Ποιοι είμαστε
Αρχική Παραπληροφόρηση σχετικά με λίστα παρενεργειών των εμβολίων για την COVID-19ΛΕΙΠΕΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Παραπληροφόρηση σχετικά με λίστα παρενεργειών των εμβολίων για την COVID-19

16 Σεπ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός:

Ο Αυστραλός βουλευτής Craig Kelly διέρρευσε κρυφή λίστα με τις πραγματικές παρενέργειες των εμβολίων για την COVID-19.

Συμπέρασμα:

Η λίστα την οποία διέρρευσε ο Craig Kelly, δεν είναι κρυφή. Η επίμαχη λίστα αποτελεί μέρος ενός εγγράφου το οποίο συμπεριλαμβάνει αναφορές που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης DAEN της Αυστραλίας. Σε αυτό το έγγραφο μπορεί να το αποκτήσει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε πραγματοποιήσει την αντίστοιχη αναζήτηση στην ιστοσελίδα του αρμόδιου οργανισμού φαρμάκων της Αυστραλίας, TGA. Οι αναφορές που κατατίθενται σε υπηρεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης, όπως το σύστημα DAEN της Αυστραλίας, δεν τεκμηριώνουν αυτόματα αιτιώδη σύνδεση μεταξύ ενός εμβολίου και μιας δεδομένης ανεπιθύμητης ενέργειας. Αυτό το σημείο τονίζουν και οι ίδιες οι υπηρεσίες στις επίσημες σελίδες τους, όπως και ο οργανισμός TGA της Αυστραλίας. Για να τεκμηριωθεί αιτιώδης σύνδεση η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά από τους αρμόδιους φορείς. Τέτοιες μελέτες διεξάγονται αδιάλειπτα από την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών και έχουν δείξει ότι οι ελάχιστες επικίνδυνες παρενέργειες, που όντως συνδέονται αιτιωδώς με τα εμβόλια, είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Σε δημοσιεύσεις που κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδες ενημέρωσης και ιστολόγια, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό πως διέρρευσε κρυφή λίστα με τις πραγματικές παρενέργειες των εμβολίων για την COVID-19 από τον Αυστραλό βουλευτή Craig Kelly. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα έγγραφο από το σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης της Αυστραλίας, στο οποίο, όπως συμβαίνει με παρόμοια συστήματα, συλλέγονται αναφορές σχετικά με δηλωμένες ανεπιθύμητες ενέργειες που αφορούν φάρμακα και εμβόλια. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται και εντός του συγκεκριμένου εγγράφου, οι εν λόγω αναφορές δεν εδραιώνουν αυτόματα αιτιώδη σχέση μεταξύ μιας πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας και ενός φαρμάκου, και δεν αποτελούν τεκμήριο αξιολόγησης για την ασφάλεια του.

Παραδείγματα: pronews.gr, kanenazori.com, cyber54.blogspot.com, makeleio.gr, prwtoselido.gr, paremvoli-kop.blogspot.com, filoi-esfigmenou.com, nikolaosanaximandros.gr, dionios.blogspot.com, aggaleto.blogspot.com

Πιο συγκεκριμένα στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε:

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ – ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ

Είναι απίστευτο! Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ όσο νομίζαμε! Η παρακάτω λίστα διέρρευσε στην Αυστραλία, αλλά μας αφορά όλους!

Ο Craig Kelly, πρώην βουλευτής των «Εθνικών Φιλελευθέρων» (Liberals) στην Αυστραλία, ο οποίος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Morrisson διαφωνώντας με τη λογική και την τακτική των τυραννικών μέτρων κατά της «πανδημίας» και αναμένεται να ηγηθεί των «αρνητών» της χώρας του, διέρρευσε τη λίστα με τις πραγματικές παρενέργειες των εμβολίων.

Ταυτόχρονα, έστειλε μηνύματα παντού σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που υπήρχαν μέσα στη βάση δεδομένων των Liberals μέσω του κόμματός του, Australia United Party, στα οποία αναφέρει ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύεται τους «Ελεύθερους», τους «Εργατικούς» ή τους «Πράσινους», εννοώντας προφανώς ότι είναι όλοι τους στο «παιχνίδι» της ιατρικής τυραννίας. Σε δεύτερο μήνυμά του, στέλνει την κρυφή λίστα των παρενεργειών και των θανάτων που κρύβει η Αυστραλιανή Κυβέρνηση και που εμείς σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα παρακάτω.

Σημειώνεται ότι ο Craig Kelly εμφανίζεται να έχει στενές σχέσεις με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η λίστα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και αρκεί για να κάνει τα στομάχια να σφιχτούν όσο δεν πάει.

Εκτός από τα καρδιακά και τις θρομβώσεις που μέχρι τώρα γνωρίζαμε, η λίστα περιλαμβάνει:

Ψυχικές διαταραχές
Διαταραχές νευρικού συστήματος
Αιμορραγική κυστίτιδα
Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση
Πανικουλίτιδα
Δακρύρροια
Εσωτερική αιμορραγία
Μικροαγγειοπάθεια
Καταστροφή αιμοπεταλίων
Δυσλειτουργία της δεξιάς κοιλίας της καρδίας
Λαγόφθαλμος
Κοκκίωμα
Γαστρεντερίτιδα
Οισοφαγική καντιντίαση
Κάταγμα κάτω άκρου (διαταραχή των οστών)
Ρευματοειδής παράγοντας
Υπερχλωραιμία
Ανουρία
Νέκρωση ρινικού σωλήνα
Οξεία εμπύρετη ουδετερόφιλη δερματοπάθεια
Αιματοσπερμία
Δερματική νέκρωση
Αιμολυτική αναιμία
Περιφερική φλεβική νόσος
Χειλική αποχρωμάτωση
Αυτοάνοση ηπατίτιδα
Αντι-ουδετερόφιλα κυτταροπλασματικά αντισώματα θετική αγγειίτιδα
Αλλεργία σε τσίμπημα από αρθρόποδα (αράχνες κλπ)
Στρεπτοκοκκική πνευμονία
Ασυμπτωματικό covid-19
Υπεργαμαγλομπουλιναναιμία Καλοήθης μονοκλωνική
Μεταστάσεις στο ήπαρ
Ισχαιμία νωτιαίου μυελού
Οίδημα οσχέου
Ουραιμία
Μεταβλητότητα καρδιακών παλμών
Ούρα λευκωματίνης
Υποτροπή ασθενειών
Απόφραξη κοιλιοκάκης
Λήθαργο
Αναπνευστική ανεπάρκεια
Υπνηλία
Περιφερικό πρήξιμο
Ουροσεψία
Κυκλοφορικήκατάρρευση
Αυπνία
Αρρυθμίες
Ρινίτιδα
Αναιμία
Σακχαρώδης διαβήτης και πολλά πολλά ακόμα που θα δείτε σε αυτό το PDF.

Ο αυστραλιανός λαός που βρίσκεται κλεισμένος μέσα στα σπίτια του εξ αιτίας ενός ανόητου παρατεταμένου lockdown εκβιάζεται στεγνά να εμβολιαστεί για να…επιστρέψει στην κανονικότητα! Είναι ένα συνειδητό έγκλημα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Αυστραλία σε χρεωκοπία!

Παράλληλα, γίνεται μία έντονη προπαγάνδα ώστε να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Στο παρακάτω βίντεο, βλέπουμε την πορεία των εμβολιασμών στην Αυστραλία, η οποία πλέον έχει κολλήσει σταθερά στο 38,8% του συνόλου του πληθυσμού, δείχνοντας εμπράκτως την αντίσταση των αυστραλών στα εμβόλια του θανάτου.

Τι ισχύει

Αρχικά, όπως αναφέρεται στα υπό εξέταση δημοσιεύματα, την επίμαχη λίστα διέρρευσε ο Αυστραλός, πρώην, βουλευτής των “Εθνικών Φιλελεύθερων” (Liberals), Craig Kelly, μέσω γραπτών μηνυμάτων που στάλθηκαν μαζικά σε Αυστραλούς πολίτες.

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω στιγμιότυπο, ο Craig Kelly καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο Uaptga.info, προκειμένου να ενημερωθούν για τις παρενέργειες των εμβολίων για την COVID-19. Η εν λόγω λίστα στην οποία παραπέμπει ο προαναφερθέν σύνδεσμος, περιλαμβάνει μόνο 4 από τις συνολικά 73 σελίδες μιας αναφοράς που προέρχεται από το σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης DAEN (Database of Adverse Event Notifications) του αντίστοιχου οργανισμού φαρμάκων TGA (Therapeutic Goods Administration) της Αυστραλίας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως ο κ. Kelly δεν συμπεριέλαβε στο απόσπασμα της επίμαχης αναφοράς που δημοσίευσε, την δεύτερη σελίδα, στην οποία μεταξύ άλλων αναγράφεται και η παρακάτω σημαντική επισήμανση.

[Μετάφραση]

Σημαντικές πληροφορίες
Ο TGA χρησιμοποιεί αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών προκειμένου να εντοπίσει εάν υπάρχει κάποιο ζήτημα ασφάλειας (σσ. ενός φαρμάκου). Η αναφορά μιας ανεπιθύμητης ενέργειας δεν σημαίνει πως το εν λόγω φάρμακο αποτελεί την αιτία πρόκλησης της ανεπιθύμητης. Εάν βιώνεται μια ανεπιθύμητη ενέργεια, ή νομίζετε πως αισθάνεστε κάτι τέτοιο, παρακαλούμε αναζητείστε τη βοήθεια ενός ειδικού το συντομότερο δυνατό. Ο TGA συνιστά στα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές να μην αλλάζουν το θεραπευτικό τους πρόγραμμα χωρίς να συμβουλευτούν πρώτα έναν ειδικό.

Σχετικά με το σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης DAEN
– Το σύστημα DAEN περιέχει πληροφορίες από αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών τις οποίες δέχεται ο TGA σχετικά με φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων στην Αυστραλία.
– Το σύστημα DAEN δεν περιέχει όλες τις γνωστές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια ενός δεδομένου φαρμάκου. Παρακαλούμε, μην προβαίνετε σε αξιολογήσεις αναφορικά με την ασφάλεια ενός φαρμάκου βασιζόμενοι τις πληροφορίες που υπάρχουν στο σύστημα DAEN.

Επίσης, όπως αναφέρει ο οργανισμός TGA στην ιστοσελίδα του, οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μπορούν να καταχωρηθούν στο σύστημα από τον οποιονδήποτε, είτε από απλούς πολίτες, είτε από υγειονομικό προσωπικό και ούτω καθεξής. Ωστόσο, όπως γίνεται σαφές και από την προαναφερθείσα επισήμανση του οργανισμού, οι εν λόγω αναφορές δεν εδραιώνουν αυτόματα αιτιώδη σχέση μεταξύ ενός φαρμάκου και μίας ανεπιθύμητης ενέργειας. Κατά συνέπεια, η αιτιώδης σύνδεση μεταξύ των εμβολίων για την COVID-19 και των παρενεργειών που παρουσιάζουν τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, είναι πλήρως αυθαίρετη.

Αιτιώδης σύνδεση μεταξύ ανεπιθύμητης ενέργειας ή παρενέργειας και ενός δεδομένου εμβολίου μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο μετά από εξειδικευμένες μελέτες, που μεταξύ άλλων λαμβάνουν υπόψη το γενικό ρυθμό εμφάνισης της εκάστοτε πάθησης. Τέτοιες μελέτες διεξάγονται αδιάλειπτα από την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών και έχουν δείξει ότι οι ελάχιστες επικίνδυνες παρενέργειες, που όντως συνδέονται αιτιωδώς με τα εμβόλια, είναι εξαιρετικά σπάνιες. Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος θεσμός υγείας των ΗΠΑ, CDC, πάνω από 200 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση κατά του κορωνοϊού υπό την πιο αυστηρή φαρμακοεπαγρύπνηση στην ιστορία της χώρας, και τα επίμαχα εμβόλια έχουν επαληθευτεί ως ασφαλή και αποτελεσματικά. Σε προηγούμενο άρθρο μας, έχουν αναλυθεί εκτενώς οι αιτιωδώς σχετιζόμενες παρενέργειες με τα εμβόλια για την COVID-19.

Όπως έχουμε αναφέρει σε αρκετά προηγούμενα άρθρα μας, οι αναφορές που κατατίθενται σε υπηρεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης όπως η DAEN στην Αυστραλία, η EudraVigillance στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το VAERS στις ΗΠΑ και το Yellow Card στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν τεκμηριώνουν αυτόματα αιτιώδη σύνδεση μεταξύ ενός εμβολίου και μιας δεδομένης ανεπιθύμητης ενέργειας. Αυτό το σημείο τονίζουν και οι ίδιες οι υπηρεσίες στις επίσημες σελίδες τους, όπως και ο οργανισμός TGA της Αυστραλίας. Μάλιστα, σε προηγούμενο άρθρο μας, εξετάσαμε τη περίπτωση καταχώρησης ψευδούς αναφοράς για θάνατο παιδιού από εμβόλιο στο σύστημα VAERS. Για να τεκμηριωθεί αιτιώδης σύνδεση η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά από τους αρμόδιους φορείς. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Επιπρόσθετα, είναι σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι η επικαλούμενη λίστα, ως κομμάτι της αναφοράς την οποία δημοσίευσε ο Craig Kelly, δεν είναι σε καμία περίπτωση κρυφή, όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα υπό εξέταση δημοσιεύματα. Αντιθέτως, ο οργανισμός TGA της Αυστραλίας, δημοσιεύει εβδομαδιαίες αναφορές ασφαλείας σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19, οι οποίες είναι ελεύθερα προσβάσιμες από το κοινό στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Για παράδειγμα, στην αναφορά που δημοσίευσε ο κ. Kelly, αναγράφονται έως τις 7 Αυγούστου 2021 συνολικά 46,438 αναφορές. Εξετάζοντας την αντίστοιχη εβδομαδιαία αναφορά ασφαλείας που αναρτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2021, διαπιστώνουμε πως αναφέρεται από τον οργανισμό ότι είχαν καταχωρηθεί 48,143 αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες μέχρι τις 8 Αυγούστου. Λαμβάνοντας υπόψη την διαφορά μίας μέρας, και την καταχώρηση επιπλέον αναφορών κατά τη διάρκεια αυτής, το εν λόγω νούμερο πρακτικά ταυτίζεται. Συνεπώς, δεν αποκρύπτεται τίποτα από την Αυστραλιανή κυβέρνηση όσον αφορά τη διαδικασία της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το έγγραφο που δημοσίευσε ο κ. Kelly αντλήθηκε απευθείας από την ιστοσελίδα του TGA, κάτι το οποίο αναγράφεται και στην πρώτη σελίδα, και όπως διαπιστώσαμε έχει τη δυνατότητα να το αποκτήσει ο οποιοσδήποτε συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα φίλτρα αναζήτησης.

Στιγμιότυπα από το έγγραφο που δημοσίευσε ο Craig Kelly.
Στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα του οργανισμού TGA της Αυστραλίας.

Ακολουθώντας το παραπάνω βήμα και επιλέγοντας το σύνδεσμο Search DAEN – medicines που βλέπουμε στο στιγμιότυπο, πραγματοποιήσαμε την ίδια αναζήτηση από 1/01/2013 έως 7/08/2021 για να βρούμε τις αναφορές που έχουν καταχωρηθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Αριστερά η καταχώρηση της αναζήτησης και δεξιά το αποτέλεσμα.

Όπως βλέπουμε από το αποτέλεσμα της αναζήτησης, οι καταχωρημένες αναφορές στο χρονικό εύρος που επιλέξαμε αντιστοιχούν σε 47,810. Η μικρή διαφορά σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό αναφορών στο έγγραφο του κ. Kelly, προκύπτει από το γεγονός πως, όπως επισημαίνεται και εντός της ιστοσελίδας του TGA, δεν είχαν συμπεριληφθεί οι αναφορές των τελευταίων 14 ημερών από την επιλεγμένη ημερομηνία (7 Αυγούστου 2021) μέχρι τη χρονική στιγμή της αναζήτησης (21 Αυγούστου 2021). Επιπλέον, παρατηρούμε πως υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, η οποία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού, έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με την ανωτέρω ανάλυση, ο ισχυρισμός πως ο Craig Kelly διέρρευσε μια κρυφή λίστα με τις πραγματικές παρενέργειες των εμβολίων για την COVID-19 συνιστά παραπληροφόρηση. Η επίμαχη λίστα αποτελεί μέρος ενός εγγράφου το οποίο συμπεριλαμβάνει αναφορές που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης DAEN της Αυστραλίας. Σε αυτό το έγγραφο μπορεί να το αποκτήσει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε πραγματοποιήσει την αντίστοιχη αναζήτηση στην ιστοσελίδα του αρμόδιου οργανισμού φαρμάκων της Αυστραλίας, TGA.

Οι αναφορές που κατατίθενται σε υπηρεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης, όπως εν προκειμένω το σύστημα DAEN της Αυστραλίας, δεν τεκμηριώνουν αυτόματα αιτιώδη σύνδεση μεταξύ ενός εμβολίου και μιας δεδομένης ανεπιθύμητης ενέργειας. Αυτό το σημείο τονίζουν και οι ίδιες οι υπηρεσίες στις επίσημες σελίδες τους, όπως και ο οργανισμός TGA της Αυστραλίας. Για να τεκμηριωθεί αιτιώδης σύνδεση η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά από τους αρμόδιους φορείς. Τέτοιες μελέτες διεξάγονται αδιάλειπτα από την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών και έχουν δείξει ότι οι ελάχιστες επικίνδυνες παρενέργειες, που όντως συνδέονται αιτιωδώς με τα εμβόλια, είναι εξαιρετικά σπάνιες.