Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, δεν εκδηλώθηκε φωτιά στην μονάδα Covid του Ιπποκράτειου ΘεσσαλονίκηςΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ

Όχι, δεν εκδηλώθηκε φωτιά στην μονάδα Covid του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

7 Σεπ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Στις 27 Αυγούστου ξέσπασε φωτιά σε δωμάτιο στην μονάδα Covid του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Συμπέρασμα:

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο που στεγάζεται η μονάδα Covid στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η είδηση ότι ξέσπασε φωτιά σε δωμάτιο στην μονάδα COVID-19 του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών αναμεταδόθηκε από ΜΜΕ στις 27 και 28 Αυγούστου 2022. Κάποια όμως εξ αυτών εσφαλμένα ανέφεραν ότι πρόκειται για το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Παραδείγματα: pagenews.gr, newsbase.gr

Συγκεκριμένα διαβάζουμε στα υπό εξέταση άρθρα:

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου [27/8] σε θάλαμο covid, στο ισόγειο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.
Χρειάστηκε να γίνει η εκκένωση πολλών θαλάμων, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στον προαύλιο χώρο.

Ακόμη, εντοπίστηκαν ειδησεογραφικά άρθρα στα οποία χρησιμοποιείται φωτογραφία από την εξωτερική πύλη του Ιπποκράτειου στην Θεσσαλονίκη και στο κυρίως κείμενο αναφέρεται πως πρόκειται για γεγονός που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται γι’ αυτό της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Παραδείγματα: protothema.gr, ethnos.gr, newsit.gr

Τι ισχύει

Στις 27 Αυγούστου 2022 ξέσπασε φωτιά σε δωμάτιο της μονάδας COVID-19 στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στο σημείο κατέφθασαν μονάδες της πυροσβεστικής και κατάφεραν επιτυχώς να σβήσουν τη φωτιά προτού αυτή να επεκταθεί.

Σχετικό ρεπορτάζ, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, παρουσιάστηκε στις 28 Αυγούστου στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, “Καλημέρα” με τον δημοσιογράφο του σταθμού να βγαίνει σε ζωντανή σύνδεση από την κεντρική είσοδο του Ιπποκρατείου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της είδησης προβαλλόταν στιγμιότυπα από την επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Παρακάτω βλέπουμε την είσοδο του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών:

Πολλά όμως ΜΜΕ δεν διευκρίνιζαν κατά την παρουσίαση της είδησης ότι πρόκειται για το Ιπποκράτειο Αθηνών και ταυτόχρονα χρησιμοποίησαν στα άρθρα τους φωτογραφία από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν σύγχυση και ανησυχία σε πολίτες που οι συγγενείς τους νοσηλευόταν στην μονάδα COVID-19 του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την είσοδο του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης:

Συμπέρασμα

Στις 27 Αυγούστου 2022 φωτιά ξέσπασε στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού "Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2016 συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).