Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του Ebola και του εμβολιασμού κατά της COVID-19ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του Ebola και του εμβολιασμού κατά της COVID-19

7 Δεκ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Η ιατρός Ariyana Love αποκάλυψε ότι τα εμβόλια της COVID-19 περιέχουν τους ιούς Ebola και Marburg, διαγράφουν ανθρώπινα γονίδια και προκαλούν σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Συμπέρασμα:

Η Ariyana Love δεν είναι ιατρός, αλλά φυσικοπαθητικός. Η φυσικοπαθητική είναι μια ψευδοεπιστημονική πρακτική, η οποία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Οι δηλώσεις της κατά των εμβολίων της COVID-19 είναι ανυπόστατες, και βασίζονται σε αποσπασματική χρήση λέξεων από επιστημονικές παραπομπές, χωρίς αυτές να συνδέονται με τους ισχυρισμούς της. Τα εμβόλια τεχνολογίας αδενοϊού μπορούν να φέρουν τις γενετικές πληροφορίες του Ebola ώστε να προστατέψουν από αυτόν, αλλά η έκδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχει μόνο τις γενετικές πληροφορίες του κορωνοϊού, και δε σχετίζεται με τον Ebola. Τα εν λόγω εμβόλια κατά της COVID-19 είναι βιολογικά αδύνατο να διαγράψουν ανθρώπινα γονίδια, και φέρουν μόνο αδενοϊούς με διεγραμμένα γονίδια, ώστε οι αδενοϊοί να μη μπορούν να αναπαράγονται σε ανθρώπους. Ευρύτερα, οι μαζικοί εμβολιασμοί εξασφαλίζουν υπερπολλαπλάσια υγειονομικά και κοινωνικο-οικονομικά οφέλη από τα αναλογικά ελάχιστα κόστη και ρίσκα τους.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ευρέως βίντεο, σύμφωνα με το οποίο τα εμβόλια της COVID-19 περιέχουν τους ιούς Ebola και Marburg, διαγράφουν ανθρώπινα γονίδια και προκαλούν σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση.

Το εξεταζόμενο βίντεο περιέχει δηλώσεις της αυτοαποκαλούμενης ιατρού Ariyana Love, σε διαδικτυακή εκπομπή του παρουσιαστή Stew Peters:

Στο εξεταζόμενο απόσπασμα αναφέρθηκαν τα εξής:

S. Peters: Σχετικά με τα εμβόλια της COVID-19, αν έχω καταλάβει σωστά, υπάρχει ο ιός Ebola σε αυτές τις ενέσεις;

Α. Love: Ναι, χρησιμοποιούν Ebola και Marburg. Βασικά υπήρξε μια συγκλονιστική ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Έκαναν μια επιστημονική μελέτη, που αποκάλυψε ότι η πρωτεΐνη ακίδα διεισδύει στον πυρήνα του κυττάρου και απενεργοποιεί την ικανότητα των κυττάρων να επιδιορθώνουν το DNA και αυτό είναι τεράστιο θέμα!

Όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αυτά τα εμβόλια της COVID-19 διαγράφουν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την επιδιόρθωση του DNA για πάντα από τους ανθρώπους. Η πατέντα στις ΗΠΑ US 20140017278 είναι ο αδενοϊός 26 και ο φιλοϊός 35. Αυτά τα εμβόλια κωδικοποιούν στο κύτταρο σου την πρωτεΐνη ακίδα των Ebola και Marburg. Αυτό είναι στο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Έτσι αυτά τα “εμβόλια” διαγράφουν τα γονίδια Ε1, Ε3 και Ε4 και αυτό αναφέρεται στις πατέντες. Μέσω της έρευνας μου βρήκα οτι η διαγραφή αυτών των γονιδίων μπορεί να προκαλέσει AIDS, μπορεί να προκαλέσει πήξη του αίματος θρομβώσεις και θρομβοεμβολές.

Συνεπώς η Johnson & Johnson χρησιμοποιεί το φορέα αδενοϊου 26 που διαγράφει το γονίδιο Ε1 στους ανθρώπους, γνωστό και ως χρωμόσωμα X, που απαιτείται για την επιδιόρθωση κατεστραμμένου DNA. Χωρίς αυτό, το κύτταρό σας κυριολεκτικά θα αυτοκτονήσει, και αυτό είναι AIDS!

Προκαλουν AIDS. Η διαγραφή του γονιδίου Ε1 προκαλεί εμβρυϊκή θνησιμότητα, δηλαδή μόνιμη στειρότητα. Επίσης προκαλεί ελλειψη οξυγονου στο αίμα που οδηγεί σε ταχεία ανάπτυξη καρκίνων. Αυτό θα πρεπει να το αναμένουμε.

Οι άνθρωποι που θα λάβουν αυτά τα “εμβόλια” θα έχουν μια ζωή με χρόνιες ασθένειες και νευρολογική δυσλειτουργία, χρονιές λοιμώξεις και αναπηρίες και οτιδήποτε έχει να κάνει με δυσλειτουργίες του νευρικού συστήματος.

Και υπάρχει και άλλη μια πατέντα με αρ. US 1069417 που είναι ο φορέας του ανθρώπινου αδενοϊοϋ 5 και προκαλεί διαγραφή των γονιδίων Ε1 και E2b, πράγμα που συμπεριλαμβάνεται στην πατέντα.

Αυτό χρησιμοποιείται από το Sinovac και ίσως κι από άλλα εμβόλια, πρέπει να το διερευνήσω περισσότερο. Αλλά κωδικοποιεί τα κύτταρα με την πρωτεΐνη ακίδα του ιου Ebola. Και σύμφωνα με μελέτες στα ζώα, η διαγραφή του γονιδίου Ε2b προκαλεί στειρότητα στα αρσενικα.

Ο φορέας του αδενοϊού 5 εισέρχεται και στοχεύει τα βρογχικά επιθηλιακά κύτταρα
που είναι στους πνεύμονες. Η διαγραφή των γονιδίων Ε3 και Ε4 δημιουργεί σκόπιμα μακροχρόνια αυτοανοσία που είναι AIDS.

Η διαγραφή του γονιδίου Ε3 προκαλεί εκφυλισμό του εγκεφάλου, προκαλεί άνοια, προκαλεί σταδιακή απώλεια μνήμης και κρίσης και την ικανότητα λειτουργίας, γνωστή επίσης και ως Prion.

S. Peters: Τι μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτόν τον Marburg; Υπάρχει κάποιος, δε θυμάμαι καν από ποια χώρα είναι. Μιλάει πολύ για αυτό και είναι παντού στο Internet και λέει ότι έχει 88% θνησιμότητα αλλά θα το διαφημίσουν με τρόπο που θα τρομοκρατήσει τους πολίτες για να τους κλείσουν στα σπίτια τους, δε θα χρειαστεί να επιβάλλουν lockdown, οι άνθρωποι θα κρύβονται για τη ζωή τους γιατί θα φοβούνται μην πεθάνουν, αλλά θα αποκρύπτουν ότι αυτό δεν είναι ιός, αλλά βακτήριο και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα τυπικά αντιβιοτικά και ουσιαστικά κανένας δεν θα πέθαινε. Τι γνωρίζετε γι’ αυτό;

Α. Love: Ναι ο Marburg και ο Ebola, και οι δύο είναι φτιαγμένοι με το βακτήριο E. Coli, και αυτό που κάνουν είναι τόσο αηδιαστικό. Χρησιμοποιούν μύκητες και αλλα βακτηριακά πλασμίδια. Αυτό που κάνουν είναι ότι τροποποιούν γενετικά εναν χιμπατζή με ανθρώπινα γονίδια δημιουργούν διακλωνικά είδη, και μετά τα μολύνουν με κάτι… δεν ξέρω, και μετά παίρνουν ιστό σε αποσύνθεση απο αυτό το τερατούργημα.

Είναι ένα συνοθυλευμα απο αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν καθόλου ιοί, απλά το λένε έτσι για να εκτρέπουν την προσοχή μας από την πραγματικότητα, η οποία είναι πως αυτό είναι φτιαγμένο από βακτήρια και ειδικότερα με βακτήρια E. Coli, που είναι θανατηφόρα στο 36% των ανθρώπων που εκτίθενται σε αυτά.

Διαγράφουν λοιπόν γονίδια, διαγράφουν τη νοημοσύνη των ανθρώπων, διαγράφουν την άμυνα του σώματος μας με την ικανότητα να αυτο-επιδιορθώνεται. Και επίσης η διαγραφή αυτών των γονιδίων επηρεάζει τους αδένες του σώματός σας που παράγουν υγρασία, πράγμα που οδηγεί σε πήξη του αίματος και θρόμβους. Έτσι το κάνουν. Είναι από τη διαγραφή των γονιδίων.

Τι ισχύει

Το επίμαχο βίντεο αποτελεί απόσπασμα μιας μεγαλύτερης συνέντευξης, που έλαβε χώρα στις 11-11-2021 και προβλήθηκε στη διαδικτυακή εκπομπή του Stew Peters.

Ο κ. Peters είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που εργαζόταν ως κυνηγός επικηρυγμένων και είχε κατηγορηθεί ότι υποδυόταν αστυνομική ιδιότητα. Έχει επίσης κρατηθεί αρκετές φορές από την αστυνομία και καταδικαστεί για ανάρμοστη ενδοοικογενειακή συμπεριφορά υπό την επήρεια μέθης. Από τα τέλη του 2020 προβάλει την ομώνυμη διαδικτυακή εκπομπή του, στην οποία έχει προωθήσει σειρά ακροδεξιών απόψεων, όπως για παράδειγμα, την εκτέλεση του αναγνωρισμένου λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι για εσχάτη προδοσία. Στην εν λόγω εκπομπή έχει επίσης προβάλει σειρά ψευδών ισχυρισμών κατά των εμβολίων της COVID-19, όπως ότι αυτά περιέχουν γραφένιο και παράσιτα.

Η προσκεκλημένη στην επίμαχη συνέντευξη ονομάζεται Ariyana Love, την οποία ο κ. Peters αναφέρει ως «φυσικοπαθητικό ιατρό». Στην πραγματικότητα, η φυσικοπαθητική αναγνωρίζεται καθολικά από την ιατρική κοινότητα ως ψευδοεπιστημονική πρακτική, που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη όταν στερεί από ασθενείς την εγκεκριμένη αγωγή που χρειάζονται. Η κ. Love εργάζεται ως πωλήτρια αντίστοιχων προϊόντων στην εταιρεία ASEA, η οποία είναι της αμφιλεγόμενης μορφής πολυεπίπεδου μάρκετινγκ. Το 2014, η εταιρεία καταδικάστηκε από την Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού τόσο για απατηλές επιχειρηματικές πρακτικές τύπου πυραμίδας, όσο και για τη διάθεση μη πιστοποιημένων προϊόντων, τα οποία, ενώ συνοδεύονταν από ιατρικούς ισχυρισμούς, δεν είχαν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Παρακάτω, θα εξετάσουμε τις επίμαχες αναφορές της κ. Love με τη σειρά:

Α. Love: Βασικά υπήρξε μια συγκλονιστική ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Έκαναν μια επιστημονική μελέτη, που αποκάλυψε ότι η πρωτεΐνη ακίδα διεισδύει στον πυρήνα του κυττάρου και απενεργοποιεί την ικανότητα των κυττάρων να επιδιορθώνουν το DNA και αυτό είναι τεράστιο θέμα!

Σε προηγούμενο άρθρο μας εξηγήσαμε ότι η εν λόγω μελέτη δεν τεκμηρίωσε κινδύνους στο πλαίσιο του εμβολιασμού, παρά μόνο υπέθεσε μια θεωρητική σύνδεση, μέσω κυτταρικών πειραμάτων σε απόλυτα τεχνητές συνθήκες. Έπειτα από εκτενέστατες έρευνες, δεν έχει διαπιστωθεί αντίστοιχο πρόβλημα σε πραγματικές συνθήκες. Οι κινδυνολογικές προεκτάσεις των εν λόγω ευρημάτων έχουν κριθεί αβάσιμες από ανεξάρτητους ειδικούς, ενώ και η ευρύτερη μεθοδολογία της μελέτης έχει χαρακτηριστεί επίφοβη.

Η πιστοποιημένη ομάδα ελέγχου ισχυρισμών LeadStories, επικοινώνησε με την επικεφαλής του πανεπιστημιακού τμήματος όπου εργάζονται οι δύο ερευνητές που συνέταξαν τη μελέτη, και η επικεφαλής επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο η ερμηνεία των ευρημάτων αλλά και τα ίδια ήταν αναξιόπιστα, συνεπώς, οι συντάκτες της μελέτης ζήτησαν την ανάκλησή της.

Αυτά τα εμβόλια της COVID-19 διαγράφουν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την επιδιόρθωση του DNA για πάντα από τους ανθρώπους. Η πατέντα στις ΗΠΑ US 20140017278 είναι ο αδενοϊός 26 και ο φιλοϊός 35. Αυτά τα εμβόλια κωδικοποιούν στο κύτταρο σου την πρωτεΐνη ακίδα των Ebola και Marburg. Αυτό είναι στο εμβόλιο της Johnson & Johnson. Έτσι αυτά τα “εμβόλια” διαγράφουν τα γονίδια Ε1, Ε3 και Ε4 και αυτό αναφέρεται στις πατέντες.

Οι αναφορές αποτελούν πλήρη διαστρέβλωση των επιστημονικών δεδομένων.

Η εν λόγω πατέντα περιγράφει το πώς ο ακίνδυνος αδενοϊός 26, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμβολιαστικά ώστε να εκφράσει ακίδες από άλλους επικίνδυνους ιούς, όπως οι Ebola και Marburg (φιλοϊοί), με σκοπό ο εμβολιαζόμενος να αναπτύξει ανοσία απέναντι σε αυτούς τους επικίνδυνους ιούς. Παλιότερα είχαμε εξηγήσει ότι η εν λόγω τεχνολογία μελετάται εδώ και δεκαετίες, ενώ στα τέλη του 2019, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε δύο αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια της εν λόγω τεχνολογίας, ως επανάσταση στην αντιμετώπιση του Ebola.

Η αναφερόμενη πατέντα δεν κάνει κανένα λόγο για διαγραφή ανθρώπινων γονιδίων, αλλά για διαγραφή και τροποποίηση γονιδίων του αδενοϊού, ώστε αυτός να μπορεί να αναπαράγεται μόνο σε κυτταρικές καλλιέργειες κατά την παρασκευή του εμβολίου, και όχι στον οργανισμό του εμβολιαζόμενου έπειτα από τη χορήγησή του. Επιπλέον, τα εν λόγω γονίδια πατηρούνται μόνο σε ιούς, και δε σχετίζονται με τα ανθρώπινα γονίδια που διαχειρίζονται την αναπαραγωγή των κυττάρων ή την επιδιόρθωση του DNA.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19, χρησιμοποιεί τον ίδιο αδενοϊό και μέθοδο αποτροπής αναπαραγωγής του με την εν λόγω πατέντα. Ωστόσο, με τη χορήγηση του εμβολίου κατά της COVID-19, εκφράζονται μόνο οι ακίδες του κορωνοϊού SARS-CoV-2, και όχι οι ακίδες φιλοϊών όπως του Ebola. Το εμβόλιο της J&J έχει βρεθεί αποτελεσματικό και ασφαλές, τόσο από θεσμούς υγείας της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ. Επίσης, η επέμβαση του εν λόγω εμβολίου στο ανθρώπινο DNA χαρακτηρίζεται πρακτικά αδύνατη στη σχετική βιβλιογραφία και από τους αρμόδιους θεσμούς υγείας.

Α. Love: Μέσω της έρευνας μου βρήκα ότι η διαγραφή αυτών των γονιδίων μπορεί να προκαλέσει AIDS, μπορεί να προκαλέσει πήξη του αίματος θρομβώσεις και θρομβοεμβολές.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, έπειτα από εκτενέστατες μελέτες, η ομοφωνία της επιστημονικής κοινότητας είναι πως μόνο ο ιός HIV μπορεί να προκαλέσει AIDS, και δεν έχει τεκμηριωθεί πρόκληση του συνδρόμου λόγω χορήγησης κανενός φαρμάκου ή εμβολίου. Υπάρχουν μόνο φάρμακα που μπορούν προσωρινά, για όσο γίνεται σχετική χρήση, να αποδυναμώσουν πτυχές του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια αδενοϊών κατά της COVID-19, έχουν συνδεθεί από πολύ έως εξαιρετικά σπάνια με θρομβώσεις, ωστόσο η αιτία δεν έχει καμιά σχέση με τους μηχανισμούς που προκαλούν AIDS. Το πιο σοβαρό είδος θρομβώσεων που έχει εντοπιστεί σχετικά, ονομάζεται TTS, και προκαλείται όταν συμπίπτει μια σειρά σπάνιων περιστάσεων, που οδηγούν το ανοσοποιητικό του εμβολιασθέντα σε επίθεση κατά των αιμοπεταλίων του αίματός του.

Σε πρόσφατο άρθρο μας δείξαμε ότι οι εν λόγω θρομβώσεις είναι τόσο σπάνιες αναλογικά με τα ρίσκα της COVID-19, που στην Αυστραλία και σε βάθος 7 μηνών, είχαν προκαλέσει τον θάνατο 9 ατόμων έπειτα από τη χορήγηση σχεδόν 27 εκατομμυρίων δόσεων, ενώ κατά την περίοδο της συγγραφής του άρθρου, η COVID-19 σκότωνε περισσότερα άτομα κάθε μία μέρα.

Η αναφορά της κ. Love σε «έρευνά της», φαίνεται να εννοεί άρθρο που έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της. Παρότι το εν λόγω άρθρο έχει παραπομπές σε επιστημονικές πηγές, το περιεχόμενο των παραπομπών γενικά είναι άσχετο με τα επιχειρήματά που παρατίθενται. Τα συμπεράσματα της κ. Love φαίνεται να βασίζονται σε αποσπασματική χρήση λέξεων, χωρίς να γίνεται αντιληπτό το νόημα της εκάστοτε παραπομπής. Παρακάτω θα δούμε ένα σχετικό παράδειγμα. Σημειώνουμε τέλος η κ. Love δεν έχει καμιά εμφάνιση στην έγκυρη βιβλιογραφία.

Α. Love: Η διαγραφή του γονιδίου Ε1 προκαλεί εμβρυϊκή θνησιμότητα, δηλαδή μόνιμη στειρότητα. Επίσης προκαλεί ελλειψη οξυγονου στο αίμα που οδηγεί σε ταχεία ανάπτυξη καρκίνων. Αυτό θα πρεπει να το αναμένουμε. Οι άνθρωποι που θα λάβουν αυτά τα “εμβόλια” θα έχουν μια ζωή με χρόνιες ασθένειες και νευρολογική δυσλειτουργία, χρονιές λοιμώξεις και αναπηρίες και οτιδήποτε έχει να κάνει με δυσλειτουργίες του νευρικού συστήματος.

Παραπάνω εξηγήσαμε ότι η αναφορά σε «διαγραφή του γονιδίου Ε1 από ανθρώπους» είναι αβάσιμη.

Όσον αφορά την κύηση, σε πρόσφατο άρθρο μας εξηγήσαμε ότι, έπειτα από εκτενείς έρευνες, οι αρμόδιοι θεσμοί υγείας διεθνώς δεν έχουν εντοπίσει κανένα ρίσκο επί της κύησης λόγω του εμβολιασμού κατά της COVID-19, και αντιθέτως, συνιστούν τον άμεσο εμβολιασμό των εγκύων λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι ίδιες και τα έμβρυά τους από την COVID-19. Σύνδεση δεν έχει υπάρξει ούτε με καρκινογεννέσεις, όπου και πάλι οι θεσμοί υγείας συνιστούν προτεραιοποίηση εμβολιασμού για τους ήδη παθούντες.

Από νευρολογικές παθήσεις, έχει επιβεβαιωθεί αιτιώδης σύνδεση μόνο με τα εμβόλια αδενοϊού και το σύνδρομο GBS, από το οποίο όμως οι ασθενείς κατά κανόνα αναρρώνουν πλήρως. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω σύνδρομο και σειρά πολύ ευρύτερων προβλημάτων υγείας, έχει επιβεβαιωθεί ότι λαμβάνουν χώρα πολύ συχνότερα έπειτα από τη νόσηση COVID-19. Σε πρόσφατο άρθρο μας δείξαμε ότι, αντίθετα με τον επίμαχο ισχυρισμό, οι μαζικοί εμβολιασμοί εξασφαλίζουν υπερπολλαπλάσια υγειονομικά και κοινωνικο-οικονομικά οφέλη από τα αναλογικά ελάχιστα κόστη και ρίσκα τους.

Ενδεικτικά θα εξετάσουμε τους τελευταίους ισχυρισμούς της κ. Love και που βασίζονται. Στο προαναφερόμενο άρθρο της, χρησιμοποιεί μια παραπομπή στην πρωτεΐνη κυκλίνη Ε1, η οποία παρά τη συνωνυμία της με τη γονιδιακή περιοχή Ε1 των αδενοϊών, δεν έχει καμιά βιολογική σχέση με αυτή. Στην εν λόγω παραπομπή, αναφέρεται ένα πείραμα σε ποντίκια, που έδειξε ότι η ταυτόχρονη καταστολή δύο κυκλινικών πρωτεϊνών σε μητέρες που κυοφορούσαν, οδηγούσε σε θάνατο των εμβρύων τους. Έπειτα, το άρθρο ισχυρίζεται ότι η «διαγραφή του γονιδίου Ε1» οδηγεί σε ταχεία καρκινογέννεση και θρόμβωση, αλλά οι δύο παραπομπές που χρησιμοποιεί δεν κάνουν την οποιαδήποτε αναφορά σε ορολογία «Ε1». Παραπάνω αλλά και στο υπόλοιπο άρθρο της κ. Love, παρατηρείται ένα μοτίβο άσχετων παραπομπών και αυθαίρετων συμπερασμάτων.

Α. Love: Και υπάρχει και άλλη μια πατέντα με αρ. US 1069417 που είναι ο φορέας του ανθρώπινου αδενοϊοϋ 5 και προκαλεί διαγραφή των γονιδίων Ε1 και E2b, πράγμα που συμπεριλαμβάνεται στην πατέντα.

Αυτό χρησιμοποιείται από το Sinovac
και ίσως κι από άλλα εμβόλια, πρέπει να το διερευνήσω περισσότερο. Αλλά κωδικοποιεί τα κύτταρα με την πρωτεΐνη ακίδα του ιού Ebola. Και σύμφωνα με μελέτες στα ζώα, η διαγραφή του γονιδίου Ε2b προκαλεί στειρότητα στα αρσενικα.

Ο φορέας του αδενοϊού 5 εισέρχεται και στοχεύει τα βρογχικά επιθηλιακά κύτταρα που είναι στους πνεύμονες. Η διαγραφή των γονιδίων Ε3 και Ε4 δημιουργεί σκόπιμα μακροχρόνια αυτοανοσία που είναι AIDS.

Η διαγραφή του γονιδίου Ε3 προκαλεί εκφυλισμό του εγκεφάλου, προκαλεί άνοια, προκαλεί σταδιακή απώλεια μνήμης και κρίσης και την ικανότητα λειτουργίας, γνωστή επίσης και ως Prion.

Η εν λόγω πατέντα αφορά όντως τον αδενοϊό 5, αλλά όπως και πριν, δεν έχει καμιά σχέση με τη διαγραφή ανθρώπινων γονιδίων, παρά μόνο με τη διαγραφή γονιδίων του ιού.

Ενώ στη συνέντευξη και στο άρθρο της η κ. Love συνδέει τον εν λόγω αδενοϊό με το εμβόλιο της κινέζικης εταιρείας Sinovac, στην πραγματικότητα το εμβόλιο της αναφερόμενης εταιρείας είναι παραδοσιακής τεχνολογίας χωρίς τη χρήση αδενοϊού, και η κ. Love στην πραγματικότητα αναφέρεται σε άλλο κινέζικο εμβόλιο, από την εταιρεία Cansino. Και το εμβόλιο της Cansino εφαρμόζει την προαναφερόμενη διαγραφή γονιδίων για την αποτροπή αναπαραγωγής του αδενοϊού, χωρίς να υπάρχει καμιά σχέση με ανθρώπινα γονίδια.

Το εν λόγω εμβόλιο έχει δοκιμαστεί προκαταρκτικά και μέσω της ενδορινικής (μύτη) αντί για ενδομυϊκής (μπράτσο) οδού, με αισιόδοξα ευρήματα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του. Προκαταρκτικές δοκιμές και με άλλα αναπνευστικά εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 έχουν οδηγήσει ειδικούς στην επισήμανση συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους, όπως η ευκολότερη χορήγηση με υψηλότερη αποτροπή μεταδοτικότητας. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]

Ο ισχυρισμός της κ. Love ότι η «στόχευση των πνευμόνων» μέσω των εν λόγω εμβολίων συνιστά κίνδυνο, είναι προς το παρόν αβάσιμη. Ακόμα πιο αβάσιμη είναι η σύνδεση του εμβολιασμού με νόσους prion, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα σπάνιες και θανατηφόρες ασθένειες, χαρακτηριστικά που θα είχαν οδηγήσει σε άμεση ανίχνευση και σύνδεσή τους με τον εμβολιασμό, ειδικά στο πλαίσιο της πλέον αυστηρής διεθνούς φαρμακοεπαγρύπνησης που λαμβάνει χώρα.

S. Peters: Τι μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτόν τον Marburg; Υπάρχει κάποιος, δε θυμάμαι καν από ποια χώρα είναι. Μιλάει πολύ για αυτό και είναι παντού στο Internet και λέει ότι έχει 88% θνησιμότητα αλλά θα το διαφημίσουν με τρόπο που θα τρομοκρατήσει τους πολίτες για να τους κλείσουν στα σπίτια τους, δε θα χρειαστεί να επιβάλλουν lockdown, οι άνθρωποι θα κρύβονται για τη ζωή τους γιατί θα φοβούνται μην πεθάνουν, αλλά θα αποκρύπτουν ότι αυτό δεν είναι ιός, αλλά βακτήριο και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα τυπικά αντιβιοτικά και ουσιαστικά κανένας δεν θα πέθαινε. Τι γνωρίζετε γι’ αυτό;

Ο ιός Marburg είναι όντως ιδιαίτερα θανατηφόρος, αλλά όπως προαναφέραμε, δεν έχει καμιά σχέση με τον εμβολιασμό κατά του SARS-CoV-2. Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε εξηγήσει ότι τα αντιβιοτικά δεν επιδρούν ενάντια στους ιούς και δε θα μπορούσαν να λήξουν την πανδημία.

Α. Love: Ναι ο Marburg και ο Ebola, και οι δύο είναι φτιαγμένοι με το βακτήριο E. Coli, και αυτό που κάνουν είναι τόσο αηδιαστικό. Χρησιμοποιούν μύκητες και αλλα βακτηριακά πλασμίδια. Αυτό που κάνουν είναι ότι τροποποιούν γενετικά εναν χιμπατζή με ανθρώπινα γονίδια δημιουργούν διακλωνικά είδη, και μετά τα μολύνουν με κάτι… δεν ξέρω, και μετά παίρνουν ιστό σε αποσύνθεση απο αυτό το τερατούργημα.

Είναι ένα συνοθυλευμα απο αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν καθόλου ιοί, απλά το λένε έτσι για να εκτρέπουν την προσοχή μας από την πραγματικότητα, η οποία είναι πως αυτό είναι φτιαγμένο από βακτήρια και ειδικότερα με βακτήρια E. Coli, που είναι θανατηφόρα στο 36% των ανθρώπων που εκτίθενται σε αυτά.

Και πάλι οι αναφορές της κ. Love βασίζονται σε πλήρη διαστρέβλωση των επιστημονικών δεδομένων.

Τα βακτήρια E. Coli είναι συνήθως αβλαβή για τους ανθρώπους, και μάλιστα κατοικούν στα ανθρώπινα έντερα και προσφέρουν σημαντικά οφέλη, όπως την παραγωγή των βιταμινών Κ και Β12. Παράλληλα, τα εν λόγω βακτήρια έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμα στη βιοτεχνολογία, ενώ στην προκειμένη, επιτρέπουν τη γρήγορη και μαζική παραγωγή DNA για θεραπευτική χρήση.

Αντίστοιχη χρήση των E. Coli έχει αναφερθεί από τη Pfizer κατά την παρασκευή του εμβολίου της κατά του SARS-CoV-2, ενώ και τα άλλα 3 εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ χρησιμοποιούν αντίστοιχες μεθόδους. Χρειάζεται να επισημανθεί ότι τα εν λόγω βακτήρια δε βρίσκονται στο τελικό προϊόν, παρά μόνο περιλαμβάνεται επεξεργασμένη η γενετική πληροφορία που παρήγαγαν, η οποία αντιστοιχεί στην ακίδα του SARS-CoV-2. Κατά την παρασκευή αντίστοιχων εμβολίων για τον Ebola, τα E. Coli μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του DNA της δικής του ακίδας, αλλά αυτό είναι άσχετο με τον εμβολιασμό για τον SARS-CoV-2.

Η αναφορά σε «χιμπατζή με ανθρώπινα γονίδια», μάλλον αποτελεί διαστρέβλωση του γεγονότος ότι ο αδενοϊός του εμβολίου της AstraZeneca, σε φυσιολογικές συνθήκες, μολύνει τακτικά μόνο χιμπατζήδες. Η επιλογή του εν λόγω αδενοϊού έγινε ακριβώς επειδή οι άνθρωποι δε διαθέτουν προϋπάρχουσα ανοσία σε αυτόν, και έτσι, ο ίδιος προλαβαίνει να προκαλέσει ανοσολογική μνήμη κατά του SARS-CoV-2, προτού καταστραφεί. Τα παραπάνω δεν έχουν καμιά σχέση με «γενετική τροποποίηση χιμπατζή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι εν λόγω διεργασίες μπορεί να μοιάζουν ασυνήθιστες σε μη ειδικούς, αντίστοιχες διεργασίες λαμβάνουν χώρα ασταμάτητα εντός του κάθε ανθρώπινου οργανισμού, και μόνο για να μπορεί να διατηρείται ζωντανός.

Συμπέρασμα

Η Ariyana Love δεν είναι ιατρός, αλλά οπαδός της ψευδοεπιστημονικής πρακτικής νατουροπαθητική, η οποία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Οι δηλώσεις της κατά των εμβολίων της COVID-19 είναι ανυπόστατες, και βασίζονται σε αποσπασματική χρήση λέξεων από επιστημονικές παραπομπές, χωρίς αυτές να συνδέονται με τους ισχυρισμούς της. Τα εμβόλια τεχνολογίας αδενοϊού μπορούν να φέρουν τις γενετικές πληροφορίες του Ebola ώστε να προστατέψουν από αυτόν, αλλά η έκδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχει μόνο τις γενετικές πληροφορίες του κορωνοϊού, και δε σχετίζεται με τον Ebola. Τα εν λόγω εμβόλια κατά της COVID-19 είναι βιολογικά αδύνατο να διαγράψουν ανθρώπινα γονίδια, και φέρουν μόνο αδενοϊούς με διεγραμμένα γονίδια, ώστε οι αδενοϊοί να μη μπορούν να αναπαράγονται σε ανθρώπους. Ευρύτερα, οι μαζικοί εμβολιασμοί εξασφαλίζουν υπερπολλαπλάσια υγειονομικά και κοινωνικο-οικονομικά οφέλη από τα αναλογικά ελάχιστα κόστη και ρίσκα τους.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.