλά ρίξτε μια ματιά μόνοι σας και δείτε την εξαπάτηση σε κοινή θέα. Δεν υπάρχει κανένα νόμιμο τεστ που να προσδιορίζει με ακρίβεια την παρουσία του SARS-CoV-2.


Από το έγγραφο:
«Δεδομένου ότι δεν ήταν διαθέσιμα ποσοτικά απομονωμένα στελέχη ιού του 2019-nCoV για χρήση CDC τη στιγμή που αναπτύχθηκε το τεστ και διεξήχθη αυτή η μελέτη, οι δοκιμές που σχεδιάστηκαν για την ανίχνευση του RNA 2019-nCoV δοκιμάστηκαν με χαρακτηρισμένα αποθέματα in vitro μεταγραμμένου πλήρους μήκους RNA (γονίδιο Ν, προσχώρηση GenBank: MN908947.2) γνωστού τίτλου (αντίγραφα RNA/μL) κολλημένο σε ένα αραιωτικό που αποτελείται από ένα εναιώρημα ανθρώπινων κυττάρων Α549 και μέσο μεταφοράς ιού (VTM) για μίμηση κλινικού δείγματος.”


Μια άλλη αποκάλυψη στο έγγραφο είναι η παραδοχή από τον FDA ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών «συγκεντρώνονται» για να παράγουν αριθμούς που είναι ανακριβείς. Ο FDA κατασκευάζει κυριολεκτικά δεδομένα ,για να υποστηρίξει μια ψευδή αφήγηση.
Τώρα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι παγκοσμίως. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε εάν θα επιτρέψουμε αυτού του είδους τον ιατρικό φασισμό να επιμείνει και να επηρεάσει το μέλλον των παιδιών μας. Ή αν τελικά θα πούμε όχι στην τυραννική κυβερνητική πολιτική.
Μπορείτε να ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ

Ο ίδιος ισχυρισμός αναπαράχθηκε επίσης από το λογαριασμό του Ανδρέα Καψαμπέλη, δημοσιογράφου και παρουσιαστή του Alert TV στο Twitter:

Τι ισχύει

Το επίμαχο έγγραφο με τίτλο “CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel” έχει δημοσιευθεί αρχικά από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό τροφίμων FDA στις 4 Φεβρουαρίου 2020. Το εν λόγω έγγραφο περιέχει οδηγίες για την εργαστηριακή εξέταση μοριακής ανίχνευσης του SARS-CoV-2 με τη μέθοδο rt-PCR, και έχει υποστεί ήδη, τουλάχιστον, 6 αναθεωρήσεις.

Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας, με αφορμή το ίδιο ακριβώς έγγραφο, το σημείο στο οποίο βασίζονται οι υπό εξέταση ισχυρισμοί προέρχεται από τη σελ. 41 του αρχείου και έχει σήμερα ως εξής:

Κείμενο στην αγγλική γλώσσα:

[Limit of Detection (LoD)] studies determine the lowest detectable concentration of 2019-nCoV at which approximately 95% of all (true positive) replicates test positive. The LoD was determined by limiting dilution studies using characterized samples.

The analytical sensitivity of the rRT-PCR assays contained in the CDC 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel were determined in Limit of Detection studies. Since no quantified virus isolates of the 2019-nCoV were available for CDC use at the time the test was developed and this study conducted, assays designed for detection of the 2019-nCoV RNA were tested with characterized stocks of in vitro transcribed full length RNA (N gene; GenBank accession: MN908947.2) of known titer (RNA copies/µL) spiked into a diluent consisting of a suspension of human A549 cells and viral transport medium (VTM) to mimic clinical specimen.

Σε μετάφραση:

Οι μελέτες ορίου ανίχνευσης προσδιορίζουν τη χαμηλότερη ανιχνεύσιμη συγκέντρωση του ιού 2019-nCoV στην οποία περίπου το 95% όλων των (πραγματικά θετικών) αναδιπλασιασμένων ιών δίνουν θετικό αποτέλεσμα στο [PCR] τεστ. Το όριο ανίχνευσης προσδιορίστηκε με περιοριστικές μελέτες αραίωσης χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμένα δείγματα.

Η αναλυτική ευαισθησία των αναλύσεων rRT-PCR που περιέχονται στο “διαγνωστικό πάνελ του CDC για τον ιό 2019-nCoV με RT-PCR σε πραγματικό χρόνο” προσδιορίστηκε με μελέτες ορίου ανίχνευσης. Δεδομένου ότι δεν ήταν διαθέσιμα ποσοτικοποιημένα απομονωμένα στελέχη του ιού του 2019-nCoV για χρήση από το CDC τη στιγμή που αναπτύχθηκε το τεστ και διεξήχθη αυτή η μελέτη, οι δοκιμές που σχεδιάστηκαν για την ανίχνευση του RNA του ιού 2019-nCoV διεξήχθησαν με χαρακτηρισμένα αποθέματα in vitro μεταγραφόμενου RNA πλήρους μήκους (Γονίδιο Ν· καταχώρηση GenBank: MN908947.2) γνωστού τίτλου (αντίγραφα RNA/μL) κολλημένο σε ένα αραιωτικό που αποτελείται από ένα εναιώρημα ανθρώπινων κυττάρων Α549 και μέσο μεταφοράς ιού (VTM) για μίμηση κλινικού δείγματος.

Στο συγκεκριμένο σημείο, περιγράφεται η εργαστηριακή διαδικασία που είχε χρησιμοποιηθεί ώστε να προσδιοριστεί η χαμηλότερη ποσότητα ιικού γενετικού υλικού που είναι ικανή να ανιχνεύσει η συγκεκριμένη μέθοδος (όριο ανίχνευσης). Διευκρινιζόταν, σε αυτό το πλαίσιο, ότι η σχετική έρευνα δεν διεξήχθη με ποσοτικοποιημένα στελέχη του ιού, αλλά με in vitro (δηλαδή σε εργαστήριο, τεχνητά) παρασκευασμένο τμήμα RNA του ιού με βάση την καταχωρημένη σειρά γενετικής ακολουθίας υπ’ αριθμόν MN908947.2 στη βάση GenBank.

Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε η παραπάνω μέθοδος καθορισμού των ορίων ανίχνευσης είναι γιατί τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020 δεν υπήρχαν διαθέσιμα ποσοτικοποιημένα αποθέματα του ιικού γενετικού υλικού. Ήδη από το 2020, όμως, υπήρχαν και υπάρχουν πολλά αποθέματα καλλιεργημένου SARS-CoV-2 σε εργαστήρια και διαθέσιμα για μελέτη.

Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε γενετικό υλικό ιών γρίπης ή ιών κοινών κρυολογημάτων αντί του SARS-CoV-2. Συγκεκριμένα, η παραπομπή σε χρήση in vitro γενετικού υλικού βάσει της καταχωρηθείσας με αριθμό MN908947.2 γενετικής αλληλουχίας αναφέρεται στο πλήρες γονιδίωμα του SARS-CoV-2, όπως είχε απομονωθεί στη Γουχάν της Κίνας, στις αρχές της πανδημίας.

Ο Dr. Thushan de Silva, καθηγητής στο τμήμα Λοιμώξεων, Ανοσολογίας και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Σέφιλντ είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2020 στην ομάδα διασταύρωσης ειδήσεων του πρακτορείου Reuters:

Στο έγγραφο περιγράφουν μια πολύ κοινή διαδικασία που αξιοποιείται για τον καθορισμό του ορίου ανίχνευσης της ανάλυσης RT-PCR

Για τον υπολογισμό του ορίου ανίχνευσης της μεθόδου RT-PCR, πρέπει να έχουμε μία γνωστή ποσότητα ιικού γενετικού υλικού όμοια με εκείνη που μεταφέρεται από τον ιό.

Αυτή η μοριακή διαγνωστική εξέταση, όπως έχουμε αναφέρει σε πολλά παλαιότερα άρθρα μας, είναι ρυθμισμένη με κατάλληλο τρόπο ώστε να εντοπίζει εξειδικευμένα το γενετικό υλικό του ιού SARS-CoV-2, διαχωρίζοντάς τον ακόμη και από τον γενετικά πλησιέστερο SARS-CoV-1, πόσω μάλλον από στελέχη ιών της γρίπης ή άλλων ιών που μπορεί να προκαλούν κρυολόγημα.

Εφόσον τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υποδεικνυόμενες διεθνείς εργαστηριακές οδηγίες, ένα θετικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ υποδεικνύει την παρουσία γενετικού υλικού του συγκεκριμένου ιού στον οργανισμό του εξεταζομένου, με υψηλότατα ποσοστά ακρίβειας.

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες σχετικά με την ειδικότητα αυτών των τεστ και ενδεικτικά, σύμφωνα με επίσημη αναφορά, μετά από εκατοντάδες χιλιάδες PCR τεστ για τον SARS-CoV-2 που έχει εκτελέσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει βρεθεί ότι η ειδικότητα αυτών των τεστ είναι πάνω από 99.9%.

Συμπέρασμα

Το έγγραφο που επικαλούνται τα υπό εξέταση άρθρα ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελεί απόδειξη ή παραδοχή εκ μέρους του FDA ή του CDC ότι τα PCR τεστ για COVID-19 «βγαίνουν θετικά» στη γρίπη και σε κοινά κρυολογήματα. Στο επίμαχο σημείο του εγγράφου, περιγράφεται η εργαστηριακή διαδικασία με χρήση in vitro παρασκευασμένου τμήματος RNA του ιού, ώστε να προσδιοριστεί η ελάχιστη ανιχνεύσιμη ποσότητα ιικού γενετικού υλικού του SARS-CoV-2. Ο λόγος που τότε χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη μέθοδος για την εκτίμηση του ορίου ανίχνευσης είναι ότι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020 δεν υπήρχαν διαθέσιμα αποθέματα στελεχών του ιού, κάτι που αργότερα ήταν και είναι ευρέως διαθέσιμο. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε γενετικό υλικό ιών γρίπης αντί του SARS-CoV-2, αλλά τμήμα του, ήδη τότε δημοσιευμένου, γονιδιώματος του αρχικού στελέχους του ιού.