Ποιοι είμαστε
Αρχική Εξέταση ισχυρισμών περί επίσημης εργαστηριακής έκθεσης που επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 περιέχουν οξείδιο του γραφενίουΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εξέταση ισχυρισμών περί επίσημης εργαστηριακής έκθεσης που επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 περιέχουν οξείδιο του γραφενίου

27 Μαΐ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Επίσημη εργαστηριακή έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια κατά της covid-19 περιέχουν αναμφίβολα Οξείδιο του Γραφενίου.

Συμπέρασμα:

Πρόκειται για μια ανώνυμη έκθεση στην οποία δεν αναφέρονται κρίσιμα επιστημονικά δεδομένα, όπως το όνομα του ερευνητή και το εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί η αξιολόγηση της από ομότιμους. Τα εμβόλια κατά της COVID-19 στο σύνολό τους δεν περιέχουν μόρια γραφενίου ή παραγώγων τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από δεκάδες θεσμούς υγείας ανά τον κόσμο που έχουν αναλύσει ενδελεχώς τα περιεχόμενά τους. Ανάλογοι ισχυρισμοί που διαδόθηκαν στο παρελθόν είναι ψευδοεπιστημονικοί και βασίστηκαν στη διαστρέβλωση μιας ανεπίσημης αναφοράς.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2022 ξεκίνησε να διαδίδεται σε ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ο ισχυρισμός πως επίσημη εργαστηριακή έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε πως τα εμβόλια κατά της COVID-19 περιέχουν οξείδιο του γραφενίου.

Παραδείγματα: pronews.gr, enromiosini.gr, makeleio.gr, tasthyras.wordpress.com, loutrakiodusseas.blogspot.com

Παράδειγμα ανάρτησης στο Facebook:

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Επίσημη εργαστηριακή έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια κατά της covid-19 περιέχουν αναμφίβολα Οξείδιο του Γραφενίου!

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού εξετάστηκαν ιατροδικαστικά από εξειδικευμένους πραγματογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιβεβαιώνεται, από επίσημη εργαστηριακή έκθεση, ότι πράγματι αυτά περιέχουν νανοσωματίδια του Γραφενίου, τα οποία μπορούν να διαπεράσουν τούς φυσικούς φραγμούς του οργανισμού και να βλάψουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά και Οξείδιο του Γραφενίου, το οποίο μπορεί να βλάψει σοβαρά τα εσωτερικά όργανα του σώματος, την υγεία του αίματος και να πυροδοτήσουν καρκινογένεση, καθώς επίσης να προκαλέσουν, μεταξύ άλλων παρενεργειών, αλλαγές στη λειτουργία των γονιδίων.

Bασιζόμενη στην επαγγελματική εμπειρία της με ασθενείς, οι οποίοι είχαν υποφέρει από παρενέργειες του εμβολίου, μία Βρετανίδα γενική ιατρός προσφέρθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 να βοηθήσει σε μία έρευνα που είχε σκοπό να επιβεβαιώσει αν τα αποτελέσματα που έφεραν στο φως οι δρ. Νoak και Campra, θα μπορούσαν να επεκταθούν στο Η.Β., καθώς επίσης να εξετάσει αν στα φιαλίδια των εμβολίων κατά του Covid-19 υπάρχουν ίχνη από τοξίνες και άλλα απρόβλεπτα συστατικά.

Η γιατρός πήρε μέσα από το ψυγείο, στο χειρουργείο όπου εργάζεται, ένα φιαλίδιο ενέσιμου εμβολίου και το παρέδωσε σε έναν ανεξάρτητο ερευνητή, ο οποίος βοηθούσε στην έρευνα περιστατικών παρενεργειών ως αποτέλεσμα εμβολιασμών που χορηγήθηκαν στον πληθυσμό.

Έκτοτε έχουν ληφθεί και άλλα φιαλίδια ενέσιμων εμβολίων, που καλύπτουν τους τρείς βασικούς παρασκευαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο: Pfizer, Moderna και Astra Zeneca.

Τα περιεχόμενα των φιαλιδίων αυτών εξετάστηκαν από εξειδικευμένους πραγματογνώμονες και, τώρα, δημοσιεύθηκε επισήμως μια κλινική μελέτη.

Η έκθεση αυτή, με τίτλο «Ποσοτική Εκτίμηση περιεχομένων των εμβολίων κατά του covid-19 της Moderna, της Astra Zeneca και της Pfizer» παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε συγκεκριμένη εγκληματική υπόθεση (υπ. Αριθμ. 6029679/21) παρέχοντάς τους, όπως αναφέρεται, «περισσότερο από ικανές» εύλογες υποψίες ότι έχουν διαπραχθεί σοβαρά ποινικά κολάσιμα αδικήματα σχετικά με τη χορήγηση πειραματικών θεραπειών.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις τοξικολογικές αναλύσεις των ενέσιμων φιαλιδίων που εξετάστηκαν, με ευρήματα που παρέχουν «περισσότερο από ικανά στοιχεία» στην Αστυνομία, για να εφαρμόσει το πεδίο δράσης και εξουσιών που της παρέχει ο νόμος (Σ.τ.Μ. η σχετική Πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Βρετανικού Κοινοβουλίου τιτλοφορείται Police and Criminal Evidence Act 1984) και να κατάσχει τα φιαλίδια.

Στη συνέχεια η Αστυνομία θα μπορεί, κατόπιν, να τα παραδώσει για εξέταση σε Εργαστήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό να εξακριβώσει τα ευρήματα και έτσι να αποκτήσει το δικό της ισχυρό αποδεικτικό υλικό προς τεκμηρίωση σοβαρών ποινικά κολάσιμων αδικημάτων.

Επιπλέον, ζητήθηκε από το αστυνομικό Σώμα ν
α πράξει σύμφωνα με το καθήκον του να προστατεύει το κοινό και να ζητήσει την άμεση διακοπή της εφαρμογής της πειραματικής αυτής θεραπείας.

Τι ισχύει

Το εν λόγω κείμενο, σύμφωνα με την ομάδα ελέγχου γεγονότων Βoliviaverifica, πιστοποιημένο μέλος του IFCN, κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp, με κείμενο που παρέπεμπε στον ιστότοπο rightsfreedoms.wordpress.com. Ο εν λόγω ιστότοπος παραπέμπει στη συνέχεια στην ιστοσελίδα notonthebeeb.co.uk στην οποία αναφέρεται πως ανήκει στον σκηνοθέτη, σεναριογράφο, και συγγραφέα Mark Playne. Είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως ο κ. Playne στο παρελθόν έχει προβεί σε ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID-19, όπως ότι έχουν μαγνητικές ιδιότητες, ισχυρισμό τον οποίο είχαμε καταρρίψει σε προηγούμενο άρθρο μας.

Λίγες μέρες αργότερα, ο ισχυρισμός για την εργαστηριακή έκθεση εμφανίστηκε σε άρθρο της ιστοσελίδας The Daily Expose, η οποία δημοσιεύει συστηματικά ψευδοεπιστημονικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο, από όπου μεταφράστηκε και αναδημοσιεύτηκε στα Ελληνικά.

Την επίμαχη έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η έκθεση αναφέρει πως:

Βασιζόμενη στην προσωπική της εμπειρία με ασθενείς που είχαν υποστεί εμφανή τραυματισμό και ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο, μια βρετανίδα Ιατρός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 προσφέροντάς να βοηθήσει σε ένα έρευνα για να εξακριβωθεί εάν τα αποτελέσματα που ανακαλύφθηκαν από τους Dr’s Noack και Campra [σσ: σχετικά με την ύπαρξη γραφενίου στα εμβόλια] θα μπορούσαν να αναπαραχθούν και στο Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης να εξετάσει τα ενέσιμα φιαλίδια των εμβολίων COVID-19 για την ανακάλυψη τοξινών ή μη αναμενόμενου περιεχομένου.

Η ιατρός κατέσχεσε ένα φιαλίδιο ένεσης από το ψυγείο που βρισκόταν στο ιατρείο στο οποίο εργάζεται και το παρέδωσε σε έναν ανεξάρτητο ερευνητή που βοηθά στη διερεύνηση υποθέσεων που σχετίζονται με τραυματισμούς ως αποτέλεσμα των ενέσεων που χορηγούνται στην καμπάνια εμβολιασμού. Έκτοτε έχουν ληφθεί και άλλα φιαλίδια τα οποία καλύπτουν τους τρεις κύριους κατασκευαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο: Pfizer, Moderna και AstraZeneca.


Το περιεχόμενο των φιαλιδίων της ένεσης έχει εξεταστεί ιατροδικαστικά και επισυνάπτεται σύντομη εργαστηριακή έκθεση. Μια περίληψη των ευρημάτων βρίσκεται παρακάτω. Μια πλήρη επιστημονική δημοσίευση, με αξιολόγηση από ομότιμους, θα παρασχεθεί εν ευθέτω χρόνω.

Όπως αναφέρει η ομάδα ελέγχου γεγονότων logically.ai, πιστοποιημένο μέλος του IFCN, η έκθεση ανατέθηκε από ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται EbMCsquared και ιδρύθηκε από την Dr Tess Lawrie, η οποία στο παρελθόν έχει προβεί σε παραπλανητικές και ανυπόστατες δηλώσεις σχετικά με την τρέχουσα πανδημία και τα εμβόλια κατά της COVID-19, κυρίως όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων αλλά και τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία της νόσου.

Επιπροσθέτως, στο κείμενο της έκθεσης δεν αναφέρεται ποια είναι η γιατρός που πήρε τα δείγματα των εμβολίων, ποιος είναι ο ερευνητής που τα εξέτασε, σε ποιο εργαστήριο έγιναν οι αναλύσεις, ούτε η προέλευση των φιαλιδίων. Οι παραλήψεις αυτές καθιστούν την έκθεση και τα ευρήματα της τουλάχιστον αμφισβητήσιμα με αποτέλεσμα, όπως τονίζει το logically.ai να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδείξεις, ενώ όπως θα δούμε παρακάτω, δεν υπάρχουν αποδείξεις πως τα εμβόλια κατά της COVID-19 περιέχουν γραφένιο. Επιπροσθέτως, παρά τη σημείωση της έκθεσης περί επικείμενης εξέτασης από ομότιμους (peer-review), μια διαδικασία κατά την οποία ανεξάρτητοι ερευνητές επιχειρούν να επαληθεύσουν τα δεδομένα μιας μελέτης ή ανάλυσης, αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Σχετικά με ανάλογο ισχυρισμό του Dr Campra, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, αυτός προερχόταν από μια ανεπίσημη ανάλυση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αλμερίας, και δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση απόδειξη για την ύπαρξη των προαναφερθέντων μορίων στα εμβόλια για την COVID-19, όπως επισημαίνεται και εντός της επίμαχης ανάλυσης. Επιπροσθέτως, το Πανεπιστήμιο της Αλμερίας σε ανακοίνωση του είχε τονίσει πως:

[…] Είναι κατηγορηματικά ψευδές ότι το Πανεπιστήμιο της Αλμερίας διεξήγαγε μια επιστημονική έρευνα με τα συμπεράσματα που δημοσιεύονται από μέσα ενημέρωσης. Τα εν λόγω δημοσιεύματα διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο μιας ανεπίσημης αναφοράς ενός καθηγητή του πανεπιστημίου, η οποία αφορούσε την ανάλυση ενός δείγματος άγνωστης προέλευσης με παντελή έλλειψη εντοπισμού. Αναφέρουμε πως το Πανεπιστήμιο δεν προσυπογράφει ούτε προωθεί το περιεχόμενο (σ.σ. της αναφοράς), όπως επισημαίνεται και εντός της.

Το Πανεπιστήμιο της Αλμερίας, ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, υποστηρίζει πλήρως τα εμβόλια ως ένα αδιαμφισβήτητο επιστημονικά εργαλείο για την αντιμετώπιση λοιμωδών ασθενειών. […]

Με ανάλογους ισχυρισμούς περί ύπαρξης γραφενίου στα εμβόλια κατά της COVID-19 έχουμε ασχοληθεί σε προηγούμενα άρθρα μας, εδώ κι εδώ. Συνοπτικά, τα εμβόλια κατά της COVID-19 στο σύνολό τους δεν περιέχουν μόρια γραφενίου ή παραγώγων τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από δεκάδες θεσμούς υγείας ανά τον κόσμο που έχουν αναλύσει ενδελεχώς τα περιεχόμενά τους.

Το ίδιο θέμα κάλυψαν επίσης οι πιστοποιημένοι οργανισμοί επαλήθευσης γεγονότων PolitifactReuters, AFPHealth Feedback, Μaldita, και Νewtral καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για μια ανώνυμη έκθεση στην οποία δεν αναφέρονται κρίσιμα επιστημονικά δεδομένα, όπως το όνομα του ερευνητή και το εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί η αξιολόγηση της από ομότιμους. Τα εμβόλια κατά της COVID-19 στο σύνολό τους δεν περιέχουν μόρια γραφενίου ή παραγώγων τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από δεκάδες θεσμούς υγείας ανά τον κόσμο που έχουν αναλύσει ενδελεχώς τα περιεχόμενά τους. Ανάλογοι ισχυρισμοί που διαδόθηκαν στο παρελθόν είναι ψευδοεπιστημονικοί και βασίστηκαν στη διαστρέβλωση μιας ανεπίσημης αναφοράς.

Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.