Ποιοι είμαστε
Αρχική Αβάσιμη σύνδεση μεταξύ του Συνδρόμου Αιφνιδίου Θανάτου Ενηλίκων και του mRNA εμβολιασμούΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αβάσιμη σύνδεση μεταξύ του Συνδρόμου Αιφνιδίου Θανάτου Ενηλίκων και του mRNA εμβολιασμού

28 Ιου
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός 1:

H ελληνική κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί από τον πολύ μεγάλο αριθμό αιφνίδιων θανάτων νέων ανθρώπων, παιδιών και εφήβων.

Συμπέρασμα 1:

Συγκρίνοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους θανάτους στις ηλικίες 0-19 ετών, για τους 3 πρώτους μήνες μεταξύ των ετών 2020 και 2022, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι μεταβολές στον συνολικό αριθμό θανάτων είναι πολύ μικρές, και μάλιστα σε κάποιες ηλικιακές ομάδες, παρατηρείται μείωση θανάτων το 2022, συγκριτικά με τα 2 προηγούμενα έτη.

Ισχυρισμός 2:

Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS) οφείλεται σε τοξίνες.

Συμπέρασμα 2:

Ενώ έχουν καταγραφεί διάφοροι παράγοντες ρίσκου για την εμφάνιση SIDS σε βρέφη, η ακριβής αιτία του είναι άγνωστη. Τα καθιερωμένα παιδικά εμβόλια είχαν κατηγορηθεί για το SIDS ήδη από τη δεκαετία του 1990, αλλά σειρά μελετών, απ' ολόκληρο τον κόσμο, έχει πλέον διαψεύσει οποιαδήποτε σχετική σύνδεση.

Ισχυρισμός 3:

To Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου Ενηλίκων (SADS) οφείλεται στα εμβόλια κατά της COVID-19.

Συμπέρασμα 3:

Το εν λόγω Σύνδρομο έχει αναφερθεί μεμονωμένα στη βιβλιογραφία για μια μικρή μειοψηφία καρδιακών θανάτων με άγνωστη αιτία, που πλέον έχουν συνδεθεί και με γενετικές παθήσεις. Ο όρος SADS πιο συνηθισμένα αναφέρεται ειδικά στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Αρρυθμικού Θανάτου αλλά, όπως έχει εξηγήσει ο αρμόδιος θεσμός CDC καθώς και το Ίδρυμα SADS των ΗΠΑ, το αναφερόμενο σύνδρομο έχει κυρίως γενετική αιτία και δεν έχει βρεθεί καμιά σύνδεσή του με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ισχυρισμός 4:

Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι τα mRNA εμβόλια συχνά φουσκώνουν την καρδιά, με την πάροδο του χρόνου.

Συμπέρασμα 4:

Στην πραγματικότητα, η εν λόγω μελέτη κατέγραψε σταθερές παρατηρήσεις τις 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό και κατέγραψε αλλαγές μόνο όταν το εμβόλιο εγχύθηκε ενδοφλεβίως και όχι ενδομυϊκά, όπως το εμβόλιο κανονικά χορηγείται. Ευρύτερα όμως η εν λόγω μελέτη έχει δεχθεί εκτενή κριτική στην επιστημονική κοινότητα, καθώς χρησιμοποίησε περί τις 25 φορές μεγαλύτερη δοσολογία από την αντίστοιχη για ανθρώπους, μελέτησε ένα είδος ποντικιών που θα μπορούσε να έχει προϋπάρχοντα καρδιακά προβλήματα και είχε κατηγοριοποιήσει λανθασμένα μια εικόνα από σχετικά κλινικά ευρήματα. Σε πραγματικές συνθήκες, περιορισμένο φούσκωμα της καρδιάς έπειτα από τον mRNA εμβολιασμό έχει παρατηρηθεί από πολύ έως εξαιρετικά σπάνια, σε αντίστοιχη γενική συχνότητα με άλλα καθιερωμένα εμβόλια, όπως της γρίπης, και με κατά κανόνα ήπια εμφάνιση και γρήγορη επίλυση.

Ισχυρισμός 5:

Οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προκαλούν μαζικούς καρδιακούς θανάτους σε νέους.

Συμπέρασμα 5:

Σειρά εκτενών μελετών ανά τον κόσμο δεν έχει εντοπίσει αύξηση σε καρδιακούς ή άλλου τύπου θανάτους έπειτα από τον mRNA εμβολιασμό, ενώ ο αντίστοιχος κίνδυνος πολλαπλασιάζεται έπειτα από τη νόσηση. Η νόσηση αυξάνει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών. Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 συνιστά μακράν την ασφαλέστερη επιλογή, και για τους νέους.

Μεγάλη αναπαραγωγή στο ελληνικό διαδίκτυο γνώρισαν δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν ως βάσιμο τον ισχυρισμό ότι οι αυξημένοι θάνατοι νέων που παρατηρούνται στην Ελλάδα οφείλονται στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19. Όμως ο ισχυρισμός είναι λανθασμένος.

Παραδείγματα: pronews.gr, aegeanews.gr, gegonotstomikroskpio.com, agrinioreport.com, kozanara.gr

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Δρ Ryan Cole: «Το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι αυτό που προκαλεί τους θανάτους νέων, παιδιών και εφήβων»

Τα mRNA εμβόλια «φουσκώνουν» την καρδιά

H ελληνική κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί από τον πολύ μεγάλο αριθμό αιφνίδιων θανάτων νέων ανθρώπων, παιδιών και εφήβων.

Υπάρχει μάλιστα και ιατρικός ορισμός του φαινομένου αυτού, ονπομάζεται Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Ενηλίκων (SADS) και έχει επινοηθεί για να περιγράψει τον αιφνίδιο θάνατο χωρίς δομική αιτία που προσδιορίζεται από αυτοψία ή τοξικολογική εξέταση.

Τα ελληνικά ΜΜΕ επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως κάτι αναίτιο, αλλά πολλοί γιατροί και ερευνητές έχουν αντίθετη άποψη όπως ο Δρ Ryan Cole ο οποίος κατονόμασε το εμβόλιο κατά της COVID-19 ως βασικό υπαίτιο για το SADS:

Έχοντας μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για το τι μπορεί να προκαλεί τους ξαφνικούς θανάτους, ο Δρ Ryan Cole κατηγόρησε το εμβόλιο COVID-19 ότι βρίσκεται πίσω από το SADS:

«Δημοσιεύθηκε μια εργασία τις προάλλες για ένα νέο σύνδρομο, το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου των Ενηλίκων. Όπως το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου, είναι επειδή οι άνθρωποι λαμβάνουν μια τοξίνη μέσα στο σώμα τους που προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά τους, όπως με τον ντράμερ των Foo Fighters κι άλλα άτομα.

Και μέχρι στιγμής, υπήρξε μια πρώιμη μελέτη μ’ αυτά τα mRNA εμβόλια που δείχνει ότι με την πάροδο του χρόνου -κι αυτή ήταν μια μελέτη σε ποντίκια- ”φουσκώνουν” την καρδιά.

Έχω δει νεκροτομικούς ιστούς από αθλητές τριάθλου που έπεσαν νεκροί στο κολύμπι. ΚΑαι αυτά είναι άτομα που βρίσκονται στο αποκορύφωμα της σωματικής τους απόδοσης. Και, ξέρετε, όντως αθλητές πεθαίνουν κάθε χρόνο περιστασιακά σε κάποιο γεγονός, σίγουρα. Αλλά, αν ελέγξετε σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, κάνα 2 αθλητές το μήνα συνήθως πέθαιναν σε γήπεδα ράγκμπι ή σε γήπεδα ποδοσφαίρου ή οπουδήποτε. Τώρα πεθαίνουν εκατοντάδες κάθε μήνα!!!! Για ποιο λόγο;

Υπήρχε κάτι νέο στην ανθρωπότητα; Ασφαλώς. Υπάρχει ένα τοξικό λιπιδικό νανοσωματίδιο κι ένα τοξικό τροποποιημένο RNA που δεν σταματά!!!

Είναι παράνοια να συνεχίζεις να προωθείς το πιο θανατηφόρο, επικίνδυνο ιατρικό προϊόν (σ.σ. εμβόλιο COVID) που επετράπη ποτέ να συνεχίζει στην ανθρωπότητα».

Τι ισχύει

Τα επίμαχα δημοσιεύματα αφορμούνται από τον ισχυρισμό ότι, σε ελληνικό επίπεδο, παρατηρείται ένας απροσδόκητα μεγάλος αριθμός ξαφνικών θανάτων σε νέους. Ωστόσο, όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενο άρθρο μας, κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. Συγκρίνοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους θανάτους στις ηλικίες 0-19 ετών, για τους 3 πρώτους μήνες μεταξύ των ετών 2020 και 2022, συμπεραίνουμε ότι οι μεταβολές στον συνολικό αριθμό θανάτων είναι πολύ μικρές, και μάλιστα σε κάποιες ηλικιακές ομάδες, παρατηρούμε μείωση θανάτων το 2022, σε σχέση με τα 2 προηγούμενα έτη.

Έπειτα, τα δημοσιεύματα βασίζονται σε δηλώσεις του Dr. Ryan Cole στις 11-6-2022. Όπως εξηγήσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Dr. Cole είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που, κατά την περίοδο της πανδημίας, έγινε αποδέκτης πολυάριθμων διαψεύσεων από ελεγκτές γεγονότων και κατακρίσεων από φορείς υγείας, συμπεριλαμβανομένων φορέων με τους οποίους προηγουμένως συνδεόταν. Ενδεικτικά, ισχυρίστηκε ότι στο εργαστήριό του κατέγραψε 20 φορές περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων του ενδομήτριου, γεγονός που απέδωσε στον εμβολιασμό, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγραφής περιστατικών καρκίνου διέψευσαν οποιαδήποτε αξιοσημείωτη αύξηση. Σύντομα αποδείχτηκε ότι ο Dr. Cole είχε κάνει λανθασμένη διάγνωση καρκίνου σε τουλάχιστον δύο ασθενείς του.

Στο εν λόγω άρθρο μας, δείξαμε επιπλέον ότι ενώ ο Dr. Cole περιέγραψε την χρήση της ψευδοουριδίνης στα mRNA εμβόλια ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια θεμελιώδη ουσία του ανθρώπινου οργανισμού.

Στο επίμαχο απόσπασμα, ο Dr. Cole αναφέρεται στα Σύνδρομα Αιφνιδίου Θανάτου, ισχυριζόμενος καταρχάς, ότι το αντίστοιχο Βρεφικό Σύνδρομο (SIDS) οφείλεται σε τοξίνες. Στην πραγματικότητα, ενώ έχουν καταγραφεί διάφοροι παράγοντες ρίσκου για την εμφάνιση SIDS σε βρέφη, όπως εγκεφαλικά ελαττώματα, χαμηλό βάρος, αναπνευστικές λοιμώξεις, ύπνος μπρούμυτα ή πλάγια, χρήση αλκοόλ ή καπνίσματος από τη μητέρα, η ακριβής αιτία του SIDS παραμένει άγνωστη.

Τα καθιερωμένα παιδικά εμβόλια είχαν κατηγορηθεί για το SIDS ήδη από την δεκαετία του 1990, αλλά σειρά μελετών, απ’ ολόκληρο τον κόσμο, έχει πλέον διαψεύσει οποιαδήποτε σχετική σύνδεση, όπως εξηγούν ειδικοί και αρμόδιοι θεσμοί υγείας. Παρ’ όλα αυτά, η υποτιθέμενη σύνδεση του SIDS με τα εμβόλια ακόμη χρησιμοποιείται από επιτήδειους, οι οποίοι προσεγγίζουν μητέρες που θρηνούν τον θάνατο του μωρού τους, ώστε να εξασφαλίσουν δωρεές.

Όσον αφορά τον όρο Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου Ενηλίκων, που αναφέρεται ως SADS, δεν είναι αντίστοιχα καθιερωμένος όπως ο SIDS και έχει αναφερθεί μεμονωμένα στη βιβλιογραφία για μια μικρή μειοψηφία καρδιακών θανάτων με άγνωστη αιτία, που πλέον έχουν έχουν συνδεθεί και με γενετικές παθήσεις. Ο όρος SADS πιο συνηθισμένα αναφέρεται ειδικά στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Αρρυθμικού Θανάτου αλλά, όπως έχουν εξηγήσει πιστοποιημένοι ελεγκτές γεγονότων, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων τον αρμόδιο θεσμό CDC καθώς και το Ίδρυμα SADS των ΗΠΑ, το αναφερόμενο σύνδρομο έχει κυρίως γενετική αιτία και δεν έχει βρεθεί καμιά σύνδεσή του με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Παρότι διάφοροι ξαφνικοί θάνατοι νέων και αθλητών, από την έναρξη των εμβολιασμών κατά της COVID-19, έχουν αυθαίρετα παρουσιαστεί ως συνδεδεμένοι με τον εμβολιασμό, οι προαναφερόμενοι ελεγκτές γεγονότων αλλά και εμείς σε προηγούμενα άρθρα μας, έχουμε εξηγήσει ότι οι ξαφνικοί καρδιακοί θάνατοι ιστορικά αποτελούν κάποιες από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου σε αυτές τις ηλικίες και σε αρκετές περιπτώσεις οι αναφερόμενοι νεκροί δεν είχαν καν εμβολιαστεί. Παρομοίως αβάσιμη είναι και η αναφορά στον καρδιακό θάνατο του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος Foo Fighters, Taylor Hawkins, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι άγνωστο αν είχε εμβολιαστεί, παρουσίαζε ιστορικό χρήσης ουσιών και ένα έτος πριν τον θάνατό του είχε εμφανίσει λιποθυμικό επεισόδιο, που τον οδήγησε σε μείωση άσκησης ώστε να μην επιβαρύνει την καρδιά του.

Έπειτα ο Dr. Cole επικαλείται μια μελέτη σε ποντίκια, που υποτίθεται ότι έδειξε πως τα mRNA εμβόλια συχνά φουσκώνουν την καρδιά με την πάροδο του χρόνου. Καταρχάς, όμως, η εν λόγω μελέτη δεν σημείωσε αλλαγές σε βάθος χρόνου αλλά σταθερές παρατηρήσεις κατά τις 14 μέρες έπειτα από τον εμβολιασμό. Επίσης, κατέγραψε αλλαγές μόνο όταν το εμβόλιο εγχύθηκε ενδοφλεβίως και όχι ενδομυϊκά, όπως το εμβόλιο κανονικά χορηγείται. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η ενδυομυϊκή χορήγηση φυσιολογικά επιτρέπει μόνο μια ελάχιστη ποσότητα του εμβολίου να κυκλοφορήσει μέσω των αγγείων και η ακούσια χορήγηση ενδοφλεβίως θεωρείται δύσκολη και σπάνια.

Ευρύτερα, όμως, η εν λόγω μελέτη έχει δεχθεί εκτενή κριτική στην επιστημονική κοινότητα. Πρώτον, χρησιμοποίησε περί τις 25 φορές μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίου στα ποντίκια σε αναλογία με τη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους ανθρώπους. Δεύτερον, το είδος των ποντικιών που χρησιμοποίησε θα μπορούσε να παρουσιάζει καρδιακές βλάβες ανεξαρτήτως του εμβολιασμού και μερικοί ειδικοί θεώρησαν ότι οι σχετικές καταγραφές 1 με 2 μέρες μετά τον εμβολιασμό δεν θα μπορούσαν να είχαν λάβει χώρα σε τόσο σύντομο διάστημα.

Τρίτον, εντοπίστηκε μια περιστραμμένη εικόνα από την ομάδα του ενδοφλέβιου εμβολιασμού των ποντικιών, τοποθετημένη στην ομάδα του ενδομυϊκού εμβολιασμού. Περί τους δύο μήνες μετά, οι συντάκτες ανανέωσαν τη δημοσίευσή τους, κάνοντας λόγο για ακούσιο λάθος τους, και, ενώ αυτό είναι πιθανό, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολυάριθμες περιπτώσεις σκόπιμης αλλοίωσης ερευνητικών εικόνων. Χαρακτηριστικά, η βασική ερευνήτρια του εν λόγω αντικειμένου, Elisabeth Bik, η οποία παρατήρησε και την επίμαχη περίπτωση, έλαβε τη διεθνή διάκριση John Maddox το 2021 για την «εξαιρετική εργασία της στην αποκάλυψη των εκτεταμένων απειλών προς την ακεραιότητα των επιστημονικών εργασιών».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε ανθρώπους υπό πραγματικές συνθήκες, πλέον υπάρχουν εκτενέστατα δεδομένα ασφάλειας από την χορήγηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δόσεων σε ΗΠΑ και ΕΕ. Όπως γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας, σειρά μελετών ανά τον κόσμο έχει δείξει ότι ενώ δεν καταγράφεται αύξηση κινδύνου καρδιακής ανακοπής έπειτα από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ο κίνδυνος έπειτα από τη νόσηση COVID-19 πολλαπλασιάζεται και παραμένει αυξημένος για τουλάχιστον ένα χρόνο. Χαρακτηριστικά, παραθέτουμε την αύξηση ρίσκου που καταγράφηκε στο σύνολο των καρδιολογικών παθήσεων, το επόμενο έτος μετά την μόλυνση, στην πιο ενδελεχή σχετική μελέτη.

Αντίθετα, η παρενέργεια μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας είναι η μόνη αξιοσημείωτη που έχει τεκμηριωθεί ότι συνδέεται αιτιωδώς με τον mRNA εμβολιασμό κατά της COVID-19. Η παρενέργεια αυτή αφορά περιορισμένο φούσκωμα της καρδιάς αλλά εμφανίζεται από πολύ έως εξαιρετικά σπάνια, κατά κανόνα ήπια και επιλύεται σύντομα με την καθιερωμένη αγωγή. Στον γενικό πληθυσμό παρουσιάζεται ανά αρκετές δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμούς κατά της COVID-19, σε αντίστοιχη συχνότητα με άλλα καθιερωμένα εμβόλια, όπως της γρίπης.

Σε διεθνές επίπεδο, έχουν αναφερθεί ολιγάριθμοι θάνατοι σε σύνδεση με την εν λόγω μυοπερικαρδίτιδα, οι οποίοι είναι υπό εξέταση. Ακόμα και αν υπάρχει αιτιώδης σύνδεση, αυτό θα σήμαινε ότι θάνατος θα μπορούσε να προκληθεί μόνο έπειτα από την χορήγηση πολλών εκατομμυρίων δόσεων στην ομάδα του σχετικά υψηλότερου ρίσκου (νέοι άνδρες). Σε κάθε περίπτωση, οι σοβαρές καρδιολογικές επιπτώσεις της COVID-19 είναι πολύ συχνότερες και ευρύτερες, και όταν λαμβάνονται υπόψη τα συνολικά ρίσκα της COVID-19 και η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά των επιπτώσεών της, ο εμβολιασμός κρίνεται με σαφήνεια η μακράν ασφαλέστερη επιλογή, όπως έχει συμπεράνει σειρά φορέων υγείας.

Συμπέρασμα

Δεν αληθεύει ο ισχυρισμός ότι στην Ελλάδα παρατηρούνται αυξημένοι θάνατοι νέων που οφείλονται στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19. Καταρχάς, τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδουν την οποιαδήποτε αξιοσημείωτη αύξηση θανάτων σε νέους τους πρώτους μήνες του 2022, σε σχέση με το 2021 και 2020. Σειρά εκτενών μελετών ανά τον κόσμο δεν έχει εντοπίσει αύξηση σε καρδιακούς ή άλλου τύπου θανάτους έπειτα από τον mRNA εμβολιασμό, ενώ ο αντίστοιχος κίνδυνος πολλαπλασιάζεται έπειτα από τη νόσηση. Η νόσηση αυξάνει επίσης σημαντικά τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών. Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 συνιστά μακράν την ασφαλέστερη επιλογή, και για τους νέους.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.