Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπληροφόρηση κατά των εμβολίων για την COVID-19 από τον πρώην βουλευτή Ηλία ΚαλλιώραΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παραπληροφόρηση κατά των εμβολίων για την COVID-19 από τον πρώην βουλευτή Ηλία Καλλιώρα

26 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Ο Bill Gates είχε δηλώσει ότι πρέπει να εξοντωθεί πολύς κόσμος για να ελεγχθεί ο υπερπληθυσμός, και είχε προβλέψει «τυχαία» ότι θα λάμβανε χώρα μια πανδημία.

Συμπέρασμα 1:

Στην πραγματικότητα είχε δηλώσει ότι η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία μεταξύ άλλων επιτυγχάνεται μέσω του μαζικού εμβολιασμού, μειώνει το ρυθμό γεννήσεων και συνεισφέρει στη διαχείριση της τάσης υπερπληθυσμού. Ποτέ δεν είχε κάνει λόγο για θανάτωση ανθρώπων, και το Ίδρυμά του έχει δωρίσει δισεκατομμύρια για την προστασία ανθρώπινων ζωών. Στην επιστημονική κοινότητα ήταν καθιερωμένη γνώση πως αργά ή γρήγορα η ανθρωπότητα θα αντιμετώπιζε ακόμη μία πανδημία.

Ισχυρισμός 2:

Από την αρχή της πανδημίας, ο Gates είχε αναφέρει ότι στο τέλος θα χρειαστούμε αναγκαστικά ψηφιακά πιστοποιητικά.

Συμπέρασμα 2:

Δεν είχε κάνει καμιά αναφορά σε υποχρεωτικότητα, αλλά σε κρατικά ψηφιακά εργαλεία καταγραφής στοιχείων αναφορικά με την πανδημία, που πλέον έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν συνεισφέρει σημαντικά στη διαχείρισή της.

Ισχυρισμός 3:

Ο Bill Gates δήλωσε ότι δεν εμβολιάστηκε, ενώ με τα πειραματικά εμβόλιά του διεξήγαγε το μεγαλύτερο ιατρικό πείραμα στην ιστορία.

Συμπέρασμα 3:

Είχε κοινοποιήσει φωτογραφία από τον εμβολιασμό του τον Ιανουάριο του 2021 δηλώνοντας ότι ήταν ευγνώμων στους ερευνητές και στους υγειονομικούς υπαλλήλους για την ανάπτυξη και τη χορήγηση των εμβολίων. Δεν έχει επιχειρηματική σχέση με τα εν λόγω εμβόλια και συμμετέχει μόνο σε μια ευρύτερη πρωτοβουλία για τη δωρεά εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε μη προνομιούχες χώρες.

Ισχυρισμός 4:

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτερα στελέχη της Pfizer δεν έκαναν το εμβόλιο, όπως οι ίδιοι το δήλωσαν δημοσίως.

Συμπέρασμα 4:

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, είχε κοινοποιήσει φωτογραφία από τον εμβολιασμό του όταν έφτασε η σειρά του, και η εταιρεία έχει ζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στις ΗΠΑ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, εκτός ειδικών εξαιρέσεων. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Ισχυρισμός 5:

Σειρά έγκριτων επιστημόνων δηλώνει ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και μη αποτελεσματικά.

Συμπέρασμα 5:

Πρόκειται για άτομα χωρίς σχετική ειδίκευση και για μια ελάχιστη μειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν δεχθεί επίσημες κατακρίσεις και κυρώσεις για την προώθηση αβάσιμων και επικίνδυνων ισχυρισμών.

Μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο γνώρισε κείμενο του πρώην βουλευτή Ηλία Καλλιώρα, στο οποίο ο ίδιος παραθέτει σειρά επιχειρημάτων προς αποφυγή του εμβολιασμού κατά της COVID-19. Ωστόσο, όλα τα επιχειρήματα βασίζονται σε διαστρέβλωση των πραγματικών δεδομένων.

Παραδείγματα: Στῦλος Ὀρθοδοξίας, triklopodia.gr (αρχικές πηγές), orthodoxia.gr, oparlapipas.gr, choratouaxoritou.gr, kaliterilamia.gr, nikolaosanaximandros.gr, orthodoxy.rodos-island.gr.

Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα αναφέρουν τα εξής:

Θα ξεκινήσω με τον σκοτεινό πρωτοστάτη των γενοκτονικών εμβολίων Μπιλ Γκέιτς. Είναι, ναι, αυτός που διαφημίζει τα εμβόλια ως επιβεβλημένα για να επιβιώσει δήθεν το ανθρώπινο γένος. Είναι ο ίδιος ομοίως που πιστεύει, επιπροσθέτως, πως ο πλανήτης έχει υπερπληθυσμό και, ως εκ τούτου, πάρα πολλοί από εμάς πρέπει να εξοντωθούμε. Είναι ακόμη ο ίδιος διάσημος «φιλάνθρωπος» που τυχαία, από το 2015, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μιας πανδημίας. Είναι ίδιο το φρικτό πρόσωπο που τον Μάρτιο 2020, και πάλι συμπτωματικά, είχε αναφέρει ότι «στο τέλος θα χρειαστούμε αναγκαστικά ψηφιακά πιστοποιητικά». Και είναι επιπλέον ο ίδιος μεγιστάνας που έχει δηλώσει: «Δεν εμβολιάστηκα!».

Το τραγικό είναι ότι όσοι εγείρουν βάσιμους φόβους και ανησυχίες σχετικά με τα εμβόλια του Γκέιτς συκοφαντούνται, χλευάζονται, λογοκρίνονται, απειλούνται, απολύονται ή μπαίνουν σε αναστολή εργασίας. Ναι έτσι ακριβώς γίνεται, και παρά το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο παγκόσμιο ιατρικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και από πάνω, με την βοήθεια των αργυρώνητων ΜΜΕξαπάτησης, το συστημικό ιατρικό κατεστημένο δεν προειδοποιεί τον κόσμο, έστω και κατ΄ ελάχιστο, για το ποιες είναι οι τυχόν μελλοντικές παρενέργειες από τα συνεχή πειραματικά τρυπήματα.

Τι μπορεί άραγε να σκεφτούμε, όταν κυβέρνηση και «ειδικοί» κυριολεκτικά κυνηγούν να εμβολιάσουν απεγνωσμένα ή σώνει και καλά τους υγιείς πολίτες; Ενδιαφέρεται μήπως η Ματίνα Παγώνη περισσότερο για εμάς, από ότι νοιαζόμαστε εμείς οι ίδιοι για την υγεία μας όσο και για την ίδια την ζωή μας; Και γιατί τότε υπάρχουν τόσες χιλιάδες αντιδράσεις, κάθετοι αρνητές και αναστολές υγειονομικών; Γιατί η κυβέρνηση χρειάστηκε άρον-άρον να νομοθετήσει το ακαταδίωκτο; Και πως έγινε και «εξαφανίσθηκε» η γρίπη και όλοι πλέον αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν μόνον από κορονοϊό; Τι τωόντι συμβαίνει; Τι έπαθαν και σκοτίσθηκαν τόσο πολύ οι πολίτες; Που χαθήκαμε;

Ο Γάλλος νομπελίστας Δρ. Luc Montagnier λέει: «Αυτά τα εμβόλια δεν είναι πραγματικά εμβόλια, αλλά ένα περίπλοκο συνονθύλευμα μοριακής βιολογίας που μπορεί να είναι δηλητήριο». Ο καθηγητής πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Δρ. Michael Yeadon δηλώνει: «Ο τελικός στόχος των εμβολιασμών μπορεί να είναι μόνον η μαζική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού». Ο διάσημος Δρ. Sucharit Bhakdi αναφωνεί: «Σταματήστε να εμβολιάζεσθε!.. αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι σκοτώνουμε συνανθρώπους μας.. αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα δεύτερο ολοκαύτωμα!». Ο εφευρέτης των εμβολίων mRNA Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν τονίζει: «Είμαστε αντιμέτωποι με το διαβολικό κακό.. Υπάρχει γενική αύξηση ξαφνικών θανάτων που σχετίζεται με τον εμβολιασμό».

Δυστυχώς, κάποια στιγμή όλοι θα καταλάβουν ότι το εμβόλιο κατά του Κόβιντ δεν είναι ένα ακόμη κοινό ή συμβατικό εμβόλιο! Όχι. Κυβερνήσεις και «ειδικοί» μας λένε συνεχώς αναθεωρημένα την κάθε φορά ψέματα, επιστημονικές ιατρο-αρλούμπες και αυτό-συγκρουόμενες και θανατηφόρες ανοησίες, ενώ όλοι πλέον ξέρουμε ότι τα «κορωνο-εμβόλια» σκοτώνουν και παύουν να παρέχουν ανοσία μέσα σε πολύ λίγους μήνες. Είναι, δηλαδή, τζούφια!

Από την άλλη, γνωρίζουμε ιστορικά και με κάθε βεβαιότητα ότι τα παραδοσιακά εμβόλια παρείχαν κάποια μεσοπρόθεσμη έστω ανοσία σε κάποια ασθένεια, και όλα αυτά μετά από δεκαετείς έρευνες και με πολλές επιστημονικές αποδείξεις. Τα σημερινά πειραματικά μπόλια του κατασκότεινου Γκέιτς δεν παρέχουν μια τέτοια ανοσία. Ούτε επίσης τα μπόλια έχουν οριστική άδεια χρήσης. Έχουν μόνον άδεια για έκτακτη χρήση. Ούτε μπορεί να χτίσουν τα τσιμπήματα κανένα «τείχος ανοσίας» σε ιούς που μεταλλάσσονται.

Απορώ: Γιατί άραγες οι γονείς δεν καταλαβαίνουν ότι το «εμβόλιο» είναι πειραματικό και έχει μόνον άδεια έκτακτης χρήσης; Γιατί οι γονείς δεν προσπαθούν να πληροφορηθούν και να μάθουν επισταμένως πράγματα όπως, λόγου χάρη, ότι: Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτερα στελέχη της Pfizer δεν έκαναν το εμβόλιο, όπως οι ίδιοι το δήλωσαν δημοσίως!

Απορώ ακόμη με το γεγονός ότι ενώ έχουν πεθάνει ή είχαν παρενέργειες πάρα πολλοί μετά την ένεση, όπου ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και απόλυτα υγιείς νέοι, κάποιοι γονείς το βλέπουν αυτό εξωτερικά ή το προσπερνούν επιφανειακά. Και το «κερασάκι»: Οι «ειδικοί» να μας τρομοκρατούν, λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται ούτε καν να υπονοούμε ότι η ένεση έχει κάποια σχέση ή αιτιατή διασύνδεση με θανάτους ανθρώπων.

Γονείς, απορώ: Γιατί ακούτε τον τηλεοπτικό μαϊντανό Θ.Βασιλακόπουλο και δεν ακούτε, λ.χ., τον Γάλλο διάσημο χειρουργό Arnaud Huboud-Peron που λέει: «Αυτή η ένεση δεν είναι εμβόλιο. Είναι μια γονιδιακή θεραπεία αλλά και πειραματική.. Αυτό που συμβαίνει είναι μια εξελισσόμενη γενοκτονία». Γονείς πως προσπερνάτε τόσο απλά τα λόγια του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιολόγου Καθηγητή Jean-Michel Claverie που δήλωσε: «Σοκαρίστηκα όταν άκουσα για εμβολιασμό παιδιών.. Ως και 40% αυξήθηκαν οι μυοκαρδίτιδες σε παιδιά.. είναι σκανδαλώδες ο εμβολιασμός των παιδιών».

Εκπαιδευτικοί, απορώ: Και εσείς, πως είναι δυνατόν να προσπερνάτε ελαφρά τα λόγια του καθηγητή Christian Perronne, τον επί σειρά ετών επικεφαλής της εθνικής γαλλικής πολιτικής για τα εμβόλια, όταν και αυτός ξιφουλκεί: «Σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους σε καθεστώς πλήρης ατιμωρησίας.. Μετά βίας έχει καταγραφεί το 10% των παρενεργειών και των θανάτων.. Πρέπει να σταματήσετε να το παίζετε πρόβατα». Εκπαιδευτικοί, γιατί δεν δίνεται σημασία στην καθηγήτρια του διάσημου ΜΙΤ Stephanie Seneff που γράφει: «Μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις στα χρόνια που έρχονται.. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι το mRΝΑ δεν εμπλέκεται με το DNA κάνουν λάθος.. Υπάρχουν πιθανότητες για τραγικές αν όχι καταστροφικές συνέπειες από τα mRNA εμβόλια».

Τι έπαθαν άραγε οι συντριπτικά περισσότεροι πολίτες και δεν βλέπουν τις αληθινές ιστορίες του εμβολιαστικού τρόμου που συνεχίζουν να έρχονται με θανάσιμη ταχύτητα; Ακόμη, τι άραγε τρέχει εκεί πάνω στην κορυφή: Είναι στο κόλπο, πρακτορεύει ή μήπως κοιμάται εν αγνοία της η κυβέρνηση; Γιατί τότες η τόσο αφόρητη πίεση στους πολίτες να μπολιαστούν, η εξαγορασμένη προπαγάνδα, η απόκρυψη πρωτοκόλλων, η χειραγώγηση, ο εκφοβισμός, η πολιτική τυραννία, η παραβίαση ιατρικής ηθικής και η συστηματική απόκρυψη δυσάρεστων παρενεργειών; Ποιόν άραγε υπηρετούν;

Λοιπόν: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Σε ότι με αφορά προσωπικά: Δεν θέλω με κανένα τρόπο να είμαι το επόμενο πειραματικό ινδικό χοιρίδιο στο παγκόσμιο εργαστήριο του Γκέιτς και της σιωνιστικής παρέας του. Δεν διακινδυνεύω σε καμία περίπτωση να είμαι

η επόμενη «ξαφνική σύμπτωση». Επίσης, ο τόσο επιμελής «γιατρός μου», και ενώ συνεχίζει βασανιστικά να με ενοχλεί για να με τσιμπήσει το συντομότερο δυνατόν, εντούτοις, ο ίδιος ποτέ του δεν μου έδωσε πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του μπολιάσματος.

Πλέον, μόνος μου ψάχνω, ακούω, αποφασίζω και διαβάζω: Ο καθηγητής Ι.Ιωαννίδης: «Υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστώ». Ο καθηγητής Φυσικής κ. Γ.Παύλου: «Είμαι πεπεισμένος, γι’ αυτό και εκτίθεμαι δημόσια, και λέω ότι αυτό το εμβόλιο είναι δολοφόνος. Είναι βιολογικό όπλο.. Όσοι επιστήμονες στηρίζουν αυτό το εγχείρημα, εγκληματούν». Ο στρατιωτικός ιατρός κ. Ζ.Μπέχλης: «Είμαι ανεμβολίαστος και θα παραμείνω.. Ο Μητσοτάκης και όλα τα κόμματα απειλούν τα παιδιά μας και εμάς με γενοκτονία.. Αντισταθείτε, πολεμήστε την γενοκτονία»! Ο χειρουργός Δρ. Δ.Αντωνίου: «Οι μεταλλάξεις γεννιούνται όπου κάνεις εμβόλιο.. Εδώ γίνεται μια γενοκτονία.. Το εμβόλιο είναι γενετικά τροποποιημένος οργανισμός. Εδώ μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ακόμη: Ο Γάλλος λέκτορας Olivier Soulier: «Από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ξεκίνησε μια πραγματική σφαγή». Ο διάσημος αμερικανός δικηγόρος T.Renz: «50.000 Αμερικανοί πέθαναν μέσα σε 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους». Ο αμερικανός Δρ. Richard M. Fleming: «Το εμβόλιο είναι βιολογικό όπλο. Δεν είναι εμβόλιο! Η ακίδα-πρωτεΐνη είναι από μόνη της ένα ξεχωριστό βιολογικό όπλο». Ο γερμανός Dr. Leonard Coldwell: «Όποιος κάνει το εμβόλιο θα μπορούν μέχρι και με εκπομπή κάποιων ραδιοκυμάτων ή με κάποιο άλλο είδος ακτινοβολιών να σκοτώσουν επί τόπου προκαλώντας έμφραγμα!»

Όπως όλοι μας, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που έχουν ήδη κάνει το πειραματικό μπόλι του νεοταξίτη σιωνιστή Γκέιτς. Και από ότι κατάλαβα, σχεδόν κανένας από όλους αυτούς δεν είχε ενημερωθεί ή ερευνήσει πραγματικά, ούτε και είχε μελετήσει σε κάποιο βάθος το τι είναι ή το τι κάνει το πειραματικό εμβόλιο. Και από πάνω, κρίμα και ατυχώς, ορισμένοι από τους εμβολιασθέντες «πολεμούν» πολλαπλώς τους μη εμβολιασθέντες. Αποκαλούν τους μη εμβολιασθέντες με το χειρότερο τρόπο, κοσμητικά επίθετα και με ένα πλήθος πολλών ονομάτων. Χλευάζουν γενικά εκατομμύρια ανθρώπους ως συνωμοσιολόγους, που είναι δήθεν ενάντια στην επιστήμη και έχουν τάχα αθεράπευτο εγωισμό και αντικοινωνικές θέσεις και απόψεις.

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Για πολλούς από τους τρυπημένους, είμαι ένας δολοφόνος που δεν νοιάζομαι τάχατες για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, ενώ συνάμα έχω και όλο το φταίξιμο δικό μου που δεν υπακούω στην κυβέρνηση: Που συνεχίζει να με κυνηγά με πρωτόφαντη μανία, για να βάλω και του λόγου μου την ζωή μου στη σειρά ή, δηλαδή, να είμαι δυνητικά ένας ακόμη επόμενος «ξαφνικός» θάνατος!

Από ότι κατάλαβα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που εμβολιάστηκαν επηρεάστηκε κυρίως από: Την χρυσοπληρωμένη κυβερνητική προπαγάνδα των ΜΜΕξαθλίωσης, τις μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις, τον φόβο για το άγνωστο αύριο, τα «ζωντανά ή live» τρυπήματα κάποιων διάσημων ιεραρχών μπροστά στις κάμερες και την τυφλή εμπιστοσύνη στους «τηλε-ειδικούς».

Μετά από όλα αυτά, ένα μόνο αποφάσισα να πράξω ανέκκλητα και ερμητικά: Όσο πιο πολύ με πιέζουν να κάνω το «εμβόλιο», τόσο πιο πολύ με κάνουν να ξυπνάω στην πραγματικότητα. Και πλέον: Ο καλύτερος τρόπος να με πείσουν με κανένα τρόπο να μην κάνω το πειραματικό μπόλι του Γκέιτς, είναι οι ίδιοι να συνεχίζουν να με ..πιέζουν να το κάνω.

Με επίγνωση προτιμώ να ακολουθήσω τους υγειονομικούς που μπήκαν σε αναστολή και δεν πληρώνονται, από το να ακολουθήσω τους χρυσωμένους τηλεοπτικούς μαϊντανο-ειδικούς. Και η ασύλληπτη κρατική απατεωνιά: Ενώ με αμέτρητες πλέον επιστημονικές αποδείξεις τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι αρρωσταίνουν και μεταδίδουν τον ιό, παραταύτα, οι μεν πληρώνονται, ενώ οι δε δεν πληρώνονται! Ναι. Νόμιμα: Οι εμβολιασμένοι μπορούν να συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό με μισθό, ελεύθεροι από περιορισμούς και με την άδεια της Βουλής. Τι φρικτή απάτη!

Τι ισχύει

Λόγω του όγκου των αναφορών που παρατίθενται, θα εξετάσουμε τις βασικότερες εξ αυτών ξεχωριστά.


Θα ξεκινήσω με τον σκοτεινό πρωτοστάτη των γενοκτονικών εμβολίων Μπιλ Γκέιτς. Είναι, ναι, αυτός που διαφημίζει τα εμβόλια ως επιβεβλημένα για να επιβιώσει δήθεν το ανθρώπινο γένος. Είναι ο ίδιος ομοίως που πιστεύει, επιπροσθέτως, πως ο πλανήτης έχει υπερπληθυσμό και, ως εκ τούτου, πάρα πολλοί από εμάς πρέπει να εξοντωθούμε.

Σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε δείξει ότι οι αναφορές σε μείωση του πληθυσμού προέκυψαν λόγω απομόνωσης και διαστρέβλωσης φράσεων του Bill Gates. Σε ομιλία του το 2010, ο κ. Gates είχε εξηγήσει πως η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία μεταξύ άλλων επιτυγχάνεται μέσω του μαζικού εμβολιασμού, μειώνει το ρυθμό γεννήσεων και συνεισφέρει στη διαχείριση της τάσης υπερπληθυσμού. Σε κανένα σημείο δεν ανέφερε ως λύση τη θανάτωση ανθρώπων, ενώ αντίθετα, το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates έχει δωρίσει δισεκατομμύρια με σκοπό τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.


Είναι ακόμη ο ίδιος διάσημος «φιλάνθρωπος» που τυχαία, από το 2015, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μιας πανδημίας.

Στην πραγματικότητα, στην επιστημονική κοινότητα ήταν καθιερωμένη γνώση πως αργά ή γρήγορα η ανθρωπότητα θα αντιμετώπιζε ακόμη μία πανδημία. Τα αμέσως προηγούμενα χρόνια πριν την πανδημία της COVID-19, θεσμοί και ειδικοί διεθνώς είχαν τονίσει επανειλημμένα το πόσο σημαντική είναι η κατάλληλη προετοιμασία για μια πιθανή μελλοντική κρίση, και είχαν προβλεφθεί ανάλογες ασκήσεις, όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενα άρθρα μας. Παράλληλα, είχαν δημοσιευτεί πολυάριθμα ρεπορτάζ που επικοινωνούσαν τον κίνδυνο στο ευρύ κοινό, μεταξύ άλλων από τον Ed Yong, ο οποίος βραβεύτηκε με Πούλιτζερ το 2020 για τη σχετική αρθρογραφία του.

Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και τα πλέον ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου βρέθηκαν σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστα απέναντι στην πανδημία της COVID-19, όπως έδειξε και στη σχετική έκθεσή του το ανεξάρτητο πάνελ για τις πανδημίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Έτσι, οι προτροπές του Bill Gates για καλύτερη προετοιμασία απέναντι στην ερχόμενη πανδημία ήταν αναμενόμενες, για κάποιον που τα περασμένα χρόνια είχε δωρίσει δισεκατομμύρια στην προστασία της δημόσιας υγείας.


Είναι ίδιο το φρικτό πρόσωπο που τον Μάρτιο 2020, και πάλι συμπτωματικά, είχε αναφέρει ότι «στο τέλος θα χρειαστούμε αναγκαστικά ψηφιακά πιστοποιητικά».

Και πάλι πρόκειται για απομόνωση και διαστρέβλωση φράσης του Bill Gates. Συγκεκριμένα, μια απάντηση του κ. Gates σε διαδικτυακό ερώτημα είχε κλείσει ως εξής:

Εν τέλει, θα έχουμε κάποια ψηφιακά πιστοποιητικά που θα δείχνουν ποιος έχει αναρρώσει ή δεχθεί τεστ πρόσφατα, ή όταν έχουμε πια ένα εμβόλιο, ποιος το έχει λάβει.

Όπως είναι προφανές ο κ. Gates δεν έκανε κανένα λόγο για «υποχρεωτικότητα». Ο ίδιος είχε αναφέρει σε άλλη απάντησή του, και το Ίδρυμά του διευκρίνισε αναλυτικότερα στον οργανισμό ελέγχου γεγονότων Factcheck.org, ότι το σκεπτικό του είχε να κάνει με τη χρησιμότητα μιας κρατικής ψηφιακής πλατφόρμας, που θα επέτρεπε καλύτερη διαχείριση της πανδημίας παρέχοντας στους αρμόδιους άμεση πρόσβαση σε σχετικά δεδομένα.

Όντως, πλέον έχουν αναπτυχθεί πολλές ψηφιακές πλατφόρμες εντοπισμού επαφών κρουσμάτων ανά τον κόσμο, με αποδεδειγμένη χρησιμότητα στον έλεγχο των εξάρσεων. Άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες αφορούν την καταγραφή των self-test και την έκδοση σχετικών πιστοποιητικών, που για παράδειγμα χρησιμοποιούνται και στην Ελλάδα. Τέθηκε επίσης σε εφαρμογή σειρά καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, με επιτυχημένο παράδειγμα στη χώρα μας ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, που βελτίωσε σημαντικά τον έλεγχο της εισροής νέων κρουσμάτων. Παράλληλα, η ΕΕ ανέπτυξε ένα κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό για τεστ, νόσηση ή εμβολιασμό κατά της COVID-19, το οποίο διευκόλυνε τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών.

Όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, αντίστοιχα μέτρα που αποβλέπουν στη βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας, όχι μόνο σώζουν ζωές, αλλά μετριάζουν και κατά το δυνατόν τις οικονομικές επιπτώσεις των εξάρσεων. Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται περί κάποιας συνωμοσίας του Bill Gates, δεν έχει καμία βάση.


Και είναι επιπλέον ο ίδιος μεγιστάνας που έχει δηλώσει: «Δεν εμβολιάστηκα!».

Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε καμιά τέτοια αναφορά από τον Bill Gates. Αντίθετα, ο ίδιος κοινοποίησε φωτογραφία από τον εμβολιασμό του κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο του 2021, σύντομα μετά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους ερευνητές που συμμετείχαν στην ανάπτυξη και τη χορήγηση των εμβολίων:

Το κείμενο της ανάρτησης αναφέρει τα εξής:

Ένα από τα οφέλη του να είσαι 65 ετών, είναι ότι μπορείς να εμβολιαστείς κατά της COVID-19. Έκανα την πρώτη μου δόση αυτή την εβδομάδα και νιώθω υπέροχα. Ευχαριστούμε όλους τους επιστήμονες, τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές, τις ρυθμιστικές αρχές και τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι και μας έφεραν μέχρι εδώ.


Το τραγικό είναι ότι όσοι εγείρουν βάσιμους φόβους και ανησυχίες σχετικά με τα εμβόλια του Γκέιτς συκοφαντούνται, χλευάζονται, λογοκρίνονται, απειλούνται, απολύονται ή μπαίνουν σε αναστολή εργασίας. Ναι έτσι ακριβώς γίνεται, και παρά το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο παγκόσμιο ιατρικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και από πάνω, με την βοήθεια των αργυρώνητων ΜΜΕξαπάτησης, το συστημικό ιατρικό κατεστημένο δεν προειδοποιεί τον κόσμο, έστω και κατ΄ ελάχιστο, για το ποιες είναι οι τυχόν μελλοντικές παρενέργειες από τα συνεχή πειραματικά τρυπήματα. […] Ούτε επίσης τα μπόλια έχουν οριστική άδεια χρήσης. Έχουν μόνον άδεια για έκτακτη χρήση.

Καθώς γίνεται λόγος για “εμβόλια του Gates”, χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι σε κανένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν έχει κυριότητα ο ίδιος ή το Ίδρυμά του. Με άμεσο τρόπο, το εν λόγω Ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει, εν μέρει, μόνο δύο σχετικές πρωτοβουλίες. Η πρώτη ήταν η ανάπτυξη ενός εμβολίου της Moderna κατά του HIV το 2016, η οποία στη συνέχεια ανέπτυξε και ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 με παρόμοια τεχνολογία. Η δεύτερη πρωτοβουλία ήταν η ανάπτυξη ενός εμβολίου νέας τεχνολογίας κατά της COVID-19, που ακόμα βρίσκεται στα πρώτα στάδια έρευνας από την εταιρεία Gritstone bio, η οποία δεν έχει αναπτύξει άλλο εμβόλιο κατά της COVID-19.

Όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Bill Gates δεν έχει επιχειρηματική σχέση με κανένα εμβόλιο της COVID-19, ενώ η ιστοσελίδα του Ιδρύματός του εξηγεί επιπλέον:

Καθώς το Ίδρυμα αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικό σκοπό. Οποιαδήποτε εμβόλια παράγονται με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Gates πρέπει να συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιας Πρόσβασης, οι οποίες απαιτούν κάθε εμβόλιο που δημιουργείται με χρηματοδότηση του Ιδρύματος να διατίθεται ευρέως σε προσιτή τιμή και επαρκή ποσότητα, με ένα επίπεδο ποιότητας και σε χρονικό πλαίσιο που ωφελεί όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Επίσης, ενώ αρχικά ο Bill Gates είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις της αναίρεσης των πατεντών ανάπτυξης των εμβολίων της COVID-19, πλέον έχει ανακαλέσει. Το Ίδρυμά του αναφέρει:

Κανένα φράγμα δεν πρέπει να εμποδίζει την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ιδιοκτησίας, γι’ αυτό υποστηρίζουμε μια περιορισμένη αναίρεση πατεντών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως είχαμε εξηγήσει, η βασική προσφορά του Ιδρύματος Gates στο μαζικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 γίνεται μέσω της πρωτοβουλίας GAVI, που έχει σκοπό την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια της COVID-19 και από τα μη ευνοημένα κράτη. Χρειάζεται να σημειωθεί ότι η GAVI δεν έχει ιδρυθεί ούτε ελέγχεται απλά από το Ίδρυμα Gates, αλλά συμμετέχουν ακόμη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η UNICEF, η Παγκόσμια Τράπεζα, πολυάριθμα κράτη, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ερευνητικές ομάδες.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό περί του «μεγαλύτερου ιατρικού πειράματος στην ιστορία της ανθρωπότητας», σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε εξηγήσει ότι υπήρξε ενδελεχής εξέταση των δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας πριν την έγκριση, υπό όρους, των 4 εμβολίων κατά της COVID-19 στην ΕΕ. Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει δηλώσει ότι προϊόντα που έχουν λάβει την εν λόγω έγκριση δε μπορούν να θεωρούνται πειραματικά.

Επίσης, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που καλύπτει την πλειοψηφία των εμβολιασμών στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, έχει λάβει και πλήρη έγκριση κυκλοφορίας στις ΗΠΑ για ηλικίες 16 και άνω, έπειτα από την πλέον ενδελεχή εξέτασή του από τον αρμόδιο θεσμό υγείας FDA. Τέλος, έχουν χορηγηθεί σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δόσεις των 4 εγκεκριμένων εμβολίων στις δύο γεωγραφικές περιοχές, και η γενικευμένη ασφάλειά τους έχει επαληθευτεί, με τις σοβαρές παρενέργειές τους να είναι εξαιρετικά σπάνιες. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ούτε γνωστός μηχανισμός που θα μπορούσε να προκαλέσει μακροχρόνιες παρενέργειες, και για κανένα εμβόλιο δεν έχει τεκμηριωθεί η εμφάνιση κάποιας, προηγουμένως άγνωστης, παρενέργειας έπειτα από δύο μήνες.

Πέρα από τα 4 εμβολία που διατίθενται στην ΕΕ, από τον Ιούλιο του 2021 η GAVI προσφέρει και 2 κινέζικα εμβόλια, έπειτα από την προαπαιτούμενη ενδελεχή εξέταση και έγκριση έκτακτης χρήσης τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όπως έχουμε δείξει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο ΠΟΥ δεν χρησιμοποιεί τον όρο “πειραματικά” για τα εμβόλια που έχουν λάβει την εν λόγω έγκριση.

Συμπερασματικά, είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός περί μαζικού ιατρικού πειράματος, ως προς τη διεθνή διανομή των εμβολίων της COVID-19 που υποστηρίζει ο Bill Gates.

Και πως έγινε και «εξαφανίσθηκε» η γρίπη και όλοι πλέον αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν μόνον από κορονοϊό;

Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενα άρθρα μας, η γρίπη και ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 μεταδίδονται με παρόμοιους τρόπους, συνεπώς τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν κατά την πανδημία μείωσαν τη μετάδοση και των δύο μικροβίων. Επειδή η γρίπη παρουσιάζει σημαντικά μικρότερη μεταδοτικότητα από τον κορωνοϊό, τα μέτρα σε ορισμένες περιοχές επέτρεψαν την προσωρινή, σχεδόν, εξάλειψη της γρίπης, ή ίσως και τη μόνιμη εξάλειψη ορισμένων στελεχών της, αλλά δεν κατάφεραν το ίδιο και για τον SARS-CoV-2. Επιπλέον, δεν αποκλείεται η εξάπλωση του SARS-CoV-2 να απέτρεψε την εξάπλωση της γρίπης, ένα φαινόμενο γνωστό ως ιική αλληλεπίδραση. Η παρατήρηση εκτενούς περιορισμού της γρίπης κατά την πανδημία έχει επαληθευτεί σε διεθνές επίπεδο, μέσω εξειδικευμένων τεστ PCR που εξασφαλίζουν απειροελάχιστα ψευδώς θετικά ευρήματα.


Ο Γάλλος νομπελίστας Δρ. Luc Montagnier λέει: «Αυτά τα εμβόλια δεν είναι πραγματικά εμβόλια, αλλά ένα περίπλοκο συνονθύλευμα μοριακής βιολογίας που μπορεί να είναι δηλητήριο».

Σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε εξετάσει αναλυτικά αντίστοιχους ισχυρισμούς κατά των εμβολίων της COVID-19 που έχει παραθέσει ο Dr. Montagnier και έχουμε δείξει ότι πρόκειται για συστηματική διαστρέβλωση των δεδομένων που αποδέχεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Επίσης, όπως είχαμε αναφέρει σε άλλο άρθρο, ο Dr. Montagnier όντως είχε βραβευτεί με Νόμπελ το 2008 για ανακαλύψεις σχετικές με τον ιό του AIDS, τις οποίες είχε κάνει το 1983. Ωστόσο, έκτοτε έχει προωθήσει σειρά απόψεων που η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ομόφωνα ως ψευδοεπιστημονικές, όπως η δήλωση «ένα ισχυρό ανοσοποιητικό αρκεί για την προστασία από AIDS», η υποστήριξη της ομοιοπαθητικής, η αναγνώριση ενός υποτιθέμενου φαινομένου «τηλεμεταφοράς DNA» και ο ισχυρισμός δηλητηριασμού παιδιών λόγω εγκεκριμένων εμβολιασμών τους. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]


Ο καθηγητής πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Δρ. Michael Yeadon δηλώνει: «Ο τελικός στόχος των εμβολιασμών μπορεί να είναι μόνον η μαζική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού».

Παρομοίως, σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε δείξει ότι αντίστοιχες απόψεις που έχει παραθέσει ο Dr. Yeadon δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση. Επίσης, ποτέ δεν είχε λάβει θέση καθηγητή σε κάποιο πανεπιστήμιο, και δεν ήταν αντιπρόεδρος γενικά στη Pfizer αλλά σε ένα παράρτημα έρευνας άσχετο με εμβολιασμούς, το οποίο καταργήθηκε. Δήλωσε ότι συνταξιοδοτήθηκε μόνος του το 2018 για ιατρικούς λόγους, και σε σχετική έρευνα του Reuters, πρώην συνεργάτες του εξέφρασαν προβληματισμό για την απρόβλεπτη αλλαγή στη συμπεριφορά του.


Ο διάσημος Δρ. Sucharit Bhakdi αναφωνεί: «Σταματήστε να εμβολιάζεσθε!.. αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι σκοτώνουμε συνανθρώπους μας.. αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα δεύτερο ολοκαύτωμα!».

Αντίστοιχα προβληματικές είναι και οι θέσεις που έχει υιοθετήσει ο Dr. Bhakdi κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012 είχε συνταξιοδοτηθεί από τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz, και από την έναρξη της πανδημίας, το ίδρυμα έχει καταδικάσει τις απόψεις του Dr. Bhakdi με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις του.


Ο εφευρέτης των εμβολίων mRNA Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν τονίζει: «Είμαστε αντιμέτωποι με το διαβολικό κακό.. Υπάρχει γενική αύξηση ξαφνικών θανάτων που σχετίζεται με τον εμβολιασμό».

Όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Dr. Malone έχει επίσης διαδώσει ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς κατά των εμβολίων της COVID-19. Ο ισχυρισμός ότι είναι ο εφευρέτης των mRNA εμβολίων είναι αβάσιμος, και πρόκειται για τίτλο που υιοθέτησε και προώθησε μόνος του. Ανάμεσα σε εκατοντάδες σχετικούς ερευνητές, η βιβλιογραφία αναφέρει τον Dr. Malone σε δευτερεύοντα ρόλο, πολλά χρόνια μετά την έναρξη των αντίστοιχων πειραμάτων και χωρίς σημαντική συνδρομή στην έρευνα που οδήγησε τα mRNA εμβόλια σε πρακτική αξιοποίηση.

Το διακεκριμένο επιστημονικό περιοδικό Nature, σε σχετικό του δημοσίευμα παρείχε ενδελεχείς λεπτομέρειες για το υπόβαθρο ανάπτυξης των mRNA εμβολίων, και έδειξε πως ανάμεσα στους ειδικούς του χώρου και τα σχετικά βραβεία που έχουν απονεμηθεί μέχρι τώρα, τη μεγαλύτερη αναγνώριση διαθέτουν τρίτοι ερευνητές όπως η Dr. Katalin Karikó.


[…] όλοι πλέον ξέρουμε ότι τα «κορωνο-εμβόλια» σκοτώνουν και παύουν να παρέχουν ανοσία μέσα σε πολύ λίγους μήνες. Είναι, δηλαδή, τζούφια!

Η αναφορά σε «τζούφια εμβόλια» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δημοσίευμα του pronews.gr, που επικαλούνταν το γεγονός ότι μόνο το 28% των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορούσε ανεμβολίαστους. Όπως όμως εξηγήσαμε σε δύο άρθρα μας, όταν λαμβάνονταν υπόψη η πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι ανεμβολίαστοι εμφανίζονταν να κινδυνεύουν συγκριτικά πολλές φορές περισσότερο από την COVID-19.

Επίσης, ενδελεχείς ανασκοπήσεις βιβλιογραφίας από αρμόδιους θεσμούς έχουν τεκμηριώσει ότι, ενώ η προστασία του εμβολιασμού από μόλυνση με το στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2 φαίνεται να μειώνεται σημαντικά με το πέρασμα κάποιων μηνών, η προστασία από βαριά νόσηση με COVID-19 φαίνεται να παραμένει πολύ πιο σταθερή και σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Εξαίρεση αποτελούν οι πλέον ευπαθείς ηλικιωμένοι, για τους οποίους προβλέπεται χορήγηση τρίτης δόσης σε ολοένα και περισσότερες χώρες.


Ούτε μπορεί να χτίσουν τα τσιμπήματα κανένα «τείχος ανοσίας» σε ιούς που μεταλλάσσονται. […] Ενώ με αμέτρητες πλέον επιστημονικές αποδείξεις τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι αρρωσταίνουν και μεταδίδουν τον ιό, παραταύτα, οι μεν πληρώνονται, ενώ οι δε δεν πληρώνονται!

Όπως εξηγήσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, μετά την εμφάνιση πιο μεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού, τα οποία ήταν σε θέση να διαφεύγουν μερικώς της προστασίας των εμβολίων, η εδραιωμένη θέση της επιστημονικής κοινότητας είναι πως η επίτευξη μακροχρόνιας ανοσίας αγέλης είναι απίθανη, και έτσι ο νέος κορωνοϊός δεν θα μπορέσει να εξαλειφθεί πλήρως. Ωστόσο, τα οφέλη του εμβολιασμού δεν περιορίζονται στην πλήρη εξάλειψη παθογόνων μικροβίων. Παθήσεις όπως η ιλαρά, η ερυθρά και η διφθερίτιδα, μεταξύ πολλών άλλων ασθενειών, περιορίστηκαν εκτενώς μέσω των μαζικών εμβολιασμών, αποτρέποντας ανυπολόγιστους θανάτους και κοινωνικοοικονομική ζημιά.

Το ίδιο φαινόμενο τείχους ανοσίας έχει επιβεβαιωθεί και στο πλαίσιο της πανδημίας. Έτσι, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος ώστε να φτάσουμε σε υψηλή ανοσία του πληθυσμού, και η COVID-19 να καταστεί μια σχετικά εύκολα διαχειρίσιμη ενδημική νόσος. Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός θα υπάρχει για πάντα, θα πει ότι σχεδόν όλοι θα έρθουν κάποια στιγμή σε επαφή μαζί του, και οι εμβολιασμένοι είναι τα μόνα άτομα που αποδεδειγμένα θα μπορούσαν να αποφύγουν τη νόσο. Συνεπώς, αυτή η παρατήρηση υποστηρίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού.

Προς το παρόν πάντως, το στέλεχος Δέλτα εξακολουθεί να δείχνει τάσεις διεθνούς εδραίωσης, και όπως προαναφέραμε, ο πλήρης εμβολιασμός γενικά εξασφαλίζει ακόμη πολύ υψηλή προστασία από αντίστοιχη βαριά νόσηση. Παράλληλα, ενώ η προστασία από λοίμωξη και μετάδοση είναι χαμηλότερη και φαίνεται να φθίνει μερικώς σε βάθος μηνών, παραμένει σημαντική, ειδικά για τα εμβόλια mRNA, και διευκολύνει ανάλογα τον έλεγχο των εξάρσεων. Αξίζει να αναφερθεί πως, ενώ μόνο δύο δόσεις mRNA δε φαίνεται να εξελίσσουν αρκετά την ανοσία του οργανισμού για τη βέλτιστη αντιμετώπιση ορισμένων μελλοντικών στελεχών του ιού, έχει τεκμηριωθεί ότι και μετά τους 6 μήνες, η μνήμη του οργανισμού κατά των μέχρι σήμερα αναγνωρισμένων ανησυχητικών στελεχών, παραμένει σε ετοιμότητα.


Γιατί οι γονείς δεν προσπαθούν να πληροφορηθούν και να μάθουν επισταμένως πράγματα όπως, λόγου χάρη, ότι: Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτερα στελέχη της Pfizer δεν έκαναν το εμβόλιο, όπως οι ίδιοι το δήλωσαν δημοσίως!

Πιθανόν πρόκειται για επέκταση της φήμης που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί. Όπως είχαμε δείξει, στην πραγματικότητα το Δεκέμβριο του 2020 είχε δηλώσει πως θα εμβολιαζόταν το συντομότερο δυνατό, ωστόσο επειδή ήταν υγιής και 59 χρονών, δεν είχε φτάσει ακόμη η σειρά του να εμβολιαστεί σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη προτεραιότητα, και ανέφερε πως δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι την παραβιάζει κάνοντας το εμβόλιο νωρίτερα.

Έπειτα, το Μάρτιο του 2021, ο ίδιος ο κ. Μπουρλά ανακοίνωσε ότι εμβολιάστηκε πλήρως:

Στο κείμενο της σχετικής ανάρτησης του στο Twitter αναφέρει τα εξής:

Είμαι ενθουσιασμένος που λαμβάνω τη 2η δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της #COVID19. Δε θέλω τίποτα περισσότερο από το να έχουν την ίδια ευκαιρία τα αγαπημένα μου πρόσωπα και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αν και το ταξίδι απέχει πολύ από το τέλος του, εργαζόμαστε ακούραστα για να νικήσουμε τον ιό.

Δεν καταφέραμε να βρούμε καμιά αναφορά στη διεθνή ειδησεογραφία για άρνηση εμβολιασμού από άλλα ανώτερα στελέχη της Pfizer. Αντίθετα, από τον Αύγουστο του 2021 η εταιρεία αρχικά καθιέρωσε εμβολιασμό ή εβδομαδιαία τεστ για όλους τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ, και έπειτα ζήτησε τον πλήρη εμβολιασμό τους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, εκτός ειδικών εξαιρέσεων, ενώ σε περίπτωση άρνησης υπήρχαν κυρώσεις που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και την απόλυση. Εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είχε εμβολιαστεί.


Απορώ ακόμη με το γεγονός ότι ενώ έχουν πεθάνει ή είχαν παρενέργειες πάρα πολλοί μετά την ένεση, όπου ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και απόλυτα υγιείς νέοι, κάποιοι γονείς το βλέπουν αυτό εξωτερικά ή το προσπερνούν επιφανειακά. Και το «κερασάκι»: Οι «ειδικοί» να μας τρομοκρατούν, λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται ούτε καν να υπονοούμε ότι η ένεση έχει κάποια σχέση ή αιτιατή διασύνδεση με θανάτους ανθρώπων.

Οι ισχυρισμοί για μαζικές σοβαρές παρενέργειες ή θανάτους λόγω των εμβολιασμών, βασίζονται σε περιστατικά που δηλώνονται σε χρονικό συσχετισμό με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, όπως έχουμε εξηγήσει σε σειρά άρθρων μας, οι πλατφόρμες που συλλέγουν αυτές τις αναφορές τονίζουν ότι ο χρονικός συσχετισμός δε συνεπάγεται αιτιότητα, καθώς σε ένα αρκετά μεγάλο μέγεθος πληθυσμού, παρατηρούνται διαρκώς αντίστοιχα περιστατικά για άσχετους λόγους. Μόνο εξειδικευμένες μελέτες μπορούν να τεκμηριώσουν σχέση αιτιότητας, και αυτές μέχρι τώρα έχουν καταδείξει ότι οι παρενέργειες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για τη ζωή είναι εξαιρετικά σπάνιες, όπως προαναφέραμε.

Η συνολική ωφέλεια του εμβολιασμού κατά της COVID-19 φαίνεται από το γεγονός ότι, έπειτα από τη έναρξη μαζικής χορήγησής τους, η τάση συνολικών θανάτων μειώθηκε κατακόρυφα στους ηλικιωμένους. Επίσης, η εκτενέστερη μελέτη ασφαλείας στις ΗΠΑ, με δείγμα περίπου 11 εκατομμυρίων ατόμων και παρακολούθηση σε βάθος 7 μηνών, κατέδειξε σημαντικά μειωμένη τάση θανάτων για τους εμβολιασμένους από αιτίες άσχετες με την COVID-19, πιθανότατα επειδή η υγεία τους ήταν εξαρχής καλύτερη και καθώς ο εμβολιασμός παρουσιάζει σχεδόν απόλυτη ασφάλεια.


Γονείς, απορώ: Γιατί ακούτε τον τηλεοπτικό μαϊντανό Θ.Βασιλακόπουλο και δεν ακούτε, λ.χ., τον Γάλλο διάσημο χειρουργό Arnaud Huboud-Peron που λέει: «Αυτή η ένεση δεν είναι εμβόλιο. Είναι μια γονιδιακή θεραπεία αλλά και πειραματική.. Αυτό που συμβαίνει είναι μια εξελισσόμενη γενοκτονία».

Στην πραγματικότητα, οι αναφερόμενες απόψεις του χειρούργου Arnaud Huboud-Peron δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση, καθώς τα εγκεκριμένα mRNA εμβόλια είναι πρακτικά αδύνατο να αλλάξουν το DNA ενός ατόμου, όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενα άρθρα μας. Το νοσοκομείο όπου εργάζεται ο Dr. Huboud-Peron διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του, ειδοποίησε τον εισαγγελέα, και το επόμενο διάστημα η συμπεριφορά του χειρούργου θα εξεταστεί από αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.


Γονείς πως προσπερνάτε τόσο απλά τα λόγια του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιολόγου Καθηγητή Jean-Michel Claverie που δήλωσε: «Σοκαρίστηκα όταν άκουσα για εμβολιασμό παιδιών.. Ως και 40% αυξήθηκαν οι μυοκαρδίτιδες σε παιδιά.. είναι σκανδαλώδες ο εμβολιασμός των παιδιών».

Καταρχάς, χρειάζεται να σημειωθεί ότι ο Dr. Jean-Michel Claverie συνταξιοδοτήθηκε από το ρόλο του καθηγητή το 2019. Όσον αφορά της απόψεις του σχετικά με την COVID-19, από την αρχή της πανδημίας είχε τεθεί ενάντια στην επιστημονική ομοφωνία.

Όταν ένας άλλος καθηγητής, ο Didier Raoult, ισχυρίστηκε το Φεβρουάριο του 2020 ότι το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη μπορούσε να λήξει την υγειονομική κρίση, ο Dr. Claverie υποστήριξε την άμεση και ευρεία χορήγηση του φαρμάκου, προτού επαληθευτεί η ασφάλεια και η χρησιμότητά του με τις προβλεπόμενες κλινικές μελέτες. Σύντομα, οι προκαταρκτικές έρευνες του Dr. Raoult κρίθηκαν προβληματικές, ενώ εντοπίστηκαν πιθανές παραποιήσεις σε σειρά προηγούμενων δημοσιεύσεών του. Πλέον, εκτενείς μελέτες δεν έχουν καταφέρει να τεκμηριώσουν όφελος της αγωγής με υδροξυχλωροκίνη κατά της COVID-19, ενώ αντίθετα έχουν υπάρξει ενδείξεις αύξησης θανάτων λόγω της χρήσης της. Έτσι, ο ΠΟΥ συστήνει ισχυρά κατά της χρήσης υδροξυχλωροκίνης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της COVID-19.

Μετά την αρχική εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, ο Dr. Claverie ανέφερε ότι επρόκειτο περί ενός κοινού κρυολογήματος που δεν αξίζει να προκαλεί ανησυχία. Ακολούθησε ανακοίνωση της Γαλλικής Εταιρείας Ιολογίας, η οποία δήλωσε ότι αποστασιοποιείται από τις απόψεις του Dr. Claverie, τον κάλεσε να φέρεται ανάλογα με την επιστημονική του ιδιότητα, και σημείωσε ότι ενώ ο ίδιος αποτελούσε τον πρόεδρο της Εταιρείας μέχρι και τις αρχές του 2020, δεν είχε επανεκλεγεί. Όμως ο Dr. Claverie συνέχισε να προωθεί αβάσιμες απόψεις αναφορικά με την υποτιθέμενη έλλειψη κινδύνου της COVID-19 και τον υποτιθέμενο υψηλό κίνδυνο των σχετικών εμβολίων, με ισχυρισμούς που έχουμε καταρρίψει σε προηγούμενα άρθρα μας.

Όσον αφορά τις παρενέργειες μυοκαρδίτιδας έπειτα από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε εξηγήσει ότι πρόκειται για πολύ σπάνια περιστατικά που στο 95% των περιπτώσεων είναι ήπια, και έχει επαληθευτεί ότι η COVID-19 είναι κατά πολύ πιθανότερο να προκαλέσει τα ίδια, ευρύτερα προβλήματά υγείας, ή να οδηγήσει σε νοσηλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο, 3 σκανδιναβικές χώρες αποφάσισαν, προληπτικά, να παύσουν τη χρήση του εμβολίου της Moderna για τα νέα άτομα, τα οποία και παρουσιάζουν το σχετικά μεγαλύτερο ρίσκο εμφάνισης της παρενέργειας, καθώς το εναλλακτικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech φαίνεται να την προκαλεί σπανιότερα. Οι σκανδιναβικές αρχές πάντως τόνισαν ότι η COVID-19 παραμένει πολύ πιο επικίνδυνη. Ο ΕΜΑ δήλωσε ότι θα εξετάσει εκ νέου τα στοιχεία, αλλά μέχρι τώρα έχει γνωμοδοτήσει ότι και τα δύο εμβόλια είναι κατάλληλα για χρήση σε όλες τις ηλικίες άνω των 12 ετών. Αξίζει να αναφερθεί ότι το εμβόλιο της Moderna φαίνεται να προσφέρει και ελαφρώς υψηλότερη προστασία κατά της COVID-19.


Εκπαιδευτικοί, απορώ: Και εσείς, πως είναι δυνατόν να προσπερνάτε ελαφρά τα λόγια του καθηγητή Christian Perronne, τον επί σειρά ετών επικεφαλής της εθνικής γαλλικής πολιτικής για τα εμβόλια, όταν και αυτός ξιφουλκεί: «Σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους σε καθεστώς πλήρης ατιμωρησίας.. Μετά βίας έχει καταγραφεί το 10% των παρενεργειών και των θανάτων.. Πρέπει να σταματήσετε να το παίζετε πρόβατα».

Ο καθηγητής Christian Perronne παρουσίαζε αμφιλεγόμενη φήμη στην επιστημονική κοινότητα χρόνια πριν την πανδημία, καθώς πρέσβευε συνωμοσιολογικές απόψεις επί της ασθένειας του Lyme, και χορηγούσε πειραματικές και ατεκμηρίωτες αγωγές για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Αντίστοιχα αμφιλεγόμενες θέσεις άρχισε να προωθεί και στο πλαίσιο της πανδημίας, για παράδειγμα την ευρεία χορήγηση της υδροξυχλωροκίνης που τελικά κρίθηκε επικίνδυνη, όπως προαναφέραμε. Συμμετείχε επίσης σε συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων της COVID-19 προωθώντας επιστημονικά αβάσιμους ισχυρισμούς. Από τον Οκτώβριο του 2020 και μέχρι τώρα, η προβληματική συμπεριφορά του οδήγησε στη διαγραφή του από το επιστημονικό σωματείο FFMVT, στον τερματισμό της θέσης του ως επικεφαλή λοιμωδών νοσημάτων από το νοσοκομείο Raymond-Poincaré, σε νομικά μέτρα από το Εθνικό Συμβούλιο Ιατρών της Γαλλίας, και σε κατάκρισή του από την επιτροπή ηθικής του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Έρευνας.


Εκπαιδευτικοί, γιατί δεν δίνεται σημασία στην καθηγήτρια του διάσημου ΜΙΤ Stephanie Seneff που γράφει: «Μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις στα χρόνια που έρχονται.. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι το mRΝΑ δεν εμπλέκεται με το DNA κάνουν λάθος.. Υπάρχουν πιθανότητες για τραγικές αν όχι καταστροφικές συνέπειες από τα mRNA εμβόλια».

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μας, η Stephanie Seneff δεν είναι καθηγήτρια του MIT, αλλά φέρει τον τίτλο της ανώτερης ερευνήτριας. Η Dr. Seneff ειδικεύεται στην πληροφορική και την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν έχει καμιά συνάφεια με αντικείμενα που αφορούν τη βιολογία ή την ιατρική. Από το 2011 έχει υποστηρίξει μια σειρά ακραίων ισχυρισμών εκτός του αντικειμένου της, κάνοντας σχετικές δημοσιεύσεις σε αναξιόπιστα επί πληρωμή περιοδικά (low impact / predatory), και έχει δεχθεί εκτενή κριτική από ειδικούς. Πιο πρόσφατα, έχει υποστηρίξει ότι το φυτοφάρμακο γλυφοσάτη ευθύνεται για την πρόκληση της COVID-19 μέσω αλληλεπιδράσεων με βιοκαύσιμα, μια θέση που χαρακτηρίζεται ανυπόστατη από ειδικούς. Παραπάνω εξηγήσαμε ότι οι επίμαχοι ισχυρισμοί αναφορικά με «καταστροφικές συνέπειες από mRNA εμβόλια» δεν έχουν καμιά αναγνώριση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]


Ο καθηγητής Ι.Ιωαννίδης: «Υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστώ».

Ενώ όταν η εν λόγω δήλωση παρουσιάζεται απομονωμένη, θα μπορούσε να παρερμηνευτεί ως φόβος για προσωπική ασφάλεια, στην πραγματικότητα ο Δρ. Ιωαννίδης έκανε λόγο για αποκλεισμό του από εμφανίσεις σε ΜΜΕ. Σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε εξηγήσει το πως οι απόψεις του αναφορικά με την έλλειψη κινδύνου λόγω της COVID-19 και τις εικαζόμενες καταστροφικές συνέπειες των μέτρων lockdown, αποδείχθηκαν λανθασμένες.


Ο καθηγητής Φυσικής κ. Γ.Παύλου: «Είμαι πεπεισμένος, γι’ αυτό και εκτίθεμαι δημόσια, και λέω ότι αυτό το εμβόλιο είναι δολοφόνος. Είναι βιολογικό όπλο.. Όσοι επιστήμονες στηρίζουν αυτό το εγχείρημα, εγκληματούν».

Ο κ. Παύλος είχε διαδώσει συνωμοσιολογικές απόψεις στο πλαίσιο της πανδημίας από την έναρξή της, όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενο άρθρο μας. Για παράδειγμα, ισχυρίστηκε ότι η άσκηση ετοιμότητας Event 201 για μια πιθανή μελλοντική πανδημία, συνιστά απόδειξη προσχεδιασμού της πανδημίας COVID-19. Ο ίδιος δεν έχει καμιά ειδίκευση στο αντικείμενο του εμβολιασμού ώστε να έχουν βαρύτητα οι σχετικές του απόψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι απόψεις του στο ζήτημα ασφάλειας της τεχνολογίας 5G, που είναι πιο κοντά στο αντικείμενό του, είναι αντίθετες με την επιστημονική ομοφωνία.


Ο στρατιωτικός ιατρός κ. Ζ.Μπέχλης: «Είμαι ανεμβολίαστος και θα παραμείνω.. Ο Μητσοτάκης και όλα τα κόμματα απειλούν τα παιδιά μας και εμάς με γενοκτονία.. Αντισταθείτε, πολεμήστε την γενοκτονία»!

Οι απόψεις του κ. Μπέχλη έχουν καταδικαστεί από το ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ):

-Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ καταδικάζει τις πρόσφατες προκλητικές, διχαστικές και απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις ενάντια στον εμβολιασμό, καταφεύγοντας ακόμα και σε ύβρεις εναντίον του Πρωθυπουργού, του παθολόγου Πλοιάρχου εν αποστρατεία ιατρού κ. Ζώη Μπεχλή, που ως απόφοιτος της ΣΣΑΣ ουδόλως εκφράζει το πνεύμα, τις αρχές και τον σκοπό του Συνδέσμου μας αλλά και της ίδιας της Σχολής μας, της ΣΣΑΣ.

-Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ καταδικάζει με έμφαση τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του μέλους μας κ. Ζώη Μπεχλή εναντίον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που οι απόψεις του ως ιατρού είναι εκτός πραγματικότητας και επιστημονικής βάσης, απηχούν αποκλειστικά τον ίδιο και μόνο, δεν εκφράζουν τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ και το σύνολο των στρατιωτικών ιατρών και είναι εκτός ιατρικής δεοντολογίας.


Ο χειρουργός Δρ. Δ.Αντωνίου: «Οι μεταλλάξεις γεννιούνται όπου κάνεις εμβόλιο.. Εδώ γίνεται μια γενοκτονία.. Το εμβόλιο είναι γενετικά τροποποιημένος οργανισμός. Εδώ μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Σε σειρά προηγούμενων άρθρων μας έχουμε δείξει ότι ο κ. Αντωνίου έχει διαστρεβλώσει επανειλημμένα τα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με την COVID-19. Ενδεικτικά στο ζήτημα των μεταλλάξεων και αντίθετα με τους ισχυρισμούς του, οι παρόντες 4 ανησυχητικές παραλλαγές του ιού είχαν καταγραφεί πριν την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών, και η ομοφωνία της επιστημονικής κοινότητας είναι ότι ο μαζικός εμβολιασμός αποτρέπει κατά το δυνατόν την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων.


Ο Γάλλος λέκτορας Olivier Soulier: «Από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ξεκίνησε μια πραγματική σφαγή».

Ο ίδιος ο Olivier Soulier δεν αναφέρει ρόλο ακαδημαϊκού λέκτορα αλλά ομιλητή σε εκδηλώσεις. Επίσης, δηλώνει «ομοιοπαθητικός ιατρός» και βελονιστής, πρακτικές που αναγνωρίζονται ομόφωνα στην διεθνή επιστημονική κοινότητα ως ψευδοεπιστημονικές. Από την έναρξη της πανδημίας είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα ισχυρών μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, μια θέση που αποδείχτηκε λανθασμένη.


Ο διάσημος αμερικανός δικηγόρος T.Renz: «50.000 Αμερικανοί πέθαναν μέσα σε 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους».

Ο Thomas Renz έλαβε δικηγορική άδεια λίγους μήνες πριν την έναρξη της πανδημίας, και ενίσχυσε την καριέρα του προωθώντας ψευδείς ισχυρισμούς κατά των επίμαχων εμβολίων. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]


Ο αμερικανός Δρ. Richard M. Fleming: «Το εμβόλιο είναι βιολογικό όπλο. Δεν είναι εμβόλιο! Η ακίδα-πρωτεΐνη είναι από μόνη της ένα ξεχωριστό βιολογικό όπλο».

Ο Richard M. Fleming έχει καταδικαστεί για δύο κακουργήματα ιατρικής εξαπάτησης, και ο θεσμός FDA των ΗΠΑ του έχει απαγορεύσει την παροχή υπηρεσιών σε φαρμακευτικές εταιρείες μέχρι το 2028. [πηγή 1][πηγή 2]


Ο γερμανός Dr. Leonard Coldwell: «Όποιος κάνει το εμβόλιο θα μπορούν μέχρι και με εκπομπή κάποιων ραδιοκυμάτων ή με κάποιο άλλο είδος ακτινοβολιών να σκοτώσουν επί τόπου προκαλώντας έμφραγμα!»

Ενώ ο Leonard Coldwell υποστηρίζει ότι είναι ιατρός, τα αποδεικτικά που έχει παραθέσει έχουν αμφισβητηθεί νομικά. Έχει επίσης ισχυριστεί ότι κατέχει διδακτορικό στη ψυχολογία, παραπέμποντας όμως σε μη αναγνωρισμένο ίδρυμα. Τέλος, τοποθετείται κατά των εγκεκριμένων αγωγών απέναντι στον καρκίνο, και ισχυρίζεται ότι έχει θεραπεύσει δεκάδες χιλιάδες καρκινοπαθείς, δηλώσεις που δεν έχουν καμιά αναγνώριση στην επιστημονική κοινότητα.

Συμπέρασμα

Όλες οι αναφορές του επίμαχου κειμένου κατά του εμβολιασμού της COVID-19, βασίζονται σε διαστρέβλωση των πραγματικών επιστημονικών δεδομένων. Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι o μαζικός εμβολιασμός αποτελεί «συνωμοσία του Bill Gates», ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν έχει επιχειρηματική σχέση με τα εν λόγω εμβόλια και συμμετέχει μόνο σε μια ευρύτερη πρωτοβουλία για τη δωρεά εγκεκριμένων εμβολίων σε μη προνομιούχες χώρες. Στη συνέχεια του κειμένου αναφέρεται ότι σειρά έγκριτων επιστημόνων τίθενται κατά του εμβολιασμού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ελάχιστη μειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας και άτομα χωρίς σχετική ειδίκευση τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν δεχθεί επίσημες κατακρίσεις και κυρώσεις για την προώθηση αβάσιμων και επικίνδυνων ψευδοεπιστημονικών ισχυρισμών.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.