Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδοεπιστημονικοί ισχυρισμοί του Dr. Cole σχετικά με την πρωτεΐνη-ακίδα των εμβολίων κατά της COVID-19ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ψευδοεπιστημονικοί ισχυρισμοί του Dr. Cole σχετικά με την πρωτεΐνη-ακίδα των εμβολίων κατά της COVID-19

23 Νοε
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 1 έτος.

Ισχυρισμός 1:

Η πρωτεΐνη-ακίδα των εμβολίων προσδένεται σε μια οικογένεια ογκοκατασταλτικών γονιδίων προκαλώντας αύξηση των καρκίνων.

Συμπέρασμα 1:

Ενώ υπάρχουν ενδείξεις για την επίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας στα γονίδια p53 και BRCA1/2, αυτές δεν αφορούν τα εμβόλια αλλά τις περιπτώσεις βαριάς νόσης ή μακράς ασθένειας (long COVID). Μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί αιτιολογική σχέση μεταξύ της πρωτεΐνης-ακίδας και της αύξησης του κινδύνου για καρκίνο.

Ισχυρισμός 2:

Το λιπιδικό νανοσωματίδιο μεταφέρει το mRNA σε οποιοδήποτε κύτταρο και δεν παραμένει στο μπράτσο.

Συμπέρασμα 2:

Τα μέχρι τώρα στοιχέια βιοκατανομής καταγράφουν ελάχιστη και ασφαλή εξάπλωση νανοσωματιδίων, τα οποία στη συντριπτική πλειονότητα τους παραμένουν στο σημείο της ένεσης. Στο σύνολο τους εξαλείφονται από τον οργανισμό μέσα σε λίγες μέρες. Η πρωτεϊνη-ακίδα που παράγεται από τα κύτταρα μας από την απόκριση τους στον εμβολιασμό παραμένει στον οργανισμό μας έως ότου ανιχνευτεί από κύτταρα του ανοσοποιητικού ή για λίγες εβδομάδες, το ίδιο χρονικό διάστημα που παραμένουν όλες οι πρωτεϊνες που παράγονται από τον οργανισμό μας.

Ισχυρισμός 3:

Η πρωτεΐνη-ακίδα των εμβολίων αναστέλλει την ικανότητα του DNA σας να αυτοεπιδιορθωθεί.

Συμπέρασμα 3:

Η μοναδική μελέτη που υποστήριζε πως η πρωτεΐνη-ακίδα από τα εμβόλια καταστέλλει την ικανότητα επιδιόρθωσης του DNA, επηρεάζοντας συγκεκριμένα τα γονίδια p53 και BRCA, ανακλήθηκε λόγω ακατάλληλου σχεδιασμού, ενώ τα αποτελέσματα της κρίθηκαν αναξιόπιστα. Μετά από την χορήγηση περισσότερων από 2 δισεκατομμύρίων δόσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπό την πιο αυστηρή και σύγχρονη φαρμακοεπαγρύπνηση, δεν έχει καταγραφεί καμιά ένδειξη του εν λόγω φαινομένου σε πραγματικές συνθήκες.

Από τα μέσα Νοεμβρίου του 2022, δημοσιεύματα σε ιστοτόπους και εφημερίδες, καθώς και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλουν τον ισχυρισμό πως, σύμφωνα με τον Dr. Ryan Cole, η πρωτεΐνη-ακίδα των εμβολίων κατά της COVID-19 επηρεάζει ογκοκατασταλτικά γονίδια του οργανισμού, προκαλώντας έτσι καρκίνο. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Παραδείγματα: ygeiamasnews.gr, el.gr, makeleio.gr, ertopen.com, aetos-apokalypsis.com

Παραδείγματα αναρτήσεων στο Facebook:

Πρωτοσέλιδο και δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022:

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

«Λεμφώματα, λευχαιμίες, αιματολογικοί καρκίνοι»! Ισχυρισμοί ΣΟΚ του Dr Ryan Cole για τα εμβόλια, vid

Οι ισχυρισμοί παρατίθενται δημοσιογραφικά χωρίς να λαμβάνεται η παραμικρή θέση υπέρ ή κατά αυτών…

Ο Dr Ryan Cole ξαναχτυπά για τα εμβόλια! Ο παθολόγος γιατρός από το Αϊντάχο των ΗΠΑ, είναι ιδιοκτήτης ανεξάρτητου ιατρικού εργαστηρίου.

Είναι περιττό να πούμε πως και αυτός έχει χαρακτηριστεί ΗΟΑΧ, ωστόσο παρατίθενται δημοσιογραφικά τα λεγόμενά του, καθώς ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει και την άλλη ιατρική γνωμάτευση, πέραν αυτής των κρατικών ιατρών που εμφανίζονται, καθημερινά, στα ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η πρωτεΐνη-ακίδα είναι μια τοξίνη. Συνεπώς, δεν έχει σημασία αν (το εμβόλιο) είναι Johnson and Johnson, AstraZeneca, Moderna ή Pfizer.

Όλα αυτά κάνουν το σώμα σας να παράγει πρωτεΐνη-ακίδα!!!!!

Αυτή η πρωτεΐνη-ακίδα προσδένεται σε μια οικογένεια ογκοκατασταλτικών γονιδίων, την p53. Επίσης, προσδένεται στα γονίδια για τον καρκίνο του μαστού και για τον καρκίνο των ωοθηκών, τα BRCA. Γνωρίζουμε ότι αυτή η πρωτεΐνη-ακίδα μπορεί να επάγει τις οδούς του καρκίνου!!!! Τελεία. Συμβαίνει. Οι καρκίνοι παρουσιάζουν αύξηση σ’ ολόκληρο το φάσμα!!!!!Λεμφώματα, λευχαιμίες, αιματολογικοί καρκίνοι…. Επειδή η ακίδα πάει στον μυελό των οστών.

Το λιπιδικό νανοσωματίδιο μεταφέρει το mRNA στα διαιρούμενα βλαστοκύτταρά σας επειδή αυτό δεν παραμένει στο μπράτσο… Μπορεί να εισέλθει σε οποιοδήποτε κύτταρο μέσα στο σώμα σας και μετατρέπει αυτό κύτταρο σε ένα εργοστάσιο ακίδων!!!!

Αναστέλλει την ικανότητα του DNA σας να αυτοεπιδιορθωθεί!!!!»

Τα δημοσιεύματα παραθέτουν βίντεο από συνέντευξη του Dr. Ryan Cole στα οποία ο γιατρός προβαίνει στους επίμαχους ισχυρισμούς. Το βίντεο ανέβηκε στην πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο Rumble, η οποία φιλοξενεί ως επί το πλείστον βίντεο με συνωμοσιολογικό και ψευδοεπιστημονικό περιεχόμενο καθώς και ψευδείς ειδήσεις. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

Τι ισχύει

Αρχικά, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως από την αρχή της πανδημίας, ο Dr. Ryan Cole, ειδικός στην Κλινική Παθολογία και τη Δερματοπαθολογία, έχει προβεί σε πληθώρα ψευδοεπιστημονικών ισχυρισμών για τα εμβόλια κατά της COVID-19, σχετικά με τους οποίους έχουμε γράψει σε παλαιότερα άρθρα μας. [άρθρο 1][άρθρο 2][άρθρο 3]

Πριν την πανδημία, ο Dr. Cole παρουσίαζε ένα σχετικά ελλιπές επιστημονικό βιογραφικό, ωστόσο τη περίοδο της πανδημίας απέκτησε αναγνώριση εκτός της επιστημονικής κοινότητας, με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις όπου υποστήριζε διαψευσμένες απόψεις για την COVID-19. Η συμπεριφορά του Dr. Cole, τελικά οδήγησε στην αποστασιοποίηση ιατρικών φορέων απέναντι του, συγκεκριμένα φορέων που ο ίδιος επικαλούνταν προς υπεράσπισή του. Σε αυτούς του φορείς συμπεριλαμβάνονταν δύο ιατρικά κέντρα και ένα σύστημα υγείας. Μετά την κριτική πολυάριθμων ειδικών υγείας, η επικεφαλής του Αμερικανικού Συμβουλίου Παθολογοανατομίας απέστειλε επιστολή στον τοπικό ιατρικό σύλλογο όπου είναι εγγεγραμμένος ο Dr. Cole, ζητώντας να εξετάσουν την επιβολή κυρώσεων απέναντί του, γεγονός που ο Dr. Cole χαρακτήρισε ως «πολιτική επίθεση». Το Κολλέγιο Αμερικανών Παθολογοανατόμων που επίσης επικαλούνταν ο Dr. Cole, ήδη του επέβαλε κυρώσεις.

Σχετικά με παραπλήσιο ισχυρισμό, περί αύξησης ειδών καρκίνου μετά την έναρξη των εμβολιασμών, όπως εξηγήσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Dr. Cole ισχυρίστηκε ότι στο εργαστήριό του κατέγραψε 20 φορές περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων του ενδομήτριου, γεγονός που απέδωσε στον εμβολιασμό. Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγραφής περιστατικών καρκίνου διέψευσαν οποιαδήποτε αξιοσημείωτη αύξηση. Σύντομα αποδείχτηκε ότι ο Dr. Cole είχε κάνει λανθασμένη διάγνωση καρκίνου σε τουλάχιστον δύο ασθενείς του.

Γενικώς, από την αρχή της πανδημίας, ο Dr. Cole είχε τοποθετηθεί κατά των μέτρων δημόσιας υγείας με επιχειρήματα που αποδείχτηκαν λανθασμένα. Έπειτα, υποστήριξε ότι η πανδημία θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω της χορήγησης υδροξυχλωροκίνης και ιβερμεκτίνης στους ασθενείς, αλλά οι εν λόγω αγωγές αποδείχτηκαν από αναποτελεσματικές μέχρι επικίνδυνες.

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός Idaho Capital Sun έχει δημοσιεύσει σειρά ερευνητών ρεπορτάζ αναφορικά με τον Dr. Cole από την αρχή της πανδημίας. Σε ανάλογο ρεπορτάζ, τεκμηριώθηκε ότι ο Dr. Cole πολλαπλασίασε τα κέρδη του διαγνωστικού εργαστηρίου του κατά την πανδημία, εξασφαλίζοντας περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια εσόδων για την διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης της COVID-19. Όπως έδειξαν συνεντεύξεις με πρώην εργαζομένους του εργαστηρίου και δημόσια αρχεία, καθώς ο Dr. Cole αύξανε βιαστικά τον όγκο διεξαγωγής των τεστ, παραβίαζε τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφάλειας και ακρίβειας, και έπειτα μείωσε το εγκεκριμένο όριο ανίχνευσης των τεστ, καθιστώντας πιο πιθανό να παραδώσει ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες κινήσεις του Dr. Cole, από την επιμονή κατάργησης των μέτρων δημόσιας υγείας και των εμβολιασμών, μέχρι την αύξηση των ψευδώς αρνητικών τεστ, συμπίπτουν με οικονομική σύγκρουση συμφερόντων, καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκθετικά υψηλότερη μετάδοση της COVID-19 στην κοινότητα, και συνεπώς, αντίστοιχα περισσότερα τεστ και υψηλότερα κέρδη για το εργαστήριό του. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Τα ογκοκατασταλτικα γονίδια p53 και BRCA1/2

Ένας από τους κύριους ισχυρισμούς στο βίντεο του Dr. Ryan Cole είναι πως η πρωτεΐνη-ακίδα των εμβολίων κατά της COVID-19 προσδένεται και επιδρά σε ογκοκατασταλτικά γονίδια, συγκεκριμένα στα γονίδια p53 και BRCA, αφήνοντας να εννοηθεί πως έτσι ευνοείται η δημιουργία ή ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Το γονίδιο p53 αποκαλείται ογκοκατασταλτικό γονίδιο επειδή η δραστηριότητά του σταματά τον σχηματισμό όγκων. Κάθε άτομο κληρονομεί δύο λειτουργικά αντίγραφα του γονιδίου, ένα από τον κάθε γονέα. Εάν τυχόν ένα άτομο κληρονομήσει μόνο ένα λειτουργικό αντίγραφο του γονιδίου p53 από τους γονείς του, έχει προδιάθεση για καρκίνο και συνήθως αναπτύσσει αρκετούς ανεξάρτητους όγκους σε διάφορους ιστούς στην πρώιμη ενήλικη ζωή, μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση γνωστή ως σύνδρομο Li-Fraumeni. Ωστόσο, μεταλλάξεις στο γονίδιο p53 μπορεί να οδηγήσουν στο σχηματισμό όγκων, ενώ αυτές εντοπίζονται στους περισσότερους τύπους όγκων.

Τα γονίδια BRCA1 και BRCA2 είναι γονίδια που παράγουν πρωτεΐνες που βοηθούν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου DNA, συμβάλλοντας έτσι στην ογκοκαταστολή. Όπως συμβαίνει και με το p53, κάθε άνθρωπος κληρονομεί ένα αντίγραφο αυτών από κάθε γονέα. Ωστόσο, αν αυτά παρουσιάσουν επιβλαβείς μεταλλάξεις μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Η επίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας στα p53 και BRCA1/2

Από τις αρχές της πανδημίας υπήρξαν υποθέσεις περί αλληλεπίδρασης της πρωτεΐνης-ακίδας με τις πρωτεΐνες p53 και BRCA, ωστόσο αυτές αφορούσαν τη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2, και όχι τα εμβόλια. Η πρώτη εξ αυτών εκφράστηκε το 2020 σε μια “in silico” μελέτη κινέζων ερευνητών. Ο συγκεκριμένος τύπος μελέτης εκτελείται σε υπολογιστή, μέσω προσομοίωσης, και όχι σε ζωντανό οργανισμό.

Μελέτη του 2021, η οποία επικεντρώθηκε στα εμβόλια και υποστήριζε πως η πρωτεΐνη-ακίδα επιδρά στις πρωτεΐνες αυτές και εμποδίζει την επιδιόρθωση βλαβών στο DNA, ανακλήθηκε λόγω ακατάλληλου σχεδιασμού, με τα αποτελέσματα της να κρίνονται αναξιόπιστα. Στον αντίποδα, παλαιότερη μελέτη in vitro, δηλαδή σε εργαστήριο και σε πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες, όχι απευθείας σε ζωντανό οργανισμό, διαπίστωσε πως είναι πιθανό η εισαγωγή της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 στον ανθρώπινο οργανισμό, είτε μέσω του εμβολιασμού κατά της COVID-19 είτε μέσω της απευθείας μόλυνσης από τον ιό, μπορεί να έχει τη δυνατότητα να αναστείλει τον καρκίνο του προστάτη σε ασθενείς. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι ερευνητές, χρειάζονται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθούν τυχόν αλληλεπιδράσεις που έχει ο SARS-CoV-2 με τα καρκινικά κύτταρα.

Πρόσφατα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Infection τον Αύγουστο του 2022, έδειξε πως πρωτεΐνες Npa2 και Npa3 που εμφανίζονται στον ιό SARS-CoV-2 έχουν την ικανότητα να παραβιάζουν και να υποβαθμίζουν την πρωτεϊνη p53, η γονιδιακή έκφραση της οποίας p53 παρατηρείται μειωμένη στο αίμα ασθενών με COVID-19, για τουλάχιστον 24 εβδομάδες μετά τη μόλυνση, ιδιαίτερα σε όσους ασθενείς παρουσιάζουν μακρά COVID. Αυτή η μακροπρόθεσμη υπορρύθμιση του γονιδίου p53, θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην καρκινογένεση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μελέτη:

Επομένως, ο SARS-CoV-2 έχει την ικανότητα να πυροδοτεί εξωτερικές και εσωτερικές αποπτωτικές οδούς των κυττάρων-ξενιστών, διευκολύνοντας την εξάπλωσή του. Η βλάβη της ρ53 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια στρατηγική του ιού για να εκμεταλλευτεί τις κυτταρικές οδούς που ελέγχονται από αυτή την πρωτεΐνη προς όφελός της κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης της μόλυνσης, αποφεύγοντας έτσι την ανοσοαπόκριση του ξενιστή και διευκολύνοντας την αντιγραφή του. Σε αυτό το πλαίσιο, μια μειωμένη έκφραση της ρ53 κατά την οξεία φάση της μόλυνσης είναι επίσης βιοδείκτης σοβαρής νόσου.

Στα συμπεράσματα της μελέτης, οι ερευνητές τονίζουν πως τα ευρήματα τους αποτελούν ενδείξεις της καταστολής του γονιδίου p53 μετά από σοβαρή μόλυνση από COVID-19, επισημαίνουν ωστόσο πως χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να διαπιστωθεί πιθανή σύνδεση του ιού SARS-CoV-2 και της εμφάνισης καρκίνου:

[στη μελέτη] δείχνουμε συγκλίνουσες ενδείξεις από τρία διαφορετικά μεταγραφικά σύνολα δεδομένων και από τεχνικές που αντιπροσωπεύουν μια μοριακή απόδειξη της ιδέας ότι η p53 μπορεί να μειωθεί οξεία και παρατεταμένα μετά από σοβαρή μόλυνση από SARS-CoV-2. Μια παρατεταμένη μείωση των λειτουργιών καταστολής όγκων του p53, όπως μπορεί να συμβαίνει σε ασθενείς με μακροχρόνια νόσο CΟVID-19, μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ογκογένεση, συγκρίσιμο με παθογόνες μεταλλάξεις στο TP53. Αυτή η μακροχρόνια μείωση της p53 μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση καρκίνου ή να συμβάλει στην επιδείνωση της πορείας των ασθενών με μια συνεχιζόμενη ογκική διαδικασία. Οι μελλοντικές προσπάθειες θα πρέπει να στοχεύουν σε μεγαλύτερες κοόρτες και χρόνο παρακολούθησης και να αξιολογούν πρόσθετους τύπους δειγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πνευμονικού ιστού. Δεν έχει αποδειχθεί αιτιολογική σχέση μεταξύ του SAR-CoV-2 και του καρκίνου, αλλά, εάν επιβεβαιωθεί, θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία.

Είναι προφανές λοιπόν πως οι ισχυρισμοί του Dr. Cole για αλληλεπίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας που παράγεται από τον εμβολιασμό με ογκοκατασταλτικά γονίδια αποτελεί διαστρέβλωση των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων. Ενώ υπάρχουν ενδείξεις για την επίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας στα εν λόγω γονίδια, αυτές δεν αφορούν τα εμβόλια αλλά τις περιπτώσεις βαριάς νόσης ή Long COVID. Μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί αιτιολογική σχέση μεταξύ της πρωτεΐνης-ακίδας, είτε μέσω του εμβολιασμού είτε μέσω της νόσησης, και της αύξησης του κινδύνου για καρκίνο.

Γενικώς, όπως αναφέραμε σε παλαιότερο άρθρο μας, δεν υπάρχουν δεδομένα που να συνδέουν τα εμβόλια κατά της COVID-19 με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ οι εκτενέστερες μελέτες που έχουν γίνει σε καρκινοπαθείς και ασθενείς με ιστορικό καρκίνου δεν υποδεικνύουν κάποιο κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης τους ή της υγείας τους. [πηγή 1][πηγή 2]

Η γενικευμένη ασφάλεια των εμβολίων έχει επαληθευτεί ύστερα από τη διενέργεια κλινικών μελετών, μελετών πραγματικού χρόνου αλλά και τη χορήγηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων δόσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη και πάνω από 12 δισεκατομμύρια δόσεων παγκοσμίως.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από έκθεση της Αμερικανικής Εταιρίας για τον Καρκίνο, ειδικότερα τον πρώτο χρόνο της τρέχουσας πανδημίας, ο αριθμός των προσυμπτωματικών ελέγχων για τον καρκίνο ήταν σημαντικά μειωμένος, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται σε καρκίνο. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Η επίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας στην ικανότητα επιδιόρθωσης του DNA

Ένας ακόμα ισχυρισμός που προβάλλεται στο βίντεο είναι πως η πρωτεΐνη-ακίδα καταστέλλει την ικανότητα του DNA να αυτοεπιδιορθωθεί, ισχυρισμό που είχαμε καταρρίψει σε παλαιότερο άρθρο μας. Δημοσιεύματα στα τέλη του 2021 επικαλούνταν μελέτη που ισχυριζόταν πως ο εμβολιασμός καταστέλλει σχεδόν εξ ολοκλήρου τη δυνατότητα επιδιόρθωσης του κυτταρικού DNA, επηρεάζοντας συγκεκριμένα τα γονίδια p53 και BRCA.

Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Viruses του εκδότη MDPI, ο οποίος έχει δεχθεί επανειλημμένα κριτική για την ταχύτατη και μαζική έγκριση επιστημονικών δημοσιεύσεων, χωρίς να διασφαλίζει πάντα την εγκυρότητά τους. Λίγο νωρίτερα, άλλο περιοδικό του ίδιου εκδότη είχε δημοσιεύσει μια “μελέτη” κατά των εμβολίων της COVID-19, η οποία κρίθηκε τόσο προβληματική, που αρκετά μέλη του ΔΣ του περιοδικού παραιτήθηκαν προτού η δημοσίευση τελικά ανακληθεί.

Η επίμαχη μελέτη σχετικά με την καταστολή της ικανότητας του DNA να επιδιορθωθεί, δεν τεκμηριώνει κανέναν κίνδυνο του εμβολιασμού κατά της COVID-19, παρά μόνο δείχνει ότι σε συγκεκριμένα κύτταρα και υπό πλήρως τεχνητές συνθήκες, μια πρωτεΐνη του ίδιου του κορωνοϊού SARS-CoV-2, την οποία παράγει και ο εμβολιασμός, είναι πιθανό να καταστείλει την επιδιόρθωση του DNA. Τον Δεκέμβριο του 2021 στο ίδιο περιοδικό δημοσιεύτηκε ένα “expression of concern“, όπου ερευνητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μελέτη:

Εκδίδουμε αυτήν την έκφραση ανησυχίας σε συνεννόηση με τον εκδότη για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αναφοράς σχετικά με τη δημοσίευση που αναφέρεται παραπάνω. Ένας από τους συγγραφείς έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη, τα συμπεράσματα που εξήχθησαν και την ανεπαρκή συνεκτίμηση του προσωπικού και των πόρων του εργαστηρίου.

Προκειμένου να διατηρηθούν τα υψηλότερα επιστημονικά πρότυπα, ξεκινά μια εις βάθος έρευνα από τους αρμόδιους συντάκτες μαζί με το γραφείο σύνταξης του περιοδικού σε συνεργασία με τη συντακτική επιτροπή και σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Δεοντολογίας Δημοσιεύσεων (COPE). Η δημοσίευση θα ενημερωθεί και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έρευνας.

Τον Μάιο του 2022, το επίμαχο άρθρο ανακλήθηκε:

Το δημοσιευμένο άρθρο έχει ανακληθεί. Μετά τη δημοσίευση, ο πρώτος συγγραφέας επικοινώνησε με τη σύνταξη σχετικά με έναν ακατάλληλο πειραματικό σχεδιασμό με τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά την ακεραιότητα των πειραματικών δεδομένων που προέκυψαν. […] Ως εκ τούτου, η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων που παρουσιάστηκαν έχουν υπονομευτεί. Επιπλέον, οι δηλώσεις σχετικά με την επίδραση της πρωτεΐνης ακίδας στην προσαρμοστική ανοσία είναι παραπλανητικές καθώς σε αυτό το άρθρο δεν πραγματοποιήθηκαν πειράματα σχετικά με την προσαρμοστική ανοσία και δεν μελετήθηκε πλήρως το εμβόλιο που βασίζεται σε ακίδα.

Επομένως, τα συμπεράσματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του εμβολίου δεν επικυρώνονται και δεν έχουν πειραματική υποστήριξη. Αυτό το άρθρο ανακαλείται και θα σημειωθεί ανάλογα.

Αυτή η ανάκληση εγκρίθηκε από τον Αρχισυντάκτη του περιοδικού Viruses.

Συνοπτικά, μετά από την χορήγηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων δόσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, υπό την πιο αυστηρή και σύγχρονη φαρμακοεπαγρύπνηση, δεν έχει καταγραφεί καμιά ένδειξη του εν λόγω φαινομένου σε πραγματικές συνθήκες.

Η πρωτεΐνη-ακίδα δεν διασκορπίζεται στο σώμα μας

Με τον ισχυρισμό πως το mRNA μετά τον εμβολιασμό διασκορπίζεται στο ανθρώπινο σώμα μετά τον εμβολιασμό είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενο άρθρο μας. Βασίζεται σε μία από τις συνολικά 21 προ-κλινικές μελέτες της Pfizer οι οποίες διεξήχθησαν σε ποντίκια, αρουραίους και πρωτεύοντα μη-ανθρώπινα θηλαστικά όπως οι μακάκοι.

Όπως αναφέρει η ίδια η μελέτη, ερευνήθηκε η ενδομυϊκή χορήγηση του αντικειμένου 08-A01-C01, ενός μείγματος λιπιδικών συστατικών (συμπεριλαμβανομένων ιονιζόμενων λιπιδίων, λιπιδικών εκδόχων, διστεαροϋλφωσφατιδυλοχολίνης και χοληστερόλης) και mRNA, σε αρσενικούς και θηλυκούς αρουραίους Wistar Han με δόση 50 μg ανά ζώο. Ο μεγαλύτερος μέσος όρος συγκέντρωσης του μείγματος βρέθηκε να παραμένει στο σημείο της ένεσης, σε κάθε χρονικό σημείο, και στα δύο φύλα. Έξω από το σημείο της ένεσης, ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις στους περισσότερους ιστούς, με τα μεγαλύτερα επίπεδα να εντοπίζονται στο πλάσμα 1-4 ώρες μετά τη δόση. Μετά από 48 ώρες, ανιχνεύτηκαν συγκεντρώσεις κυρίως στο ήπαρ, τα επινεφρίδια, τη σπλήνα και τις ωοθήκες.

Ωστόσο, οι δόσεις που χρησιμοποιήθηκαν στα εν λόγω πειράματα ήταν υπερβολικά μεγάλες, δεδομένου του μικρού μεγέθους των αρουραίων. Ο καθηγητής νευρολογίας Abraham Alahmad, έδειξε σε σχετική του ανάλυση, ότι η δόση εμβολίου που χρησιμοποιήθηκε στα ποντίκια των προ-κλινικών μελετών (100/50 mg ανά ζώο), ήταν τάξεις υψηλότερη απ’ αυτήν που χορηγείται στο εγκεκριμένο εμβόλιο σε ανθρώπους. Ο καθηγητής εξήγησε επίσης πως η μελέτη τεκμηρίωνε ότι οι όποιες μικρές συγκεντρώσεις των επίμαχων λιπιδίων συσσωρεύονταν σε όργανα, έτειναν να μηδενίζονται έπειτα από λίγες μέρες. Τα ίδια έχουν τεκμηριωθεί και σε μεταγενέστερες επιστημονικές αναλύσεις.

Σε παλιότερα σχετικά πειράματα της Moderna σε ποντίκια, με εμβόλιο mRNA παρόμοιο με αυτό κατά της COVID-19 που παρασκευάζει η εταιρεία, μόλις το 2% του mRNA του εμβολίου εκφράστηκε σε τρίτους ιστούς μέσω αγγειακής μεταφοράς, και το υπόλοιπο 98% παρέμεινε πρωτίστως στο σημείο της ένεσης και δευτερευόντως στους λεμφαδένες.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι αμελητέες συγκεντρώσεις της εν λόγω πρωτεΐνης σε διάφορους ιστούς που καθιστούν απίθανο το σχετικό κίνδυνο. Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε εξηγήσει ότι τα εμβόλια mRNA δεν παράγουν την αρχική πρωτεΐνη του κορωνοϊού, αλλά μια έκδοσή της που είναι πολύ δυσκολότερο να συνδεθεί σε ανθρώπινα κύτταρα και να προκαλέσει σχετικά προβλήματα υγείας.

Σχετικά με την πρωτεΐνη-ακίδα τώρα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος theconversation.com αλλά και ενημερωτικό φυλλάδιο της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, μετά τον εμβολιασμό η πρωτεΐνη που αντιράφεται από τα κύτταρα στο σημείο της ένεσης εντοπίζεται στην επιφάνεια τους, και παραμένει έως τον θάνατο του κυττάρου ή την αλληλεπίδραση του με κύτταρα του ανοσοποιητικού.

Όπως εξηγεί ο ιστότοπος nebraskamed.com, μόλις τα μυϊκά κύτταρα στο σημείο της ένεσης «αντιγράψουν» την πρωτεΐνη-ακίδα, το ανοσοποιητικό σύστημα τα εντοπίζει και επιτίθεται και καταστρέφει τις πρωτεΐνες επειδή δεν τις αναγνωρίζει ως μέρος του οργανισμού. Αυτή η διαδικασία «εκμάθησης» είναι ο τρόπος με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα καταλαβαίνει πώς να νικήσει τον πραγματικό ιό σε περίπτωση μόλυνσης, δημιουργώντας πολύ πιο γρήγορα μια αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.

Η μέγιστη διάρκεια η οποία εκτιμάται πως η πρωτεΐνη παραμένει στο σώμα είναι μερικές εβδομάδες, εφόσον δεν καταστραφεί από κύτταρα του ανοσοποιητικού, η ίδια δηλαδή χρονική διάρκεια που παραμένουν στον οργανισμό άλλες πρωτεΐνες που παράγονται από αυτόν.

Πηγή εικόνας: Real-Time Learning Network Vaccines FAQ, Infectious Diseases Society of America, σελ. 12

Συμπέρασμα

Με βάσει τα ανωτέρω, οι ισχυρισμοί που προβάλλει ο Dr. Cole δεν συνάδουν με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα. Ενώ υπάρχουν ενδείξεις για την επίδραση της πρωτεΐνης-ακίδας στα γονίδια p53 και BRCA1/2, αυτές δεν αφορούν τα εμβόλια αλλά τις περιπτώσεις βαριάς νόσης ή μακράς ασθένειας (long COVID). Μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί αιτιολογική σχέση μεταξύ της πρωτεΐνης-ακίδας και της αύξησης του κινδύνου για καρκίνο.

Τα μέχρι τώρα στοιχέια βιοκατανομής καταγράφουν ελάχιστη και ασφαλή εξάπλωση νανοσωματιδίων στον οργανισμό, τα οποία στη συντριπτική πλειονότητα τους παραμένουν στο σημείο της ένεσης. Στο σύνολο τους εξαλείφονται από τον οργανισμό μέσα σε λίγες μέρες. Η πρωτεϊνη-ακίδα που παράγεται από τα κύτταρα μας από την απόκριση τους στον εμβολιασμό παραμένει στον οργανισμό μας έως ότου ανιχνευτεί από κύτταρα του ανοσοποιητικού ή για λίγες εβδομάδες, το ίδιο χρονικό διάστημα που παραμένουν όλες οι πρωτεΐνες που παράγονται από τον οργανισμό μας.

Τέλος, η μοναδική μελέτη που υποστήριζε πως η πρωτεΐνη-ακίδα από τα εμβόλια καταστέλλει την ικανότητα επιδιόρθωσης του DNA, επηρεάζοντας συγκεκριμένα τα γονίδια p53 και BRCA, ανακλήθηκε λόγω ακατάλληλου σχεδιασμού, ενώ τα αποτελέσματα της κρίθηκαν αναξιόπιστα. Μετά από την χορήγηση περισσότερων από 2 δισεκατομμύρίων δόσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη υπό την πιο αυστηρή και σύγχρονη φαρμακοεπαγρύπνηση, δεν έχει καταγραφεί καμιά ένδειξη του εν λόγω φαινομένου σε πραγματικές συνθήκες.

Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.