Ποιοι είμαστε
Αρχική Τα άτομα που έρχονται σε επαφή με εμβολιασμένους δεν αντιμετωπίζουν ρίσκα αλλά προφύλαξη από την COVID-19ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα άτομα που έρχονται σε επαφή με εμβολιασμένους δεν αντιμετωπίζουν ρίσκα αλλά προφύλαξη από την COVID-19

5 Μαρ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν ευρέως την πρωτεϊνη ακίδα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που παράγει το εμβόλιο, με όλα τα σωματικά υγρά.

Συμπέρασμα 1:

Ο εμβολιασμός mRNA κατά του SARS-CoV-2, παράγει μικροσκοπικές ακίδες κυρίως στο μυ του μπράτσου, που σχεδόν στο σύνολό τους μένουν προσκολλημένες τοπικά μέχρι να καταστραφούν. Μόνο μια απειροελάχιστη ποσότητα μπορεί να κυκλοφορήσει ευρύτερα στο σώμα, σε επίπεδο ανίχνευσης τρισεκατομμυριοστών του γραμμαρίου, η οποία και εξαλείφεται πλήρως εντός ημερών. Μετά από πολλά δισεκατομμύρια χορηγήσεις εμβολίων, ο αρμόδιος θεσμός CDC των ΗΠΑ έχει επιβεβαιώσει ότι οι εμβολιασμένοι δεν εμφανίζονται θετικοί στα τεστ για την ακίδα του κορωνοϊού, γεγονός που πρακτικά αποκλείει την αναπνευστική μετάδοσή της. Αντίστοιχα, η ουσιαστική μετάδοσή της με οποιοδήποτε υγρό του σώματος, θεωρείται απίθανη στην επιστημονική κοινότητα.

Ισχυρισμός 2:

Οι μεγάλες ποσότητες ακίδας που εύκολα μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στις επαφές τους.

Συμπέρασμα 2:

Οι ακίδες του εμβολιασμού mRNA δε λειτουργούν όπως αυτές του ίδιου του κορωνοϊού, καθώς στην πρώτη περίπτωση, οι ακίδες έχουν δεχθεί μια μετατροπή που τις αποτρέπει από το να προσδένονται στα ανθρώπινα κύτταρα. Αντίθετα, κατά τη λοίμωξη, ο ιός είναι συχνά σε θέση να προκαλεί σημαντική αγγειακή ζημιά χρησιμοποιώντας τις ακίδες του, καθώς και ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος πρωτεϊνών. Συνολικά, ενώ η COVID-19 οδηγεί σε χρόνια προβλήματα υγείας ανά λίγες λοιμώξεις, δεν έχει παρατηρηθεί τίποτα αντίστοιχο για τον εμβολιασμό. Οι μόνες υγειονομικές επιπτώσεις για τις επαφές των εμβολιασμένων που έχουν τεκμηριωθεί, αφορούν αντιθέτως την προφύλαξή τους από μετάδοση του κορωνοϊού και από σχετικές επιπλοκές.

Ισχυρισμός 3:

Ο εμβολιασμός των εγκύων και θηλαζουσών είναι επικίνδυνος για τα μωρά τους.

Συμπέρασμα 3:

Σειρά μελετών και ανασκοπήσεων θεσμών υγείας, έχει τεκμηριώσει με σαφήνεια ότι οι έγκυες και τα έμβρυά τους ανήκουν σε ομάδες ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου για επιπλοκές ή θάνατο λόγω της COVID-19, ενώ ο εμβολιασμός των εγγύων, προσφέρει σε αυτές και στα έμβρυά τους υψηλή σχετική προστασία, χωρίς να έχει παρατηρηθεί καμιά απροσδόκητη παρενέργεια. Σχετική προστασία έχει τεκμηριωθεί και στα νήπια λίγων μηνών, καθώς έχουν λάβει προστατευτικά αντισώματα από τη μητέρα τους.

Σε ιστολόγια και λογαριασμούς στο Facebook κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν ευρέως την πρωτεϊνη ακίδα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που παράγει το εμβόλιο, με όλα τα σωματικά υγρά. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής.

Παραδείγματα: amazonios.net, gegonotstomikroskpio.com, apagoreuetai-group.blogspot.com

Παράδειγμα αναπαραγωγής σε ανάρτηση στο Facebook:

Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

Dr Αρβανίτης: Οι ακίδες μέσω Ιδρώτα μεταφέρονται απο εμβολιασμένο σε ανεμβολίαστο. Με ολα τα υγρά του σώματος με τον Ιδρώτα το σάλιο με το δάκρυ με το σπέρμα..

Εαν δυο άνθρωποι συμβιούν είναι ζευγάρι ο εμβολιασμένος θα μισοεμβολιάσει και τον ανεμβολίαστο..Ειναι διασπειρόμενα τα εμβόλια αυτα!!!

Οι επιπτώσεις στον ανεμβολίαστο είναι ανάλογα με την ποσότητα των ακίδων που ελαβε. Οι ενοχλήσεις μπορεί να ειναι ήπιες η μέτριες κλπ.

Αν όμως ο αποδέκτης είναι πολύ μικρός π.χ ενα μωρό και πάρει απο την μαμά του μπορεί να εχει σοβαρό πρόβλημα γιατί για αυτο η ποσότητα θα είναι μεγάλη!!

Υπάρχουν και στο VAERS αναφορές που μωρά που θηλάζουν και πίνουν γάλα απο τις εμβολιασμένες μητέρες τους πάθανε θρόμβωση γιατί ήπιαν ακίδες μεσα απο το γάλα!!!

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός αφορά δηλώσεις του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Αρβανίτη, σε εκπομπή του διαδικτυακού καναλιού “Prime News”, στις 23-12-2021. Τα επίμαχα δημοσιεύματα βασίζονται στο εξής απόσπασμα της εκπομπής, διάρκειας περίπου 5 λεπτών:

Από την αρχή και μέχρι και το σημείο 3:09 του βίντεο, ο κ. Αρβανίτης υποστηρίζει ότι «το επίσημο αφήγημα για την πανδημία έχει καταρρεύσει». Ωστόσο, όπως έχουμε δείξει σε σειρά άρθρων μας, ο ίδιος έχει διαστρεβλώσει επανειλημμένα τα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών κατά της COVID-19, τιθέμενος ενάντια στην ομοφωνία της επιστημονικής κοινότητας.

Σε άλλα άρθρα μας έχουμε δείξει ότι αντίστοιχοι ισχυρισμοί προωθούνται από άτομα χωρίς σχετική ειδίκευση, καθώς και από μια ελάχιστη μειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν δεχθεί κατακρίσεις και κυρώσεις για την προώθηση αβάσιμων και επικίνδυνων ισχυρισμών, από ποικίλους επιστημονικούς φορείς.

Κανένας κίνδυνος λόγω των ακίδων του εμβολιασμού, σε αντίθεση με τη νόσηση

Στη συνέχεια του βίντεο, ο κ. Αρβανίτης ισχυρίζεται ότι η πρωτεϊνη ακίδα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που παράγεται μέσω του εμβολιασμού, μπορεί να μεταδοθεί μέσω όλων των υγρών του σώματος. Στην πραγματικότητα, όπως έχουμε δείξει σε προηγούμενα άρθρα μας, και όπως έχουν επαληθεύσει ξανά έκτοτε ειδικοί και θεσμοί υγείας, δεν υπάρχει καμιά τέτοια ένδειξη.

Το mRNA του εμβολιασμού προσλαμβάνεται από κύτταρα κυρίως του μπράτσου, τα οποία παράγουν μικροσκοπικές ακίδες που προσκολλώνται στο εξωτερικό των κυττάρων. Μετά από την πρώτη δόση εμβολιασμού, έχει καταγραφεί μόνο μια απειροελάχιστη ποσότητα απ’ αυτές τις ακίδες να κυκλοφορεί προσωρινά στο αίμα. Η εν λόγω καταγραφή μπορεί να λάβει χώρα μόνο με εξειδικευμένη μέθοδο που κατεβαίνει σε επίπεδο ανίχνευσης τρισεκατομμυριοστών του γραμμαρίου, και δείχνει ότι εντός ημερών, οι ακίδες αυτές εξαλείφονται πλήρως, καθώς αναπτύσσεται η ανοσία του εμβολιασμού.

Έπειτα από πολλά δισεκατομμύρια χορηγήσεις δόσεων διεθνώς, δεν έχει υπάρξει καμιά τεκμηρίωση θετικού τεστ στην ακίδα του κορωνοϊού λόγω του εμβολιασμού. Πρόσφατα, ο θεσμός CDC των ΗΠΑ ανανέωσε τις σχετικές του οδηγίες για το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να δηλώνει με βεβαιότητα ότι δε λαμβάνει χώρα κανένα τέτοιο φαινόμενο. Η εν λόγω παρατήρηση αποκλείει την πιθανότητα μετάδοσης οποιασδήποτε ουσιαστικής ποσότητας ακίδας μέσω της αναπνευστικής οδού, όπως θα γινόταν με το σάλιο. Δεν εντοπίσαμε αντίστοιχες εξετάσεις για άλλα υγρά του σώματος στη βιβλιογραφία, αλλά η καθιερωμένη θέση στην επιστημονική κοινότητα είναι ότι παρομοίως, δεν υφίσταται κανένας σχετικός κίνδυνος.

Ενώ ο κ. Αρβανίτης ισχυρίζεται ότι οι ακίδες που παράγει ο εμβολιασμός είναι επικίνδυνες, δεν έχει υπάρξει τεκμηρίωση κανενός σχετικού κινδύνου. Ενδεικτικά, έπειτα από τη χορήγηση άνω τους ενός δισεκατομμυρίου mRNA εμβολίων στο δυτικό κόσμο, υπό τη λειτουργία της αυστηρότερης σύγχρονης φαρμακοεπαγρύπνησης και έπειτα από μελέτη εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων δεδομένων, ο αρμόδιος θεσμός FDA των ΗΠΑ, παρείχε πλήρη έγκριση κυκλοφορίας και στα δύο αντίστοιχα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna, ως ασφαλή και αποτελεσματικά. Αμφότεροι οι θεσμοί υγείας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν εντοπίσει κανένα πρόβλημα ασφαλείας λόγω των ακίδων καθαυτών.

Είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι οι ακίδες του εμβολιασμού mRNA δε λειτουργούν όπως αυτές του ίδιου του κορωνοϊού, καθώς στην πρώτη περίπτωση, οι ακίδες έχουν δεχθεί μια μετατροπή που τις αποτρέπει από το να προσδένονται σε ανθρώπινα κύτταρα, στην περίπτωση που τύχει να αποκολληθούν από τα κύτταρα που τις παρήγαγαν. Αντίθετα, κατά τη λοίμωξη, ο ιός είναι συχνά σε θέση να προκαλεί σημαντική αγγειακή ζημιά χρησιμοποιώντας τις ακίδες του, καθώς και ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος πρωτεϊνών. Συνολικά, ενώ η COVID-19 οδηγεί σε χρόνια προβλήματα υγείας ανά λίγες λοιμώξεις, δεν έχει παρατηρηθεί τίποτα αντίστοιχο για τον εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα προστατευτικός για τις εγκύους και τα μωρά τους

Όσον αφορά τις εγκύους, οι πρώτες μελέτες ανίχνευσης τυχόν μεταφοράς του mRNA ή της ακίδας του εμβολίου μέσω του πλακούντα κατά την κύηση, δεν κατέγραψαν κανένα σχετικό εύρημα. Στην περίπτωση του μητρικού γάλακτος, 2 από 3 μελέτες επίσης δεν κατέγραψαν μεταφορά αντίστοιχου mRNA, ενώ η 3η μελέτη που χρησιμοποίησε εξειδικευμένη ευαισθησία, το εντόπισε σε κάποιες περιπτώσεις και απειροελάχιστες ποσότητες (2 μέρη ανά δισεκατομμύριο).

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, ακόμα και όταν μπορούν να μεταδίδονται τέτοιες μηδαμινές ποσότητες mRNA, αναμενόμενα διαλύονται άμεσα από τον οργανισμό του εμβρύου, χωρίς να έχουν καμιά επίδραση. Το ίδιο έχουν δηλώσει και άλλοι ερευνητές, καθώς και ο θεσμός υγείας NIAID, για τις υποθετικές απειροελάχιστες ποσότητες ακίδων που θα μπορούσαν να υπάρχουν στο γάλα, κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα εντοπισμού.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι μωρά παρουσίασαν θρομβώσεις λόγω μεταφοράς ακίδων του εμβολίου, πρόκειται για μεμονωμένες ανυπόστατες αναφορές που είχαν κατατεθεί στο σύστημα VAERS. Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, το VAERS αποτελεί ένα ανοιχτό σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης, στο οποίο ο καθένας μπορεί να καταθέσει ανώνυμα ανεπιβεβαίωτες αναφορές ιατρικών περιστατικών, που δηλώνεται ότι παρατηρήθηκαν σε χρονική σύνδεση με τον εμβολιασμό.

Στο VAERS έχουν αναφερθεί και αποβολές εμβρύων σε χρονική σύνδεση με τον εμβολιασμό, αλλά επειδή πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο, απαιτούνται εξειδικευμένες μελέτες σε εμβολιασμένες και μη μητέρες για τυχόν αιτιώδη σύνδεση με τον εμβολιασμό, και τέτοιες μελέτες δεν έχουν βρει καμιά αύξηση συχνότητας σχετικών επιπλοκών μετά τον εμβολιασμό. Επίσης, η ανωνυμία του VAERS έχει οδηγήσει σε πλαστοποιήσεις αναφορών, και σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε δείξει ότι είχε κατατεθεί υποτιθέμενος θάνατος μωρού λόγω του εμβολιασμού του, χωρίς όμως να έχουν καν ξεκινήσει οι αντίστοιχες κλινικές μελέτες.

Σειρά μελετών και ανασκοπήσεων θεσμών υγείας, έχει τεκμηριώσει με σαφήνεια ότι οι έγκυες και τα έμβρυά τους ανήκουν σε ομάδες ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου για επιπλοκές ή θάνατο λόγω της COVID-19. Αντιθέτως, ο εμβολιασμός των εγκύων προσφέρει σε αυτές και στα έμβρυά τους υψηλή σχετική προστασία ενώ δεν έχει παρατηρηθεί καμία απροσδόκητη παρενέργεια. Σχετική προστασία έχει τεκμηριωθεί και στα νήπια λίγων μηνών, καθώς έχουν λάβει προστατευτικά αντισώματα από τη μητέρα τους. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6][πηγή 7]

Ευρύτερα, οι μόνες υγειονομικές παρατηρήσεις για τις επαφές των εμβολιασμένων που έχουν τεκμηριωθεί στη βιβλιογραφία, αφορούν το μειωμένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, και την προφύλαξη από σχετικές επιπτώσεις. Σε αντίθεση με την πρακτικά αδύνατη μετάδοση του εμβολίου και των παραγώγων του, ο SARS-CoV-2 μπορεί να μεταδοθεί εύκολα, ειδικά μεταξύ ατόμων που συμβιώνουν και υπό τα νέα, πλέον μεταδοτικά στελέχη του ιού.

Συμπέρασμα

Δεν αληθεύει ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν ευρέως την ακίδα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που παράγει το εμβόλιο, με όλα τα σωματικά υγρά. Ο εμβολιασμός mRNA κατά της COVID-19, παράγει μικροσκοπικές ακίδες κυρίως στο μυ του μπράτσου, που σχεδόν στο σύνολό τους μένουν προσκολλημένες τοπικά μέχρι να καταστραφούν. Μόνο μια απειροελάχιστη ποσότητα μπορεί να κυκλοφορήσει ευρύτερα στο σώμα, σε επίπεδο ανίχνευσης τρισεκατομμυριοστών του γραμμαρίου, η οποία και εξαλείφεται πλήρως εντός ημερών. Μετά από πολλά δισεκατομμύρια χορηγήσεις εμβολίων, ο αρμόδιος θεσμός CDC των ΗΠΑ έχει επιβεβαιώσει ότι οι εμβολιασμένοι δεν εμφανίζονται θετικοί στα τεστ για την ακίδα του κορωνοϊού, γεγονός που πρακτικά αποκλείει την αναπνευστική μετάδοσή της. Αντίστοιχα, η ουσιαστική μετάδοσή της με οποιοδήποτε υγρό του σώματος, θεωρείται απίθανη στην επιστημονική κοινότητα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.