Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδοεπιστημονική παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19 από τον Παναγιώτη ΣκαρλάτοΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ψευδοεπιστημονική παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19 από τον Παναγιώτη Σκαρλάτο

13 Σεπ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Τα κριτήρια του Κοχ δεν τηρούνται προκειμένου να πούμε ότι ο SARS-CoV-2 είναι μολυσματικός προς τον άνθρωπο.

Συμπέρασμα 1:

Tα κριτήρια αναπτύχθηκαν σε μια εποχή όπου η κατανόηση της επιστημονικής κοινότητας για το ρόλο των μικροοργανισμών στη πορεία μιας ασθένειας ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη, και η γνώση μας για το ρόλο των ιών ήταν πρακτικά μηδενική. Επομένως τα αρχικά κριτήρια του Koch δεν αποτελούν πλέον ικανή και αναγκαία συνθήκη στην ιατρική αλλά έχουν αναπτυχθεί διαφορετικά εργαλεία ταυτοποίησης των μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για μια νόσο.

Ισχυρισμός 2:

Δεν γνωρίζουμε τα πλήρη συστατικά των εμβολίων, τις ασφαλείς συγκεντρώσεις χορήγησης και το χρόνο που παραμένουν τα συστατικά στον οργανισμό.

Συμπέρασμα 2:

Για όλα τα εμβόλια που έχουν λάβει μέχρι στιγμής άδεια υπό όρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (conditional marketing authorization) και άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ (Emergency Use Authorization) οι κατασκευάστριες εταιρίες έχουν καταθέσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα συστατικά των σκευασμάτων, τις ασφαλείς δοσολογίες και την αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών.

Ισχυρισμός 3:

Tα εμβόλια για την COVID-19 παρουσιάζουν θρομβώσεις και άλλες παρενέργειες ειδικότερα της AstraZeneca της Moderna και της Pfizer.

Συμπέρασμα 3:

Eνώ έχουν καταγραφεί ορισμένες περιπτώσεις εμφάνισης μιας εξαιρετικά σπάνιας παρενέργειας θρόμβωσης που αποδίδεται στα εμβόλια ιικού φορέα που κυκλοφορούν (AstraZeneca, J&J) οι αρμόδιοι θεσμοί υγείας δεν έχουν καταγράψει σχετική ένδειξη για τα mRNA εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna).

Ισχυρισμός 4:

Ο λόγος που υπάρχουν θρομβώσεις είναι γιατί τα εμβόλια περιέχουν μια φαρμακευτική τοξική ουσία η οποία συνδέεται με το DNA του εμβολιασμένου.

Συμπέρασμα 4:

Δεν υπάρχει η δυνατότητα εισόδου του mRNA εντός του πυρήνα, ενώ ακόμα και αν κατάφερνε να εισέλθει δεν θα υπήρχαν τα κατάλληλα εργαλεία για να προκαλέσει αλλαγές στο DNA. Παρομοίως, και η ενσωμάτωση στο ανθρώπινο DNA μέσω της χρήσης εμβολίων ιικού φορέα (AstraZeneca και Johnson & Johnson), χαρακτηρίζεται πρακτικά αδύνατη στη σχετική βιβλιογραφία και από τους αρμόδιους θεσμούς υγείας.

Ισχυρισμός 5:

Τα δεδομένα θανάτων από τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές, δηλαδή σε ζώα και ανθρώπους αντίστοιχα, αποκρύπτονται από τις εταιρίες παραγωγής και τους αρμόδιους φορείς υγείας.

Συμπέρασμα 5:

Όλα τα δεδομένα προκλινικών και κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων και των θανάτων, έχουν δημοσιευθεί και εξετάστηκαν από τους αρμόδιους φορείς πριν τη χορήγηση της σχετικής άδειας.

Ισχυρισμός 6:

Τα εμβόλια για την COVID-19 τα οποία κυκλοφορούν σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πειραματικά.

Συμπέρασμα 6:

Όλα τα εμβόλια για την COVID-19 που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν περάσει εξονυχιστικούς ελέγχους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Αυτοί οι έλεγχοι έγιναν τόσο στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών όσο και στο πλαίσιο φαρμακοεπαγρύπνησης από τη χορήγηση τους σε πραγματικές συνθήκες. Μάλιστα σε επιστολή που εξέδωσε στις 25 Μαϊου 2021, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) λέει ξεκάθαρα πως όταν ένα προϊόν λάβει άδεια χρήσης υπό όρους (conditional marketing authorization) δεν θεωρείται πλέον πειραματικό. Στις 23-8-2021 ο FDA παρείχε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, για ηλικίες 16 ετών και άνω, τονίζοντας ότι έπειτα από ενδελεχή μελέτη εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων δεδομένων, το εμβόλιο πληρούσε τα αυστηρά του κριτήρια.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε ιστολόγια και δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέντευξη του Παναγιώτη Σκαρλάτου στην οποία προβαίνει σε πληθώρα ψευδών ισχυρισμών σχετικά με τη πανδημία της COVID-19 και της ασφάλειας των εμβολίων για τη νόσο.

Παραδείγματα: amazonios.net (αρχική πηγή), amazonios Corfu (κανάλι στο YouTube), nikosxeiladakis.gr, aggaleto.blogspot.com

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Ο Πάνος Σκαρλάτος Ειδικός Επιστήμονας Βιοιατρικής Εργαστηρίων δικαιώθηκε στα οσα μας είχε αναφέρει πριν ενα χρόνο παρά την επίθεση που δέχθηκε απο τους “μπάτσους” του Διαδικτύου…και το Πολιτικό Συστημα. Μίλησε στο radio amazonios (στις 12/05/21) και στον Δημοσιογράφο Χρόνη Προσαλέντη για τις τελευταίες εξελίξεις με τους εμβολιασμούς και τα Τεστ για ολους του κινδύνους για τους θανάτους απο τα εμβόλια και άλλες παρενέργειες …

ΠΑΝΟΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ: Πριν απο ενα χρόνο στο ραδιοσταθμό σας τον Ιούλιο του 2020 ειχα αναφέρει τα κριτήρια του Κοχ δεν τηρούνται προκειμένου να πούμε οτι ο Κορωνοιός είναι μολυσματικός προς τον άνθρωπο και επιβεβαιώθηκε και απο την Ιατροδικαστή κ. Aκριβουση και εγώ το ειχα αναρτήσει..Συνεπώς ο Κορωνοιός δεν είναι τίποτε παραπάνω απο ενα κοινό κρυολόγημα.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Πλήρως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι περιέχουν τα σκευάσματα  που χορηγούνται διότι υπάρχει πατέντα τοσο λόγω κάποιων ειδικών βιολογικών παραγόντων όπως είναι τα εκδοχα καθε ουσίας όπως ειναι η Φαρμακευτική ουσία που την διατηρεί ενεργή. Aυτα τα εκδοχα τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν τις παρενέργειες να ενεργοποιήσουν τις λεγόμενες αλλεργίες στον κάθε άνθρωπο θα έπρεπε σαφέστατα να δημοσιοποούνται. Ωστοσο εδω γνωρίζουμε τα βασικά και οχι τα πλήρως εκδοχα οπως π.χ Δεν γνωρίζουμε την φαρμακευτική δοση των εμβολίων την θανατηφόρο δόση και ποια είναι η γνήσια ζωή του.

Τα σκευάσματα παρουσιάζουν θρομβώσεις και άλλες παρενέργειες ειδικότερα της astrazeneca της monterna της pfizer και διάφορα σύνδρομα και αναφυλακτικά σοκ. O λόγος που υπάρχουν θρομβώσεις είναι γιατί περιέχουν  μια φαρμακευτική  τοξική ουσία η οποία συνδέεται με το DNA  του κατόχου ..Προκειμένου το σωμα να διαπιστώσει περι τίνος πρόκειται αποδεσμεύει με ειδικές παθογονικές καταστάσεις όπως είναι οι θρομβώσεις δηλαδή να απομονώσει το γονιδίωμα το οποίο εχει συνδεθεί άρρηκτα και γι αυτό παρουσιάζονται οι θρομβώσεις.

ΕΛΛΕΙΠΗΣ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Φυσικά και δεν είναι ο πραγματικός αριθμός των Θανάτων και των παρενεργειών στις βάσεις δεδομένων. Στην αρχή πριν εκδοθεί ενα φάρμακο εχουν γίνει χιλιάδες δοκιμές σε πειραματόζωα και έχουν χάσει τη ζωη τους παρα πολλά βιολογικά οντα μεταξύ αυτών και ανθρώπων και σίγουρα αποκρύπτονται απο τις Φαρμακευτικές Εταιρείες.Το ξέρουμε αυτό γιατί δεν μας δίνουν τον αριθμό πειραματόζωων τα οποία θανατώθηκαν των οποίων επέζησαν των οποίων γιατρεύτηκαν..Για να υπάρχει αυτή η απόκρυψη κατι ύποπτο συμβαίνει.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2023 ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

η προπαγάνδα που υπάρχει στη δημόσια Τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να υπάρχει για να ενημερωθούν.Ανθρωποι σαν και μενα προσπάθησαν να κάνουν εναν αγώνα μη προσδοκώντας κανενα κέρδος βάζοντας την ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να προειδοποιήσουν ΟΤΙ ΔΕΝ υπάρχουν εμβόλια και φάρμακα για ιούς. Τα εμβόλια είναι πειραματικά ..Αρα οι πολίτες εν μέρει  ηξεραν οτι θα γίνουν πειραματόζωα   και το διάλεξαν.Υπάρχει η ελεύθερη βούληση δηλαδή αν θέλεις κάνεις οτι θέλεις στο σώμα σου αλλά στην περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις κατι στο σώμα σου έχεις το απόλυτο δικαίωμα να μην το κάνεις. Εδω όμως η Κυβέρνηση δεν τους δίνει εμμέσως αυτό το δικαίωμα απειλώντας με κυρώσεις αν δεν το κάνεις.

Για το θέμα εχει συνεδριάσει το ΕΣΔΑ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο ρητά σε αρθρο του οτι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία διάκριση μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να εμβολιαστούν και μεταξύ αυτων που δεν θέλουν.

ΤΕΣΤ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΠ.

Υπάρχει έμμεση υποχρεωτικότητα υπάρχει το αίσθημα του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ και της ΑΠΕΙΛΗΣ ..Ολα αυτά είναι Ποινικά κολάσιμα αδικήματα.Γι αυτο ο κάθε πολίτης πρέπει να διεκδικεί τα δικαιώματα του στα αρμόδια Δικαστήρια.Κανείς δεν εχει το δικαίωμα να σου επιβάλει εμμέσως εκβιασμό η απειλή προκειμένου να πράξει μια Ιατρική πράξη στο σώμα σου. Δεν υπάρχει το περι Δικαίου αίσθημα διότι βλέπουμε πολύ καλα οτι οχι μόνο να μην  διώκονται για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας απο αυτή την Κυβέρνηση αλλά βλέπουμε οτι έχουν και το ακαταδίωκτο οι οποίοι σε άλλες Χώρες για κάθε θάνατο θα καταδικάζονταν σε ισόβια.

Μεταξύ ηθους και συμφέροντος πρέπει να διαλέγουν το ηθος..Αυτο το διακρίνουμε και στην Κυβερνητική επιτροπή Ιατρών και  Λοιμωξιολόγων ..Βλέπουμε να μην τηρούν κανένα ηθος .Οπως οι ίδιοι ομολογούν οτι ο οποιοδήποτε θάνατος προερχόταν απο μη covid τον δηλώναν ως covid..

Το βίντεο της υπό εξέταση συνέντευξης:

Τι ισχύει

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι ο τίτλος του “Ειδικού Επιστήμονα Βιοιατρικών Εργαστηρίων” είναι αυθαίρετος, καθώς, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο κ. Σκαρλάτος είναι φοιτητής ιατρικών εργαστηρίων στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, ήδη συγχωνευμένο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο κ. Σκαρλάτος έχει αποφοιτήσει ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρουσιάσει καμία τεκμηρίωση για κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου ή σχετικής εργαστηριακής εμπειρίας που θα δικαιολογούσε το τίτλο “Ειδικός Επιστήμονας Βιοιατρικών Εργαστηρίων”.

Μάλιστα σε πρόσφατο αίτημα για περιοριστικά μέτρα εναντίον των Ellinika Hoaxes με ημερομηνία 26-4-2021, τα οποία εν τέλει απορρίφθηκαν από το δικαστήριο, ο ίδιος αναφέρει ότι είναι επι πτυχίω φοιτητής στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων – Ιατρικής Διάγνωσης και Θεραπείας Τεχνολογίας και κάτοχος πτυχίου Βοηθού Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων επιπέδου 5. Ωστόσο το μόνο πτυχίο που προσκόμισε κατά την εξέταση του αιτήματος ήταν από Επαγγελματικό Λύκειο.

Τα κριτήρια του Κοχ

Με τον ισχυρισμό ότι τα κριτήρια του Κοχ δεν τηρούνται προκειμένου να πούμε ότι ο SARS-CoV-2 είναι μολυσματικός προς τον άνθρωπο είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενο άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τα κριτήρια του Koch, τα οποία όπως δηλώνει το όνομα αναπτύχθηκαν από τον νομπελίστα Γερμανό γιατρό Robert Koch, είναι μια λίστα τεσσάρων αρχών που χρησιμοποιούνταν για να εδραιωθεί αν ένα μικρόβιο προκαλούσε μια συγκεκριμένη νόσο, το 1890, πριν από την ανακάλυψη ιών.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

  1. Ο εκάστοτε μικροοργανισμός πρέπει να εντοπίζεται σε κάθε οργανισμό που πλήττεται από μια ασθένεια, αλλά δε πρέπει να εντοπίζεται σε υγιείς οργανισμούς.
  2. Πρέπει να μπορούμε να απομονώσουμε τον μικροοργανισμό από τον εκάστοτε φορέα και να τον αναπτύξουμε σε καλλιέργεια.
  3. Τα δείγματα του μικροοργανισμού που θα πάρουμε από την προαναφερθείσα καλλιέργεια πρέπει να μπορούν να προκαλέσουν την ίδια ασθένεια όταν προσβάλλουν υγιή πειραματόζωα στο εργαστήριο.
  4. Πρέπει να μπορούμε να απομονώσουμε και να ταυτοποιήσουμε επιτυχώς τον μικροοργανισμό από το πειραματόζωο που προσβάλαμε ως τον αρχικό μικροοργανισμό που απομονώσαμε από τον πρώτο φορέα.

Ενώ αυτά τα κριτήρια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της μικροβιολογίας έχουν σοβαρούς περιορισμούς. Ένας χαρακτηριστικός περιορισμός που ήταν γνωστός ήδη από την εποχή του Robert Koch, είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή του βακτηρίου της χολέρας (vibrio cholerae) στις οποίες ο μικροοργανισμός μπορεί να απομονωθεί και από ασθενείς αλλά και από υγιείς, πλήρως ασυμπτωματικούς ανθρώπους, ακυρώνοντας κατ’ ουσίαν το πρώτο κριτήριο. [πηγή]

Επίσης, ιοί όπως ο αυτός της πολιομυελίτιδας δεν παρουσιάζουν την ίδια σοβαρότητα σε κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα, λιγότερο από το 1% των ασθενών με πολιομυελίτιδα εμφάνιζαν παράλυση, επομένως μιλάμε για ασθένεια που δεν έχει την ίδια έκφανση σε κάθε άτομο που την φέρει, ακυρώνοντας το 3ο κριτήριο. [πηγή]

Τέλος, το 2ο και 3ο κριτήριο ακυρώνονται στις περιπτώσεις ιών που δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε καλλιέργεια στο εργαστήριο ή για ιούς που δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια πειραματόζωα. Ακριβώς λόγω του ότι αυτά τα κριτήρια αναπτύχθηκαν σε μια εποχή όπου η κατανόηση της επιστημονικής κοινότητας για το ρόλο των μικροοργανισμών στη πορεία μιας ασθένειας ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη, και η γνώση μας για το ρόλο των ιών ήταν πρακτικά μηδενική, τα αρχικά κριτήρια του Koch δεν αποτελούν πλέον ικανή και αναγκαία συνθήκη στην ιατρική αλλά έχουν αναπτυχθεί διαφορετικά εργαλεία ταυτοποίησης των μικροοργανισμών που είναι υπεύθυνοι για μια νόσο. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Με απλά λόγια ο SARS-CoV-2 δεν είναι απαραίτητο να πληροί τα προαναφερθέντα κριτήρια για να τεκμηριώσουμε ότι προκαλεί τη νόσο COVID-19. Σε κάθε περίπτωση, ο SARS-CoV-2 πληροί τα νέα ανανεωμένα κριτήρια που χρησιμοποιούνται, τα οποία καλύπτουν και τις λοιμώξεις από ιούς, και τα οποία προφανώς δομήθηκαν πάνω στις αρχικές συστάσεις του Robert Koch, ενώ υπάρχουν και μελέτες οι οποίες, ακολουθώντας τη συλλογιστική των κριτηρίων του Koch, έχουν δείξει ότι ο SARS-CoV-2 είναι ο ιός που προκαλεί τη νόσο COVID-19. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6][πηγή 7][πηγή 8][πηγή 9]

Με το εν λόγω θέμα έχουν ασχοληθεί επίσης μεγάλοι οργανισμοί ελέγχου γεγονότων καθώς και το Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Τα συστατικά των εμβολίων και οι θρομβώσεις

Ο ισχυρισμός του κ. Σκαρλάτου ότι δεν γνωρίζουμε τα πλήρη συστατικά των εμβολίων, τις ασφαλείς συγκεντρώσεις χορήγησης και το χρόνο που παραμένουν τα συστατικά στον οργανισμό είναι πλήρως ψευδής. Όλα τα εμβόλια που έχουν λάβει μέχρι στιγμής άδεια υπό όρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (conditional marketing authorization) και άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ (Emergency Use Authorization) έχουν καταθέσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα συστατικά των σκευασμάτων, τις ασφαλείς δοσολογίες και την αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Στη συνέχεια ο κ. Σκαρλάτος αναφέρει τα εξής:

Tα σκευάσματα παρουσιάζουν θρομβώσεις και άλλες παρενέργειες ειδικότερα της Astrazeneca της Monterna της Pfizer και διάφορα σύνδρομα και αναφυλακτικά σοκ. O λόγος που υπάρχουν θρομβώσεις είναι γιατί περιέχουν μια φαρμακευτική τοξική ουσία η οποία συνδέεται με το DNA του κατόχου.

Αρχικά, ενώ έχουν καταγραφεί ορισμένες περιπτώσεις εμφάνισης μιας εξαιρετικά σπάνιας παρενέργειας θρόμβωσης που αποδίδεται στα εμβόλια ιικού φορέα που κυκλοφορούν (AstraZeneca, J&J) οι αρμόδιοι θεσμοί υγείας δεν έχουν καταγράψει σχετική ένδειξη για τα mRNA εμβόλια (Pfizer/BioNtech, Moderna). Αντίστοιχους ισχυρισμούς περί συσχέτισης περιπτώσεων θρόμβωσης με mRNA εμβόλια εξετάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Επίσης, ο ισχυρισμός ότι τα εμβόλια περιέχουν μια τοξική φαρμακευτική ουσία η οποία “συνδέεται με το DNA του κατόχου” δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Από τα εμβόλια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο οι γενετικές οδηγίες που μεταφέρουν τα εμβόλια ιικού φορέα (AstraZeneca, J&J) εισέρχονται στον κυτταρικό πυρήνα, όπου περιέχεται και το κυτταρικό DNA, ενώ οι αντίστοιχες οδηγίες που μεταφέρουν τα εμβόλια mRNA δεν εισέρχονται στο πυρήνα. Κανένα εκ των δυο εμβολίων δεν αντιδρά ή ενσωματώνεται στο πυρηνικό DNA. Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενa αναλυτικά άρθρα μας, δεν υπάρχει η δυνατότητα εισόδου του mRNA εντός του πυρήνα, ενώ ακόμα και αν κατάφερνε να εισέλθει δεν θα υπήρχαν τα κατάλληλα εργαλεία για να προκαλέσει αλλαγές στο DNA.

Παρομοίως, και η ενσωμάτωση στο ανθρώπινο DNA μέσω της χρήσης εμβολίων ιικού φορέα (AstraZeneca και Johnson & Johnson), χαρακτηρίζεται πρακτικά αδύνατη στη σχετική βιβλιογραφία και από τους αρμόδιους θεσμούς υγείας. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6]

Μετά από δισεκατομμύρια χορηγούμενες δόσεις εμβολίων για την COVID-19 δεν έχει αναφερθεί περίπτωση γενετικής τροποποίησης από τις οδηγίες που μεταφέρουν τα εν λόγω εμβόλια.

Καταγραφή θανάτων

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Σκαρλάτος ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα θανάτων από τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές, δηλαδή σε ζώα και ανθρώπους αντίστοιχα, αποκρύπτονται από τις εταιρίες παραγωγής και τους αρμόδιους φορείς υγείας. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς όλα τα δεδομένα προκλινικών και κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων και των θανάτων, έχουν δημοσιευθεί και εξετάστηκαν από τους αρμόδιους φορείς πριν τη χορήγηση της σχετικής άδειας. [Pfizer/BioNTech – φάσεις 1/2, φάση 3][Moderna – φάση 1, φάση 2, φάση 3][AstraZeneca – φάσεις 1/2, φάση 3][Johnson and Johnson – φάσεις 1/2, φάση 3]

Σε αυτό το σημείο είναι σκόπιμο να τονίσουμε πως οι θάνατοι που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών δεν σχετίζονταν απαραίτητα αιτιωδώς με το εκάστοτε εξεταζόμενο εμβόλιο.

Ο ισχυρισμός για πειραματικά εμβόλια

Με τον ισχυρισμό ότι τα εμβόλια για την COVID-19 τα οποία κυκλοφορούν σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πειραματικά έχουμε ασχοληθεί σε προηγούμενα άρθρα μας τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής καθώς, όπως αναφέραμε ήδη, όλα τα εμβόλια για την COVID-19 που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν περάσει εξονυχιστικούς ελέγχους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Αυτοί οι έλεγχοι έγιναν τόσο στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών όσο και στο πλαίσιο φαρμακοεπαγρύπνησης από τη χορήγηση τους σε πραγματικές συνθήκες.

Μάλιστα σε επιστολή που εξέδωσε στις 25 Μαϊου 2021, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) λέει ξεκάθαρα πως όταν ένα προϊόν λάβει άδεια χρήσης υπό όρους (conditional marketing authorization) δεν θεωρείται πλέον πειραματικό. [πηγή]

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στις 23-8-2021 ο FDA παρείχε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, για ηλικίες 16 ετών και άνω, τονίζοντας ότι έπειτα από ενδελεχή μελέτη εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων δεδομένων, το εμβόλιο πληρούσε τα αυστηρά του κριτήρια.

Νομικά ζητήματα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής αυτή αφορά συγκεκριμένα επαγγέλματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους υγειονομικούς υπαλλήλους. Μέχρι σήμερα ωστόσο ο εμβολιασμός για την COVID-19 δεν είναι υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό. Όσον αφορά τη θέση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στις 8 Απριλίου 2021 εκδόθηκε απόφασή του σύμφωνα με την οποία ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν παραβιάζει το δικαίωμα σεβασμού της προσωπικής ζωής κατά το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Τη συγκεκριμένη περίπτωση εξετάσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου 2021 εκδόθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση “Vavřička and Others v. the Czech Republic” στην οποία το δικαστήριο πήρε ξεκάθαρη θέση στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολίων. Συγκεκριμένα η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε ενστάσεις γονέων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών για την είσοδο στο χώρο του σχολείου. Η σχετική νομοθεσία στην οποία αντιτέθηκαν οι γονείς δεν υποχρέωνε δια της βίας τον εμβολιασμό των παιδιών αλλά οι γονείς που αρνούνταν να αφήσουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν επιβαρύνονται με πρόστιμα ενώ τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε προσχολικές τάξεις. [πηγή]

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν είναι καινούργιο και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η υπόθεση “Solomakhin v Ukraine”, η απόφαση της οποίας δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012, και στην οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός παρεμβαίνει στο δικαίωμα επιλογής του εκάστοτε πολίτη. Ωστόσο στην απόφαση του το δικαστήριο συμπέρανε πως αυτή η παρέμβαση μπορεί να δικαιολογηθεί αν κριθεί ότι είναι απαραίτητη για να τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά λοιμωδών νοσημάτων. [πηγή]

Πιο πρόσφατα είχαμε την απόρριψη αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί υπάλληλοι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΕΔΑ). Συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 το ΕΕΔΑ παρέλαβε προς εξέταση αιτήματα από 30 υγειονομικούς υπαλλήλους για προσωρινά μέτρα αναστολής της εφαρμογής νομοθεσίας περί υποχρεωτικού εμβολιασμού τους. Το δικαστήριο, κατόπιν εξέτασης της υπόθεσης απέρριψε τα αιτήματα στις 7 Σεπτεμβρίου. [πηγή]

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα οι ισχυρισμοί που γίνονται στην υπό εξέταση συνέντευξη δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Τα εμβόλια για την COVID-19 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πειραματικά καθώς έχουν λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης και άδεια υπό όρους αντίστοιχα κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης των στοιχείων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των σχετικών κλινικών δοκιμών. Μάλιστα, μετά από εξέταση των διαθέσιμων στοιχείων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας από εκατομμύρια χορηγούμενες δόσεις ο FDA έδωσε πλήρη άδεια χρήσης στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για ηλικίες 16 ετών και άνω. Επίσης οι περιπτώσεις θρομβώσεων είναι ελάχιστες, αφορούν μια εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια και έχουν παρατηρηθεί μόνο με τα εμβόλια ιικού φορέα. Οι καταγραφές θανάτων στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών για τα εμβόλια της COVID-19 βρίσκονται στα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς ενώ δεν σχετίζονται αυτόματα αιτιωδώς με τα εν λόγω εμβόλια. Τέλος, ο εμβολιασμός για την COVID-19 αφορά μόνο συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού όπως οι υγειονομικοί υπάλληλοι ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει πάρει θέση κατά αυτής της εφαρμογής.

Είναι πτυχιούχος χημείας (B.Sc.) απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Μaster of Arts in Digital Media, Communication and Journalism” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.