Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπληροφόρηση για τον ρόλο της ψευδοουριδίνης στον mRNA εμβολιασμόΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παραπληροφόρηση για τον ρόλο της ψευδοουριδίνης στον mRNA εμβολιασμό

24 Μαΐ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Ο Dr. Ryan Cole προέβη σε νέες αποκαλύψεις για τα mRNA εμβόλια κατά της COVID-19.

Συμπέρασμα 1:

Ο Dr. Cole είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που κατά την περίοδο της πανδημίας, έγινε αποδέκτης πολυάριθμων διαψεύσεων από ελεγκτές γεγονότων και κατακρίσεων από φορείς υγείας, συμπεριλαμβανομένων φορέων με τους οποίους προηγουμένως συνδεόταν. Ενδεικτικά, ισχυρίστηκε ότι στο εργαστήριό του κατέγραψε 20 φορές περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων του ενδομήτριου, γεγονός που απέδωσε στον εμβολιασμό, ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγραφής καρκίνων διέψευσαν οποιαδήποτε αξιοσημείωτη αύξηση. Σύντομα αποδείχτηκε ότι ο Dr. Cole είχε κάνει λανθασμένη διάγνωση καρκίνου σε τουλάχιστον δύο ασθενείς του.

Ισχυρισμός 2:

Το φυσιολογικό mRNA διασπάται άμεσα, αλλά το mRNA των εμβολίων περιέχει ψευδοουριδίνη, που δεν αναγνωρίζεται από το σώμα και δεν διασπάται, οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συμπέρασμα 2:

Στην πραγματικότητα, η ψευδοουριδίνη είναι συνηθισμένη σε όλα τα είδη του ανθρώπινου RNA, και φαίνεται να χρησιμοποιείται σε όλα τα ανθρώπινα κύτταρα, επιτελώντας κρίσιμες λειτουργίες. Η εν λόγω ουσία προστέθηκε στα mRNA εμβόλια, καθώς διαπιστώθηκε ότι το ανθρώπινο σώμα αποδέχεται έτσι το χορηγούμενο mRNA ως φυσιολογικό και ασφαλές. Η εν λόγω ανακάλυψη, λόγω της βαρύτητας της, είναι πιθανό να βραβευτεί με Νόμπελ. Το mRNA, είτε περιέχει είτε όχι την εν λόγω ουσία, διασπάται από τον οργανισμό άμεσα αφού επιτελέσει την εργασία του. Δεν έχει διαπιστωθεί κανένα σχετικό πρόβλημα υγείας, και τα mRNA εμβόλια έχουν βρεθεί σχεδόν απόλυτα ασφαλή.

Μεγάλη αναπαραγωγή γνώρισε ο ισχυρισμός ότι η ψευδοουριδίνη των mRNA εμβολίων δεν διασπάται από τον ανθρώπινο οργανισμό και προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, πρόκειται για παραπληροφόρηση.

Παραδείγματα: pronews.gr, ygeiamasnews.gr, ploumistos.com, katohika.gr, el.gr, amazonios.net

Σύμφωνα με τα εξεταζόμενα δημοσιεύματα:

Νέες αποκαλύψεις για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό έκανε ο παθολόγος γιατρός από το Αϊντάχο των ΗΠΑ, Dr. Ryan Cole.

Αναφέρεται στην ψευδοουρίνη, δομικό στοιχείο στο εμβόλιο της BioNTech-Pfizer και της Moderna! Η ψευδοουριδίνη είναι ισομερές της ουριδίνης, δηλαδή έχει τον ίδιο χημικό τύπο και μοριακή μάζα με την ουριδίνη, αλλά ελαφρώς διαφορετική διάταξη των μορίων. Στην περίπτωση των εμβολίων mRNA της BioNTech-Pfizer και της Moderna, για τη δημιουργία των εμβολίων mRNA χρησιμοποιείται μόνο ψευδοουριδίνη.

Αναφέρει ο γιατρός:

«Το mRNA γενικώς διασπάται μέσα σε λίγα λεπτά έως ίσως μία ώρα ή δύο. Το mRNA δεν πρέπει να παραμένει μέσα μας!

Αλλά όταν βάζετε αυτή την συνθετική ψευδοουριδίνη, το σώμα δεν ξέρει τι να κάνει με αυτό.

Και έτσι (η ψευδοουριδίνη) αποφεύγει αυτή τη διαδικασία διάσπασης και επίσης αποφεύγει την ανοσολογική απόκριση.

Αλλά επίσης απορρυθμίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κάτι που δεν είναι καλό, επειδή άλλα πράγματα, όπως καρκίνοι και ιοί, ξυπνούν…

Ιδέα δεν έχουμε για πόσο καιρό παραμένει αυτή η συνθετική αλληλουχία.

Γνωρίζουμε από νεκροτομικές μελέτες της Dr Burkhardt στην Γερμανία ότι παραμένει μέσα στα αγγεία του σώματος επί τουλάχιστον 128 ημέρες. Μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι η ακίδα που παράγει προκαλεί παθολογικές μεταβολές στο σώμα. Μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση και έτσι ακούμε για νέους ανθρώπους που πεθαίνουν».

Τι ισχύει

Το ιστορικό ψευδοεπιστημονικών δηλώσεων του Dr. Ryan Cole

Ενώ τα επίμαχα δημοσιεύματα παρουσιάζουν τον Dr. Ryan Cole ως αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης, στην πραγματικότητα πρόκειται για ιδιαίτερο αμφιλεγόμενο πρόσωπο που, κατά την πανδημία, έγινε αποδέκτης πολυάριθμων διαψεύσεων από ελεγκτές γεγονότων και κατακρίσεων από φορείς υγείας.

Από την αρχή της πανδημίας, ο Dr. Cole είχε τοποθετηθεί κατά των μέτρων δημόσιας υγείας με επιχειρήματα που αποδείχτηκαν λανθασμένα. Έπειτα, υποστήριξε ότι η πανδημία θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω της χορήγησης υδροξυχλωροκίνης και ιβερμεκτίνης στους ασθενείς, αλλά οι εν λόγω αγωγές αποδείχτηκαν από αναποτελεσματικές μέχρι επικίνδυνες.

Με την αδειοδότηση των εμβολίων κατά της COVID-19, ο Dr. Cole άμεσα έσπευσε να τα χαρακτηρίσει επικίνδυνα, χωρίς κανένα στέρεο επιστημονικό δεδομένο. Ενδεικτικά, ισχυρίστηκε ότι στο εργαστήριο του κατέγραψε 20 φορές περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων του ενδομήτριου, γεγονός που απέδωσε στον εμβολιασμό, ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγραφής καρκίνων διέψευσαν οποιαδήποτε αξιοσημείωτη αύξηση και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη αντίστοιχων παρενεργειών από τη διεθνή φαρμακοεπαγρύπνηση. Αντίθετα, σύντομα αποδείχτηκε ότι ο Dr. Cole είχε κάνει λανθασμένη διάγνωση καρκίνου σε τουλάχιστον δύο ασθενείς του.

Το ΜΜΕ Idaho Capital Sun έχει δημοσιεύσει σειρά ερευνητών ρεπορτάζ αναφορικά με τον Dr. Cole από την αρχή της πανδημίας. Στο πιο πρόσφατο ρεπορτάζ, τεκμηριώθηκε ότι ο Dr. Cole πολλαπλασίασε τα κέρδη του διαγνωστικού εργαστηρίου του κατά την πανδημία, εξασφαλίζοντας περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια εσόδων για την διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης της COVID-19. Όπως έδειξαν συνεντεύξεις με πρώην εργαζομένους του εργαστηρίου και δημόσια αρχεία, καθώς ο Dr. Cole αύξανε βιαστικά τον όγκο διεξαγωγής των τεστ, παραβίαζε τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφάλειας και ακρίβειας, και έπειτα μείωσε το εγκεκριμένο όριο ανίχνευσης των τεστ, καθιστώντας πιο πιθανό να παραδώσει ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες κινήσεις του Dr. Cole, από την επιμονή κατάργησης των μέτρων δημόσιας υγείας και των εμβολιασμών, μέχρι την αύξηση των ψευδώς αρνητικών τεστ, συμπίπτουν με οικονομική σύγκρουση συμφερόντων, καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκθετικά υψηλότερη μετάδοση της COVID-19 στην κοινότητα, και συνεπώς, αντίστοιχα περισσότερα τεστ και υψηλότερα κέρδη για το εργαστήριό του. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Πριν την πανδημία, ο Dr. Cole παρουσίαζε ένα σχετικά ελλιπές επιστημονικό βιογραφικό, ωστόσο τη περίοδο της πανδημίας απέκτησε αναγνώριση εκτός της επιστημονικής κοινότητας, με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις όπου υποστήριζε διαψευσμένες απόψεις για την COVID-19. Η συμπεριφορά του Dr. Cole, τελικά οδήγησε στην αποστασιοποίηση ιατρικών φορέων απέναντι του, συγκεκριμένα φορέων που ο ίδιος επικαλούνταν προς υπεράσπισή του. Σε αυτούς του φορείς συμπεριλαμβάνονταν δύο ιατρικά κέντρα και ένα σύστημα υγείας. Μετά την κριτική πολυάριθμων ειδικών υγείας, η επικεφαλής του Αμερικανικού Συμβουλίου Παθολογοανατομίας απέστειλε επιστολή στον τοπικό ιατρικό σύλλογο όπου είναι εγγεγραμμένος ο Dr. Cole, ζητώντας να εξετάσουν την επιβολή κυρώσεων απέναντί του. Το Κολλέγιο Αμερικανών Παθολογοανατόμων που επίσης επικαλούνταν ο Dr. Cole, ήδη του υπέβαλε κυρώσεις.

Ο ρόλος της ψευδοουριδίνης στο mRNA

Η συνέντευξη του Dr. Cole στην οποία βασίζονται τα επίμαχα δημοσιεύματα, αναρτήθηκε τον Απρίλιο του 2021 από το ΜΜΕ The Epoch Times, που παρουσιάζει εκτενές ιστορικό διάδοσης ακροδεξιάς συνωμοσιολογίας και αντιεμβολιαστικής παραπληροφόρησης.

Ενώ στην επίμαχη συνέντευξη, ο Dr. Cole ισχυρίζεται ότι η ψευδοουριδίνη που περιέχουν τα mRNA εμβόλια είναι άγνωστη για το ανθρώπινο σώμα και αυτό δε γνωρίζει πώς να τη διαχειριστεί, πρόκειται για διαστρέβλωση στοιχειωδών επιστημονικών δεδομένων. Ήδη από την δεκαετία του 1950, είχε ανακαλυφθεί ότι ο σχηματισμός της ψευδοουριδίνης είναι μια από τις πιο συνηθισμένες βιοχημικές μετατροπές, και τις επόμενες δεκαετίες εντοπίστηκε πρακτικά σε όλες τις μορφές ζωής. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και πιο ενδελεχείς επιστημονικές μελέτες, τεκμηριώνουν ότι η ψευδοουριδίνη είναι συνηθισμένη σε όλα τα είδη του ανθρώπινου RNA, και φαίνεται να χρησιμοποιείται σε όλα τα ανθρώπινα κύτταρα, επιτελώντας κρίσιμες λειτουργίες. Δηλαδή, χωρίς την ψευδοουριδίνη, η ανθρώπινη ζωή όπως την γνωρίζουμε, θα ήταν αδύνατη.

Η μεγαλύτερη επανάσταση στην έρευνα και ανάπτυξη των mRNA εμβολίων, ήρθε το 2005, όταν οι ερευνητές Katalin Karikó και Drew Weissman έδειξαν ότι η χρήση της ψευδοουριδίνης στο χορηγούμενο mRNA, μείωνε δραματικά την αντιδραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στο mRNA. Με απλά λόγια, το ανθρώπινο σώμα αποδεχόταν το χορηγούμενο mRNA ως φυσιολογικό και ασφαλές, πολύ καλύτερα όταν αυτό χρησιμοποιούσε ψευδοουριδίνη. Η χρησιμότητα της εν λόγω ουσίας, επαληθεύτηκε και στο πλαίσιο της πανδημίας, καθώς το πρώτο mRNA εμβόλιο κατά της COVID-19, της CureVac, που δεν χρησιμοποίησε την ουσία εμφάνισε πολύ χαμηλότερη αποτελεσματικότητα από τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna, που χρησιμοποιούν μια βελτιωμένη έκδοση της επίμαχης ουσίας.

Η ανακάλυψη της χρησιμότητας της ψευδοουριδίνης στα φαρμακευτικά σκευάσματα mRNA, αναγνωρίζεται ως τέτοιας επιστημονικής βαρύτητας, που μόνο το 2021, η Dr. Karikó δέχθηκε τουλάχιστον 41 βραβεία και τιμητικούς επαίνους, και θεωρείται από τις βασικές υποψήφιες για απονομή σχετικού Νόμπελ τα επόμενα χρόνια.

Ενώ στην επίμαχη συνέντευξη, ο Dr. Cole ισχυρίζεται ότι το mRNA δεν διασπάται όταν περιέχει ψευδοουριδίνη, και πάλι διαστρεβλώνει τα επιστημονικά δεδομένα. Υπάρχουν πολυάριθμοι μηχανισμοί διάσπασης του mRNA, και η προσθήκη της εν λόγω ουσίας αποτρέπει προσωρινά κάποιους εξ αυτών, έως ότου το mRNA επιτελέσει την εργασία του. Από εκεί και έπειτα, το mRNA, με ή χωρίς την εν λόγω ουσία, αποδομείται σύντομα. Στην προκειμένη περίπτωση, που το mRNA παράγει αντιγόνα σε μορφή ακίδων, ακόμα και αυτά εξαλείφονται εντός ημερών, όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας. Τα παραπάνω επαληθεύτηκαν και σε πρόσφατη ενδελεχή εξέταση των ανοσολογικών μηχανισμών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Η εξέλιξη των αντισωμάτων και οι νεκροψίες του Dr. Burkhardt

Μόνη εξαίρεση ως προς την παραμονή του mRNA και της ακίδας του εμβολίου, συνιστά ένας μηχανισμός του ανοσοποιητικού, που διατηρεί περιορισμένες ποσότητες διαφόρων αντιγόνων σε εξειδικευμένες περιοχές, ώστε να εκπαιδεύει διαρκώς τα κύτταρα παραγωγής αντισωμάτων, για να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τυχόν μεταλλαγμένα παθογόνα που θα συναντήσει στο μέλλον. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, και έχει επαληθευτεί ξανά έκτοτε, το εν λόγω φαινόμενο συνιστά έναν από τους βασικούς λόγους που η αναμνηστική δόση του εμβολίου της COVID-19, παρότι δεν έχει ακόμη ανανεωθεί για την εμφάνιση νέων στελεχών του κορωνοϊού SARS-CoV-2, μπορεί και ισχυροποιεί τις άμυνες του οργανισμού απέναντι σε όλα τα συνηθισμένα στελέχη.

Στο επισυναπτόμενο βίντεο, ο Dr. Cole διαστρεβλώνει τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης, που στην πραγματικότητα διαπίστωσε ότι το επίμαχο ανοσολογικό φαινόμενο, λαμβάνει χώρα αποτελεσματικότερα στους εμβολιασμένους παρά στους πρώην νοσούντες. Παρότι η μελέτη περιγράφει αυτό το καθιερωμένο φαινόμενο θετικά και δεν σημειώνει καμιά σχετική υγειονομική ανησυχία, ο Dr. Cole το παρουσιάζει ως απροσδόκητη και επικίνδυνη παραμονή του εμβολίου στο σώμα.

Τέλος, ο Dr. Cole επικαλείται νεκροτομές από τον Dr. Burkhardt, που υποτίθεται ότι έδειξαν πως το mRNA του εμβολίου, παραμένει στα αγγεία του σώματος για τουλάχιστον 128 μέρες. Ωστόσο, όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μας, πολυάριθμοι ειδικοί και αρμόδιοι φορείς υγείας έχουν χαρακτηρίσει αντίστοιχες αναφορές του Dr. Burkhardt αβάσιμες, μεταξύ άλλων επισημαίνοντας την αποσπασματική παρουσίαση στοιχείων, το μικρό και μη αντιπροσωπευτικό δείγμα εξέτασης, την έλλειψη σύγκρισης με ένα ανεμβολίαστο δείγμα ασθενών, και την παρερμηνεία ευρημάτων που είναι συνηθισμένα στις νεκροψίες γενικώς.

Κλείνοντας, σημειώνουμε ότι έπειτα από την πιο ενδελεχή μελέτη φαρμακοεπαγρύπνησης στην ιστορία, τα mRNA εμβόλια έχουν βρεθεί σχεδόν απόλυτα ασφαλή, ενώ αντίθετα, έχει αποδειχθεί ότι οι ανεμβολίαστοι νοσούντες από COVID-19 συχνά αναπτύσουν χρόνια προβλήματα υγείας, από τα οποία προστατεύει σημαντικά ο εμβολιασμός.

Συμπέρασμα

Δεν αληθεύει ο ισχυρισμός ότι η συνθετική ψευδοουριδίνη των mRNA εμβολίων, δεν διασπάται από τον ανθρώπινο οργανισμό και προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην πραγματικότητα, η ψευδοουριδίνη είναι συνηθισμένη σε όλα τα είδη του ανθρώπινου RNA, και φαίνεται να χρησιμοποιείται σε όλα τα ανθρώπινα κύτταρα, επιτελώντας κρίσιμες λειτουργίες. Η εν λόγω ουσία προστέθηκε στα mRNA εμβόλια, καθώς διαπιστώθηκε ότι το ανθρώπινο σώμα έτσι αποδέχεται το χορηγούμενο mRNA ως φυσιολογικό και ασφαλές. Η ανακάλυψη αυτή είναι τέτοιας βαρύτητας, που θεωρείται πιθανό να βραβευτεί και με Νόμπελ. Το mRNA, είτε περιέχει είτε όχι την εν λόγω ουσία, διασπάται από τον οργανισμό άμεσα αφού επιτελέσει την εργασία του. Δεν έχει διαπιστωθεί κανένα σχετικό πρόβλημα υγείας, και τα mRNA εμβόλια έχουν βρεθεί σχεδόν απόλυτα ασφαλή.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.