Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδής ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θα προκαλέσει επιδημία AIDS μέχρι το φθινόπωροΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ψευδής ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θα προκαλέσει επιδημία AIDS μέχρι το φθινόπωρο

27 Απρ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Εκατομμύρια άτομα θα αντιμετωπίσουν AIDS μέχρι το φθινόπωρο, λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

Συμπέρασμα 1:

Πρόκειται για αβάσιμη άποψη της Dr. Elizabeth Eads, που από την αρχή της πανδημίας, είχε τοποθετηθεί επανειλημμένα κατά των mRNA εμβολίων, και έπειτα αρνήθηκε ακόμη και την ύπαρξη του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η Dr. Eads υποστήριξε την θέση της επικαλούμενη μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Stanford, και ισχυριζόμενη ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 συνδέονται με ιούς όπως ο HIV, που προκαλεί AIDS. Στην πραγματικότητα, όπως επιβεβαίωσε και καθηγητής του Πανεπιστημίου, αντίστοιχη μελέτη δεν υπάρχει, και ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν έχει καμιά σχέση με αντίστοιχους ιούς.

Ισχυρισμός 2:

Η παροχή αναμνηστικής δόσης προκαλεί ακόμη εντονότερη ανοσοκαταστολή.

Συμπέρασμα 2:

Έπειτα από ενδελεχείς μελέτες διεθνώς, δεν υπάρχει καμιά τέτοια ένδειξη, ενώ αντιθέτως, έχει διαπιστωθεί ότι η αναμνηστική δόση ενισχύει την άμυνα κατά της COVID-19, ακόμη περισσότερο σε σχέση με τον βασικό εμβολιασμό. Ειδικά για τους ανοσοκατεσταλμένους, η εν λόγω πρακτική μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Μεγάλη αναπαραγωγή σε ιστολόγια του ελληνικού διαδικτύου γνώρισαν δηλώσεις της Dr. Elizabeth Eads, σύμφωνα με την οποία, εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν AIDS μέχρι το φθινόπωρο, λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19. Ο εν λόγω ισχυρισμός ωστόσο συνιστά παραπληροφόρηση.

Παραδείγματα: pronews.gr (αρχική πηγή), ygeiamasnews.gr, anazitiseis.gr, gegonotstomikroskpio.com, attikanea.info, press-gr.com, fornews.gr

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα:

Η Δρ Elizabeth Eads η οποία εντάχθηκε στους America’s Frontline Doctors και προειδοποίησε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί θα διαγνωστούν με AIDS. Σύμφωνα με την γιατρό, αυτή η κατάσταση θα προκληθεί από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

«Ναι, βλέπουμε επίκτητη ανοσοανεπάρκεια που σχετίζεται με το εμβόλιο στο νοσοκομείο τώρα από την τριπλή δόση… Είναι παρενέργεια του εμβολίου και δεν είμαστε πραγματικά σίγουροι πώς να το αντιμετωπίσουμε. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μπορούμε να σκεφτούμε για να ενισχύσουμε τον αριθμό των CD4 και CD8 και να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάρρευση, αυτήν την καταστροφή της κατάρρευσης του ανοσοποιητικού. Είναι πολύ εντυπωσιακό», είπε η Eads, σύμφωνα με το thetruereporter.

Η Δρ. Eads εξήγησε επίσης ότι όσο περισσότερες δόσεις κάνουμε, τόσο χειρότερα εμφανίζονται τα αυτοάνοσα και νευροεκφυλιστικά συμπτώματά μας. Σύμφωνα με αυτήν, η τρίτη δόση είναι η «φονική βολή (Kill Shot)».

«Το Kill Shot, το Money Ball ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Είναι απλώς καταστροφικό για το ανοσοποιητικό σύστημα, και θα σας πω γιατί. Αν κοιτάξετε την πρόσφατη μελέτη του Στάνφορντ, και θα διαβάσω μόνο μερικές φράσεις από τη μελέτη του Στάνφορντ: «Η πρωτεΐνη ακίδας στα εμβόλια CV19 για την οποία όλοι μιλούν ονομάζεται Lentivirus. Το Lenti περιέχει έναν συνδυασμό HIV, τύπου 1 έως 3, SRV/1, που είναι AIDS, MERS και SARS.»

«Στη μελέτη του Stanford, ο πιο γνωστός Lentivirus είναι το παθογόνο της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, το οποίο προκαλεί AIDS. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε αυτοάνοση και νευροεκφυλιστική πτώση μετά τον εμβολιασμό για Covid, ειδικά της αναμνηστικής… Αλλάζει οριστικά το γονιδίωμα του κυττάρου. Αυτός είναι ο λόγος που αυτό είναι τόσο τρομακτικό για εμάς στην ιατρική κοινότητα. Απλώς δεν ξέρουμε πώς να επιτεθούμε σε αυτό».

«Αυτό είναι ο Spike Lentivirus. Αποτελείται από HIV και AIDS μαζί με SARS και MERS», τόνισε. «Γι’ αυτό οι εμβολιασμένοι είναι τόσο άρρωστοι. Γι’ αυτό κυριαρχούν στα νοσοκομεία και για την ασθένεια Covid».

Η ίδια πρόσθεσε ότι: «Πιστεύω ότι από τον Απρίλιο έως το καλοκαίρι θα αρχίσετε να βλέπετε όλο και περισσότερες περιπτώσεις AIDS, κυρίως σε άτομα 18 έως 39 ετών. Και οι 40άρηδες και οι 50άρηδες πιθανότατα θα ξεκινήσουν να βλέπουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα να καταρρέει τον επόμενο χρόνο».

Η Δρ. Eads είναι γιατρός οστεοπαθητικής ιατρικής από τη Φλόριντα. Αυτό το κάνει εδώ και 25 χρόνια. Στη συνομιλία της με τον Greg Hunter από το USA Watchdog, άτομα που υποβλήθηκαν σε τριπλό εμβολιασμό εμφανίζουν συμπτώματα AIDS. Αυτή και άλλοι γιατροί προσπαθούν να βρουν τη σωστή θεραπεία για αυτούς τους ανθρώπους. Χρησιμοποιούν υδροξυχλωροκίνη, ιβερμεκτίνη, αντιπαρασιτικά και άλλες παρόμοιες θεραπείες, αλλά τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να λειτουργεί. Πρέπει να βρουν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Τι ισχύει

Η Dr. Elizabeth Eads είναι οστεοπαθητική ιατρός που εργάζεται σε νοσοκομεία και διδάσκει σε Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ωστόσο, από την αρχή της πανδημίας της COVID-19, είχε εκφράσει συνωμοσιολογικές απόψεις που αντιτίθονταν στην ομοφωνία της επιστημονικής κοινότητας.

Ενδεικτικά, τον Μάιο του 2020, η Dr. Eads είχε ισχυριστεί ότι τα mRNA εμβόλια είναι αποτυχημένα και ανασφαλή, καθώς και ότι συνιστούν μια απάτη που θα σκοτώσει ανθρώπους, επικροτώντας αβάσιμες θέσεις του αντιεμβολιαστή Robert F. Kennedy Jr. Στην πραγματικότητα, τότε είχαν ολοκληρωθεί μόνο οι πιο προκαταρκτικές μελέτες σε ανθρώπους για την ασφάλεια του εμβολιασμού κατά της COVID-19, οι οποίες και δεν είχαν εντοπίσει κανένα λόγο ανησυχίας για την ασφάλεια των σκευασμάτων. Ακολούθησε σειρά εκτενέστατων μελετών, που επαλήθευσαν την γενικευμένη ασφάλεια του εμβολιασμού και απέδειξαν ότι η πρακτική έσωσε αναρίθμητες ζωές διεθνώς, μεταξύ ευρύτερων οφελών.

Ωστόσο, η Dr. Eads εξακολούθησε να δημοσιεύει ολοένα και πιο αβάσιμες απόψεις, γράφοντας τον Αύγουστο του 2021 ότι ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 δεν υπάρχει καν, καθώς δεν έχει απομονωθεί ποτέ. Στην πραγματικότητα, ο ιός είχε απομονωθεί ήδη από τις αρχές του 2020 σε πολλά διαφορετικά εργαστήρια ανά τον κόσμο.

Τα επίμαχα ελληνικά δημοσιεύματα βασίζονται σε άρθρο που αναρτήθηκε στην αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα TheTrueReporter.com. Το άρθρο αφορμάται από συνέντευξη της Dr. Eads στην ιστοσελίδα USAWatchdog.com, η οποία παρουσιάζει πολυετές ιστορικό συνωμοσιολογίας, καλύπτοντας θεματολογία από την επίθεση στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, μέχρι τους αεροψεκασμούς.

Ενώ το άρθρο του TheTrueReporter.com ισχυρίζεται ότι η Dr. Eads αποτελεί μέλος της οργάνωσης America’s Frontline Doctors (AFD), αποδίδοντας τις απόψεις της Dr. Eads στην οργάνωση, στην πραγματικότητα, στη συνέντευξη αναφέρεται μόνο ότι η Dr. Eads είναι ιατρός στην πρώτη γραμμή (frontline doctor). Ούτε η οργάνωση AFD αναφέρει την Dr. Eads στην ιστοσελίδα της, ούτε η ίδια έχει δηλώσει μέλος της οργάνωσης στον λογαριασμό Twitter της. Ανεξαρτήτως όμως, η εν λόγω οργάνωση έχει παρουσιάσει εκτενές ψευδοεπιστημονικό ιστορικό κατά την πανδημία, και στο παρελθόν έχει προωθήσει παρόμοιους ισχυρισμούς δήθεν πρόκλησης AIDS λόγω του εμβολιασμού.

Η Dr. Eads υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της με τις παρακάτω αναφορές, που ακούγονται από το 3ο λεπτό της συνέντευξης:

Η ένεση θάνατος, η μεγάλη μπίζνα, πείτε την όπως θέλετε, είναι καταστροφική για το ανοσοποιητικό σύστημα. Θα σας πω γιατί, θα διαβάσω μερικές φράσεις από τη μελέτη του Stanford. Η πρωτεΐνη ακίδα στα εμβόλια της COVID-19 για την οποία όλοι μιλούν, ονομάζεται φακοϊός (lentivirus). Ο φακοϊός περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από HIV τύπου 1 έως 3, SRV/1, που είναι AIDS, MERS και SARS.

Στη μελέτη του Stanford, ο πιο γνωστός φακοϊός είναι ο HIV που προκαλεί AIDS. Γι’ αυτό βλέπουμε αυτοάνοση και νευροεκφυλιστική επιδείνωση μετά την COVID-19
[σ.σ. πιθανόν εννοεί τον εμβολιασμό κατά της COVID-19], ειδικά μετά την αναμνηστική δόση. Αυτή η πάθηση ονομάζεται prion. Και το mRNA από το κοκτέιλ του φακοϊού, εισέρχεται στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων μέσω μιας επεμβατικής ένεσης, και αλλάζει μόνιμα το DNA των κυττάρων. Γι’ αυτό είναι τρομακτικό σε εμάς στην ιατρική κοινότητα, γιατί απλά δεν ξέρουμε πώς να επιτεθούμε.

Στην πραγματικότητα, οι παραπάνω αναφορές περιλαμβάνουν ποικίλες επιστημονικές ανακρίβειες, και στερούνται στοιχειώδους συνοχής.

Εισαγωγικά, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι οι φακοϊοί είναι μια κατηγορία ιών που μπορούν να ενσωματώνουν το γονιδίωμά τους στο ανθρώπινο DNA και να παραμένουν στους ασθενείς εφ’ όρου ζωής. Ο πιο γνωστός φακοϊός είναι ο HIV που προκαλεί AIDS. Τα τελευταία χρόνια, εξειδικευμένες εκδόσεις αυτών των ιών, έχουν χρησιμοποιηθεί σε πειράματα για γενετικές θεραπείες ή εμβολιασμούς κατά διαφόρων ασθενειών.

Αντίθετα με την αναφορά της Dr. Eads, η πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 δεν είναι φακοϊός, αλλά θα μπορούσε να προστεθεί στο περίβλημα ενός φακοϊού ή να παραχθεί απο αυτόν, στο πλαίσιο της ανάπτυξης ανοσολογικής μνήμης κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, δεν εντοπίσαμε καμιά σχετική μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Stanford. Ο καθηγητής παθολογίας του Πανεπιστημίου του Stanford, δήλωσε σε σχετική έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), ότι δεν υπάρχει μελέτη από το Πανεπιστήμιό του που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της Dr. Eads, τους οποίους και χαρακτήρισε τελείως ανακριβείς και παράλογους.

Μέχρι και τα μέσα Απριλίου 2022, δεν έχει εγκριθεί κανένα εμβόλιο που να χρησιμοποιεί φακοϊούς για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Έχει δημοσιευτεί μόνο μια πολύ προκαταρκτική μελέτη σχετικού εμβολίου σε ζώα, το οποίο χρησιμοποιεί φακοϊούς που προκαλούν περιορισμένη παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας του κορωνοϊού SARS-CoV-2, ώστε να δημιουργήσουν μνήμη κατά του κορωνοϊού. Απο αυτούς τους φακοϊούς έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα αναπαραγωγής και ενσωμάτωσης στο ανθρώπινο DNA, καθιστώντας τους αβλαβείς. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει ούτε οι πιο προκαταρκτικές κλινικές μελέτες του εν λόγω εμβολίου σε ανθρώπους.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δηλώσεις της Dr. Eads, ενώ ξεχωριστά εμβόλια με εξειδικευμένους φακοϊούς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ανοσολογικής μνήμης απέναντι σε ασθένειες όπως οι AIDS, MERS, SARS, δεν είναι υπό ανάπτυξη κανένα εμβόλιο που να σχετίζεται με όλες αυτές τις παθήσεις ταυτόχρονα. Έπειτα, δεν υπάρχουν τρεις τύποι HIV, αλλά δύο. Επίσης, οι παθήσεις prion δεν έχουν καμιά σχέση με φακοϊούς ή με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Τέλος, η περιγραφή ενσωμάτωσης του mRNA του φακοϊού στο ανθρώπινο DNA είναι βιολογικά λανθασμένη, και πιθανώς πρόκειται για σύγχυση μεταξύ των mRNA εμβολίων, των επικίνδυνων φυσικών φακοϊών, και των επεξεργασμένων ασφαλών φακοϊών των εμβολίων, ενώ η κάθε κατηγορία λειτουργεί διαφορετικά.

Στη συνέντευξη γίνεται επίσης αναφορά σε βρετανικά στατιστικά που δήθεν δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν ευκολότερα από τους ανεμβολίαστους, γεγονός που αποδίδεται στην εμφάνιση AIDS στους εμβολιασμένους. Όπως όμως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, αρμόδιοι βρετανικοί θεσμοί έχουν εξηγήσει ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των εν λόγω δεδομένων, που όταν εξετάζονται με έγκριτη μεθοδολογία, αντιθέτως καταδεικνύουν σημαντική προστασία των εμβολιασμένων από την COVID-19, και ειδικά από βαριά νόσηση.

Ενώ η Dr. Eads ισχυρίζεται ότι η παροχή τρίτης δόσης προκαλεί ακόμη εντονότερη ανοσοκαταστολή, έπειτα από ενδελεχείς μελέτες διεθνώς, δεν υπάρχει καμιά τέτοια ένδειξη, ενώ αντιθέτως, έχει διαπιστωθεί ότι η τρίτη δόση ενισχύει την άμυνα κατά της COVID-19, ακόμη περισσότερο σε σχέση με την παροχή δύο δόσεων. Ειδικά για τους ανοσοκατεσταλμένους, η εν λόγω πρακτική μπορεί να αποβεί σωτήρια. Τα στοιχεία από την παροχή τέταρτης δόσης προς το παρόν είναι πιο προκαταρκτικά, αλλά παρομοίως, δεν έχει εντοπιστεί κανένας προβληματισμός ασφαλείας, ενώ σε ένα δείγμα ατόμων που είχαν λάβει την τρίτη δόση 4 μήνες νωρίτερα, έχει αναφερθεί μικρή αύξηση της προστασίας τους μετά την τέταρτη δόση.

Αντιθέτως, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα σε βάθος τουλάχιστον 8 μηνών, ακόμη και αν η αρχική νόσηση είναι ήπια.

Κλείνοντας, είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι οι επίμαχοι ισχυρισμοί της Dr. Eads, έχουν εξεταστεί από σειρά ειδικών με τους οποίους ήρθαν σε επικοινωνία οι ομάδες ελέγχου γεγονότων των AFP και The Dispatch, και όλοι οι ειδικοί τους χαρακτήρισαν από αβάσιμους μέχρι και καθαρά ψευδείς.

Συμπέρασμα

Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι εκατομμύρια άτομα θα αντιμετωπίσουν AIDS μέχρι το φθινόπωρο, λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19. Πρόκειται για αβάσιμη άποψη της Dr. Elizabeth Eads, που από την αρχή της πανδημίας, είχε τοποθετηθεί φανατικά κατά των mRNA εμβολίων, και έπειτα αρνήθηκε ακόμη και την ύπαρξη του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η Dr. Eads υποστήριξε την θέση της επικαλούμενη μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Stanford, και ισχυριζόμενη ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 συνδέονται με ιούς όπως ο HIV, που προκαλεί AIDS. Στην πραγματικότητα, όπως επιβεβαίωσε και καθηγητής του Πανεπιστημίου, αντίστοιχη μελέτη δεν υπάρχει, και ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν έχει καμιά σχέση με αντίστοιχους ιούς.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.