Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευδοεπιστημονικοί ισχυρισμοί για τα εμβόλια της COVID-19 από τον Luc MontagnierΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ψευδοεπιστημονικοί ισχυρισμοί για τα εμβόλια της COVID-19 από τον Luc Montagnier

18 Οκτ
2021

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 3 έτη.

Ισχυρισμός 1:

Η πρωτεΐνη ακίδα που παράγουν τα εμβόλια για την COVID-19 είναι τοξική και πιθανώς θανατηφόρα για τον οργανισμό

Συμπέρασμα 1:

Η πρωτεΐνη ακίδα των εμβολίων συμπεριφέρεται διαφορετικά από αυτή του SARS-CoV-2 και είναι σχεδιασμένη ώστε να μη κυκλοφορεί στο σώμα. Μετά τον εμβολιασμό, η πρωτεΐνη ακίδα μένει πρωτίστως στο σημείο του εμβολιασμού και σε λεμφαδένες, με μόνο μια απειροελάχιστη ποσότητα να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει στο υπόλοιπο σώμα, η οποία εξαλείφεται πλήρως μέσα σε λίγες μέρες.

Ισχυρισμός 2:

Οι αλληλουχίες του ιού SARS-CoV-2 μοιάζουν με τις αλληλουχίες των prions, συνεπώς υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσονς και τη νόσο του Creutzfeldt–Jakob από τα εμβόλια που εκφράζουν κομμάτια του ιού.

Συμπέρασμα 2:

Ο ισχυρισμός στηρίζεται σε μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε αναξιόπιστα επί πληρωμή περιοδικά. Μέχρι σήμερα, καμία έγκριτη επιστημονική μελέτη ή επίσημος φορέας υγείας δεν έχει κάνει αναφορά για σύνδεση κάποιου εκ των τεσσάρων εμβολίων για την COVID-19 που χορηγούνται στην Ευρώπη με νόσο των prions και νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, τη νόσο του Πάρκινσον ή την ασθένεια Creutzfeldt–Jakob.

Ισχυρισμός 3:

Σε επόμενα κύματα του ιού, οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους για την COVID-19 θα εμφανίσουν επιπτώσεις του συνδρόμου ADE.

Συμπέρασμα 3:

Μετά τη χορήγηση περίπου 6.55 δισεκατομμυρίων δόσεων από τα εμβόλια για την COVID-19 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2021 το εν λόγω σύνδρομο δεν έχει αναφερθεί πουθενά σε εμβολιασμένους διεθνώς και η μελλοντική εμφάνισή του δεν είναι αναμενόμενη με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα.

Ισχυρισμός 4:

Τα εμβόλια για την COVID-19 θα προκαλέσουν αυτοάνοσα νοσήματα όπως σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συμπέρασμα 4:

Επίσημοι φορείς υποστηρίζουν τον εμβολιασμό ατόμων με αυτοάνοσα νοσήματα όπως πολλαπλή σκλήρυνση και ρευματοειδή αρθρίτιδα, καθώς το ρίσκο επιπλοκών από την ασθένεια COVID-19 είναι ιδιαίτερα αυξημένο για τις εν λόγω ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αξιολογήσεις των αρνητικών ενεργειών των εμβολίων για την COVID-19, αιτιώδης σύνδεση έχει παρατηρηθεί μεταξύ του συνδρόμου Guillain-Barré (GBS) και των εμβολίων ιικού φορέα, η εμφάνιση του οποίου είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί αντίστοιχος συσχετισμός για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA. Με τα εμβόλια ιικού φορέα έχουν επίσης συνδεθεί τα σύνδρομα ITP και TTS, που σχετίζονται με μια κατάσταση αυτοάνοσης θρομβοπενίας και πρόκλησης θρομβώσεων λόγω θρομβοπενίας, η οποία επάγεται από τον εμβολιασμό.

Ισχυρισμός 5:

Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα προκαλέσουν καρκινογενέσεις και μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό των ανθρώπων.

Συμπέρασμα 5:

Δεν έχει παρατηρηθεί μηχανισμός που να επιτρέπει στο mRNA των εμβολίων να εισέλθει στον πυρήνα των ανθρώπινων κυττάρων, συνεπώς δεν είναι εφικτή η ενσωμάτωση του στο κυτταρικό DNA για να δημιουργηθούν μεταλλάξεις και καρκινογενέσεις.

Ισχυρισμός 6:

Τα εμβόλια για την COVID-19 θα προκαλέσουν στειρώσεις και επιπλοκές στον έμμηνο κύκλο των γυναικών.

Συμπέρασμα 6:

Πλέον υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που έχουν εξετάσει σε πραγματικές συνθήκες την τυχόν επίδραση των εν λόγω εμβολίων στη θηλυκή και ανδρική γονιμότητα, καθώς και στην κυοφορία ή το θηλασμό και καμιά τους δεν έχει εντοπίσει σχετική επίπτωση ή κίνδυνο. Σύμφωνα με αναφορές ασφαλείας του EMΑ μέχρι στιγμής δεν έχει εδραιωθεί αιτιώδης σχέση μεταξύ των 4 χορηγούμενων εμβολίων και αναφερόμενων επιπλοκών στον γυναικείο έμμηνο κύκλο.

Σε δημοσιεύσεις που γνώρισαν μεγάλη διάδοση σε ιστοσελίδες ενημέρωσης, ιστολόγια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό ότι, σύμφωνα με τον Γάλλο ιολόγο Luc Montagnier, τα εμβόλια για την COVID-19 θα οδηγήσουν τους εμβολιασμένους σε μεταλλάξεις του γενετικού τους υλικού, σοβαρές μελλοντικές παθήσεις και θάνατο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί ωστόσο δεν ευσταθούν και δεν συνάδουν με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα.

Παραδείγματα: triklopodia.gr, katohika.gr, amazonios.net, press-gr.com, lamiafthiotidas.blogspot.com, sibilla-gr-sibilla.blogspot.com, oxafies.com

Στα υπό εξέταση δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:

ΣΟΚ από τον Νομπελίστα Λουκ Μοντανιέ! «Το DNA των εμβολιασμένων ανθρώπων έχει ήδη αλλάξει επικίνδυνα…»

Ο Μεγαλύτερος Ιολόγος στον κόσμο, Νομπελίστας LUC MONTAGNIER:

«Η πρώτη αιτία θανάτων των εμβολιασμένων θα είναι άμεσα λόγω της τοξικότητας της Spike (ακίδας) πρωτεΐνης του εμβολίου, η δεύτερη θα είναι το φθινόπωρο λόγω του φαινομένου της ADE (εξαρτώμενη από αντισώματα ενίσχυση της ανοσίας), η τρίτη θα είναι λόγω νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον. Θα έχουμε αυτοάνοσα όπως Σκλήρυνση Kατά Πλάκας, θα έχουμε καρκίνους και στειρώσεις. Θα έχουμε επίσης αρρώστιες που θα περάσουν στις επόμενες γενιές. Το DNA των εμβολιασμένων ανθρώπων έχει ήδη αλλάξει. Δεν έπρεπε να το πειράξουνε. Οι Γιατροί που προωθούν τα εμβόλια είναι ηλίθιοι, δεν ξέρουν τι κάνουν».

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μια περιληπτική απόδοση των ισχυρισμών που έγιναν από τον Luc Montagnier και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο βίντεο που ακολουθεί:

Τι ισχύει

Αρχικά, εκτός από τον ιολόγο Luc Montagnier, στο υπό εξέταση βίντεο εμφανίζονται ο Γερμανός δικηγόρος Reiner Füllmich και ο Γερμανός γιατρός Wolfgang Wodarg. Και οι δύο τελευταίοι παρουσιάζουν εκτενές ιστορικό παραπληροφόρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Το εν λόγω βίντεο αποτελεί απόσπασμα από συνέντευξη του Luc Montagnier στον γερμανικό οργανισμό Corona Investigative Committee, συνιδρυτής του οποίου είναι και ο Reiner Füllmich, και αναρτήθηκε τον Ιούνιο του 2021 στην πλατφόρμα odysee.com.

Με ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς του κ. Füllmich έχουμε ασχοληθεί σε προηγούμενα άρθρα μας, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ και εδώ. Ο Dr. Wolfgang Wodarg, μεταξύ άλλων έχει ισχυριστεί πως η πανδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι απάτη, ο ιός δεν είναι επικίνδυνος και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της COVID-19 προκαλούν στειρότητα.

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναλύσαμε παρεμφερείς με αυτούς του επίμαχου βίντεο ισχυρισμούς του Luc Montagnier σχετικά με τα εμβόλια για την COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων όμως αποδίδονταν εσφαλμένα στον ίδιο. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους ισχυρισμούς που ακούγονται στο υπό εξέταση βίντεο. Είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πως στους ελληνικούς υπότιτλους του εν λόγω βίντεο εντοπίστηκαν ορισμένα μεταφραστικά λάθη και ασάφειες, τα οποία, για λόγους πληρότητας, αντικαταστάθηκαν με τη σωστή απόδοση κατά την απομαγνητοφώνηση.

Θάνατος λόγω τοξικότητας της πρωτεΐνης ακίδας (spike protein)

[00:00]

Ερώτηση: Ποιο είναι το χρονικό πλαίσιο για να φανούν οι βλάβες που βλέπετε και με ποια σειρά. Πότε πιστεύετε πως θα πεθάνει από τα εμβόλια ο πρώτος μεγάλος αριθμός ανθρώπων και από τι ακριβώς και τι πιστεύετε θα ακολουθήσει;

Luc Montagnier: Υπάρχουν διαφορετικά κύματα. Για το πρώτο κύμα βλέπω ότι συνδέεται πιθανώς με την τοξική επίδραση της ίδιας της πρωτεΐνης-ακίδας.

Το ζήτημα των θεωρητικών κινδύνων της πρωτεΐνης-ακίδας του SARS-CoV-2 που παράγεται από τα εμβόλια έχει εξεταστεί σε προηγούμενα άρθρα μας τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ και εδώ.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός βασίζεται σε επιστημονική αναφορά η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation Research τον Μάρτιο του 2021 με τίτλο “SARS-CoV-2 Spike Protein Impairs Endothelial Function via Downregulation of ACE 2”, και τεκμηρίωσε ότι η πρωτεΐνη ακίδα (S) του κορωνοϊού SARS-CoV-2 μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ανθρώπινα αγγεία. Ωστόσο, η εν λόγω μελέτη δε συνέδεσε σε κανένα σημείο αυτόν τον κίνδυνο με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Η μόνη αναφορά που έκανε η εν λόγω μελέτη στα εμβόλια ήταν η εξής:

[Αρχικό κείμενο]

This conclusion suggests that vaccination-generated antibody and/or exogenous antibody against S protein not only protects the host from SARS-CoV-2 infectivity but also inhibits S protein-imposed endothelial injury.

[Μετάφραση]

Αυτό το συμπέρασμα υποδεικνύει ότι τα αντισώματα που παράγονται από τον εμβολιασμό ή/και εξωγενή αντισώματα εναντίον της πρωτεϊνης ακίδας δεν προστατεύουν απλά τον φορέα από μόλυνση με τον ιό SARS-CoV-2 αλλά αναστέλουν την ενδοθηλιακή ζημιά που προκαλεί η πρωτεϊνη ακίδα.

Η προαναφερθείσα μελέτη διεξήχθη από ερευνητές και συνεργάτες του Ινστιτούτου Salk των ΗΠΑ. Στο σχετικό δελτίο τύπου του Ινστιτούτου από τις 30 Απριλίου 2021, η μόνη αναφορά που γίνεται στα εμβόλια είναι η εξής:

Τώρα, μια σημαντική νέα μελέτη δείχνει ότι οι πρωτεΐνες ακίδες του ιού (που συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά απ’ αυτές που κωδικοποιούνται με ασφάλεια από τα εμβόλια) παίζουν καίριο ρόλο στην ασθένεια COVID-19.

Μετά τον εμβολιασμό, η εν λόγω πρωτεΐνη ακίδα μένει πρωτίστως στο σημείο του εμβολιασμού και σε λεμφαδένες, με μόνο μια απειροελάχιστη ποσότητα να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει στο υπόλοιπο σώμα, η οποία εξαλείφεται πλήρως μέσα σε λίγες μέρες. Σε σχετική επικοινωνία με το Ινστιτούτο Salk μας επισημάνθηκε ότι η πρωτεΐνη ακίδα των εμβολίων συμπεριφέρεται διαφορετικά από αυτή του SARS-CoV-2 και είναι σχεδιασμένη ώστε να μη κυκλοφορεί στο σώμα και να παραμένει στο σημείο της ένεσης, και αυτό μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Το ίδιο έχουν σημειώσει και θεσμοί υγείας όπως ο MHRA και ο EMA σε σχετικές τους εκθέσεις και αξιολογήσεις.

Θάνατος λόγω νευροεκφυλιστικών ασθενειών

[00:42]

Luc Montagnier: Το τελευταίο κύμα, που θα μπορούσε να διαρκέσει πάρα πολύ, θα μπορούσε να είναι κάποιες νευρολογικές επιπτώσεις επειδή κάποιες από τις αλληλουχίες του ιού μοιάζουν με τις αλληλουχίες των prions. Αυτό σημαίνει πρωτεΐνες που είναι διπλωμένες με τρόπο που επάγουν εκ νέου επιβλαβείς αναδιπλώσεις ή παρόμοιες πρωτεΐνες, και έτσι έχουν επίδραση σε εκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος Jakob (σ.σ. η ασθένεια ονομάζεται Creutzfeldt–Jakob). Αλλά πιθανώς και σε όλες τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες στις οποίες επεμβαίνουν τα πράιονς όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσονς. Αλλά είναι πιθανό κάποιοι άνθρωποι να πεθάνουν από την λεγόμενη ασθένεια Creutzfeldt. Είναι πιθανό, αλλά θα πάρει χρόνο.

Η τεκμηρίωση για τον ισχυρισμό πως η πρωτεΐνη-ακίδα που παράγεται από τα εμβόλια κατά της COVID-19 προκαλεί νευροεκφυλισμό και νόσο των prions βασίζεται σε δημοσιεύσεις του J. Bart Classen τον Ιανουάριο και Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα. Ο κ. Classen είναι γιατρός ο οποίος έχει πάρει ευρύτερα θέση κατά των εμβολίων ήδη πριν την τρέχουσα πανδημία. Η προαναφερθείσες δημοσιεύσεις έγιναν δεκτές σε περιοδικά που ανήκουν στον όμιλο “SciVision Publishers LLC”, ο οποίος με τη σειρά του εμπίπτει στη κατηγορία των λεγόμενων “αρπακτικών περιοδικών/αρπακτικών εκδοτών” (predatory journals/predatory publishers). [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Τον ίδιο ανυπόστατο ισχυρισμό έχει κάνει και η Stephanie Seneff, στην οποία είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας. Η Dr. Seneff από το 2011 έχει υποστηρίξει μια σειρά ακραίων ισχυρισμών κάνοντας σχετικές δημοσιεύσεις σε αναξιόπιστα επί πληρωμή περιοδικά (low impact / predatory), και έχει δεχθεί εκτενή κριτική από ειδικούς. [πηγή 1][πηγή 2]

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους τα περιοδικά και οι εκδότες πρακτικά δημοσιεύουν οποιαδήποτε μελέτη έναντι πληρωμής, χωρίς να την υποβάλουν σε έλεγχο από ομότιμους (peer-review). Αυτές οι μελέτες και οι εκδότες δεν θεωρούνται αξιόπιστες πηγές επιστημονικών δεδομένων. [πηγή]

Όπως έχουμε αναφέρει σε πρόσφατο εκτενές άρθρο μας, οι παρενέργειες των εμβολίων για την COVID-19 εμφανίζονται για πρώτη φορά εντός 2 μηνών, η συντριπτική πλειοψηφία τους μέσα σε λίγες μέρες, ενώ οι δραστικές ουσίες τους, αφού επιτελέσουν την εργασία τους, σύντομα εξαλείφονται από τον οργανισμό. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή γνωστός μηχανισμός πρόκλησης μακροχρόνιων παρενεργειών λόγω του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, και ο CDC χαρακτηρίζει την εμφάνισή τους εξαιρετικά απίθανη.

Μέχρι σήμερα, καμία έγκριτη επιστημονική μελέτη ή επίσημος φορέας υγείας δεν έχει κάνει αναφορά για σύνδεση κάποιου εκ των τεσσάρων εμβολίων για την COVID-19 που χορηγούνται στην Ευρώπη με νόσο των prions και νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, τη νόσο του Πάρκινσον ή την ασθένεια Creutzfeldt–Jakob. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6]

Θάνατος λόγω ADE

[02:46]

Reiner Füllmich: Κάποιοι από τους γιατρούς και τους επιστήμονες μας είπαν ότι, από την στιγμή που θα αρχίσει το πραγματικό κύμα ιού το φθινόπωρο και το χειμώνα και την άνοιξη, όσοι έχουν εμβολιαστεί ή πολλοί από αυτούς θα εμφανίσουν τις επιπτώσεις του ADE. Το βλέπετε και εσείς αυτό ως επικίνδυνο;

Luc Montagnier: Ναι!

Ο ισχυρισμός περί σχέσης των εμβολίων της COVID-19 με το σύνδρομο ADE (Antibody-dependent enhancement) έχει εξεταστεί από προηγούμενο άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Πρόκειται για μια διαταραχή στην οποία τα αντισώματα που παράγονται για να εξουδετερώσουν έναν παθογόνο παράγοντα, όπως ένας ιός, λειτουργούν τελικά ως εργαλείο για να εισέλθει ο ιός πιο εύκολα στα κύτταρα.

Παρότι αυτή η διαταραχή έχει όντως παρατηρηθεί παλαιότερα με άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, εξετάστηκε η πιθανότητα εμφάνισης του και στο πλαίσιο χορήγησης των εμβολίων κατά της COVID-19. Ωστόσο, όπως αναφέρει ρητά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει καταγραφεί σχετική ένδειξη ανησυχίας, κάτι το οποίο μας επιβεβαιώθηκε και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας απευθείας με εκπρόσωπο του Οργανισμού. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη χορήγηση περίπου 6.55 δισεκατομμυρίων δόσεων από τα εμβόλια για την COVID-19 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2021 το εν λόγω σύνδρομο δεν έχει αναφερθεί πουθενά σε εμβολιασμένους διεθνώς και η μελλοντική εμφάνισή του δεν είναι αναμενόμενη με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα.

Πρόκληση αυτοάνοσων νοσημάτων

[03:17]

Reiner Füllmich: Και όσον αφορά τα αυτοάνοσα προβλήματα;  

Luc Montagnier: Αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας θα αυξηθούν επίσης, αλλά θα πάρει καιρό, και πάλι θα είναι δύσκολο όταν έχεις τους γιατρούς να λένε ότι δεν σχετίζεται με το εμβόλιο. Θα είναι πιο δύσκολο να το δείξουμε. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να το δείξουμε από τώρα, στο πρώτο κύμα με τις επιπτώσεις της ίδιας της πρωτεΐνης-ακίδας.

Ο ισχυρισμός πως τα εμβόλια θα προκαλέσουν σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) είναι πλήρως αυθαίρετος καθώς τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δείχνουν τέτοια αιτιώδη συσχέτιση με τα εμβόλια για την COVID-19. Αντιθέτως, η αμερικανική Εθνική Εταιρεία Πολλαπλής Σκλήρυνσης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πολλαπλής Σκλήρυνσης συνιστούν τον εμβολιασμό ατόμων με MS για την COVID-19 με τα εγκεκριμένα σε ΗΠΑ και ΕΕ εμβόλια (mRNA και ιικού φορέα) κατόπιν ιατρικής συμβουλής, ακόμα και σε περιπτώσεις προηγούμενης μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Και οι δύο προαναφερθέντες φορείς σημειώνουν πως τα οφέλη του εμβολιασμού για τις εν λόγω ευπαθείς ομάδες υπερτερούν των ρίσκων. [πηγή 1][πηγή 2]

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αξιολογήσεις των αρνητικών ενεργειών των εμβολίων για την COVID-19 σχετικά με την εμφάνιση κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος, αιτιώδης σύνδεση έχει παρατηρηθεί μόνο μεταξύ του συνδρόμου Guillain-Barré (GBS) και των εμβολίων ιικού φορέα (Vaxzevria και Janssen). Ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης του εν λόγω συνδρόμου είναι εξαιρετικά μικρή και επίσημοι φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζουν πως και σε αυτή την περίπτωση τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν κατά πολύ των ρίσκων. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή η σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια, δεν έχει συσχετιστεί με τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Comirnaty και Spikevax).

Με τα δύο προαναφερθέντα εμβόλια ιικού φορέα (Vaxzevria και Janssen) έχουν επίσης συνδεθεί τα σύνδρομα ITP (immune thrombocytopenic purpura) και TTS (thrombosis with thrombocytopenia syndrome), που σχετίζονται με μια κατάσταση αυτοάνοσης θρομβοπενίας (πολύ χαμηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων στο αίμα) και πρόκλησης θρομβώσεων λόγω θρομβοπενίας, η οποία επάγεται από τον εμβολιασμό. Η συχνότητα εμφάνισης των εν λόγω ανεπιθήμητων είναι εξαιρετικά μικρή, ενώ δεν έχουν συσχετιστεί αιτιωδώς με τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με άλλου είδους αυτοάνοσα νοσήματα, συνολικά, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ρευματολογίας και η Καναδική Εταιρεία Ρευματολογίας, δηλώνουν ότι ενώ δε μπορεί να αποκλειστεί ένα θεωρητικό ρίσκο επανεμφάνισης ρευματολογικών ή αυτοάνοσων παθήσεων έπειτα από τον εμβολιασμό, αυτό είναι σαφώς μικρότερο από το ρίσκο επιπλοκών λόγω της COVID-19, που είναι ιδιαίτερα αυξημένο για τους εν λόγω ασθενείς. [πηγή]

Το θέμα με την υποτιθέμενη τοξικότητα της πρωτεϊνης ακίδας που παράγεται από τα εμβόλια για την COVID-19 αναλύθηκε πιο πάνω, ενώ επιπλέον ισχυρισμούς και στοιχεία όσον αφορά τον συσχετισμό αυτοάνοσων νοσημάτων με τα εμβόλια για την COVID-19 έχουμε εξετάσει σε πρόσφατο αναλυτικό άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μεταλλάξεις στο ανθρώπινο DNA, πρόκληση καρκινογενέσεων και στειρώσεων από τα εμβόλια για την COVID-19

[03:53]

Wolfgang Wodarg: Τι πιστεύετε για την αναπαραγωγή; Την επίδραση στην αναπαραγωγή γυναικών και αντρών, τι πιστεύετε γι’ αυτό;

Luc Montagnier: Φαίνεται πως η πρωτεΐνη-ακίδα έχει κάποια επίδραση, ειδικά στις γυναίκες και επίσης επιδρά στην αναπαραγωγική τους ζωή και στον έμμηνο κύκλο.


Wolfgang Wodarg: Έχουμε ένα πρόγραμμα, με το οποίο ζητάμε από τον κόσμο να μετρήσουν αυτό που είπε και ο Reiner, να μετρήσουν τους δείκτες D-dimers και να μετρήσουν τα αιμοπετάλια για να αναγνωρίσουν πότε ξεκινάει η θρομβοπενία και η κατανάλωση της θρομβοπενίας. Και επειδή το κάνουμε πριν τον εμβολιασμό και μια εβδομάδα μετά, και θέλουμε να αποδείξουμε με αυτό, ότι υπάρχει η επίδραση της ακίδας και η επίδραση της θρόμβωσης. Και το μόνο που ακούμε είναι ότι ξεκινάει μόλις μια μέρα μετά τον εμβολιασμό και διαρκεί για αρκετές μέρες και ίσως αυξάνεται. Οπότε, δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί, και υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα ότι το mRNA μπορεί να ενσωματωθεί στο DNA με έναν μηχανισμό αντιστροφής όπως ο LINE1 και άλλους μηχανισμούς…

Luc Montagnier: Υπάρχει μια μελέτη από το ΜΙΤ που δείχνει ότι κάποια μόρια RNA έχουν ήδη ενσωματωθεί στο γονιδίωμα μέσω αντίστροφης μεταγραφής σε DNA. Είναι ήδη μέσα.

Ευρύτερα, ο ισχυρισμός περί καρκινογένεσης από τα εμβόλια για την COVID-19 στηρίζεται στην υπόθεση ότι, τα εν λόγω εμβόλια, μπορούν να επέμβουν στο γενετικό υλικό των ανθρώπινων κυττάρων και να προκαλέσουν αλλαγές οι οποίες θα οδηγήσουν σε σοβαρές δυσλειτουργίες όπως η ανάπτυξη κάποιας μορφής καρκίνου. Ωστόσο, όπως έχουμε εξηγήσει σε αναλυτικό άρθρο μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν είναι εφικτή η ενσωμάτωση των γενετικών οδηγιών που περιέχουν τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα εμβόλια για την COVID-19 στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων. Επιπρόσθετα, ο καθηγητής μοριακής βιολογίας Thomas Preiss, δήλωσε σχετικά ότι, παρότι τα δεδομένα επιβεβαιώνουν πως είναι απίθανο να συμβεί ενσωμάτωση του mRNA των εμβολίων στο ανθρώπινο DNA, ακόμη και αν ήταν εφικτό να συμβεί μια εξαιρετικά σπάνια ενσωμάτωση, η πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα υγείας θα ήταν μηδαμινή. Ακόμα και αν κάποιο εκ των τρισεκατομμυρίων κυττάρων του εμβολιασμένου ατόμου δεχόταν ενσωμάτωση, το γεγονός αυτό δεν θα είχε καμιά ευρύτερη επίπτωση. Για να συνέβαινε κάτι τέτοιο, το εν λόγω κύτταρο θα έπρεπε να βρισκόταν σε κατάλληλη φάση πολλαπλασιασμού, και θα έπρεπε να αποτύχουν να το επιδιορθώσουν ή καταστρέψουν οι πολυάριθμοι σχετικοί μηχανισμοί του ανθρώπινου οργανισμού.

O ισχυρισμός περί ενσωμάτωσης του mRNA των εμβολίων στο ανθρώπινο DNA κυκλοφορεί ήδη από την έναρξη παραγωγής των εν λόγω εμβολίων και παρά το γεγονός πως το mRNA δεν εισέρχεται καν στον πυρήνα του κυττάρου όπου βρίσκεται το DNA, τους τελευταίους μήνες αντεμβολιαστικές ομάδες χρησιμοποιούν ως απόδειξη του συγκεκριμένου ισχυρισμού μια μελέτη από το MIT στην οποία αναφέρεται και ο Luc Montagnier.

Ωστόσο, η επίμαχη μελέτη πιθανολόγησε μόνο ότι ο ίδιος ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 θα μπορούσε να ενσωματώσει το γενετικό του υλικό στα κύτταρα των ασθενών που μόλυνε, και δεν έκανε σε κανένα σημείο λόγο για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA. Γενικά το φαινόμενο της ενσωμάτωσης ιικού γενετικού υλικού στο DNA του ανθρώπινου κυττάρου προϋποθέτει την παρουσία αντίστροφης μεταγραφάσης, ένα ένζυμο που φέρουν ρετροϊοί όπως ο HIV προκειμένου να πολλαπλασιαστούν. Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 από μόνος του, δεν φέρει το εν λόγω ένζυμο, καθώς πολλαπλασιάζεται χρησιμοποιώντας διαφορετικούς μηχανισμούς, χωρίς να ενσωματώνεται στο ανθρώπινο DNA με αντίστροφη μεταγραφή, την οποία εκ φύσεως δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει.

Αξίζει επίσης να διευκρινιστεί, πως η εν λόγω μελέτη έγινε σε τροποποιημένες κυτταρικές γραμμές και όχι σε ιστούς ασθενών από κορωνοϊό. Παρότι στο ανθρώπινο γονιδίωμα υπάρχει μηχανισμός που θα μπορούσε να εκφράσει αντίστροφη μεταγραφή (LINE1), οι ερευνητές της εν λόγω μελέτης τροποποίησαν τις κυτταρικές γραμμές που χρησιμοποίησαν εισάγοντας περισσότερους τέτοιους μηχανισμούς από ότι διαθέτει φυσικώς το ανθρώπινο κύτταρο, γεγονός το οποίο θέτει αμφιβολίες για το εάν το παρατηρούμενο φαινόμενο θα μπορούσε όντως να συμβεί σε πραγματικές συνθήκες στο κύτταρο. Κοντολογίς, το εν λόγω πείραμα πρακτικά δημιούργησε τις συνθήκες για το αποτέλεσμα που παρήγαγε και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τεκμήριο για τον ισχυρισμό περί ενσωμάτωσης του mRNA των εμβολίων στο ανθρώπινο DNA.

Πράγματι, σε μια προσπάθεια αναπαραγωγής του εν λόγω πειράματος από άλλους ερευνητές σε αντίστοιχες κυτταρικές γραμμές, το εύρημα της επίμαχης μελέτης δεν επαληθεύτηκε. Ομοίως, μία ακόμα μελέτη έδειξε πως ερευνητές που επανέλαβαν παρόμοια πειράματα σε κυτταρικές γραμμές δεν βρήκαν ενσωμάτωση του ιικού RNA του SARS-CoV-2 στα μολυσμένα κύτταρα παρά την παρουσία μηχανισμών αντίστροφης μεταγραφής στα δείγματα.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τη σύνδεση των ευρημάτων με τα mRNA εμβόλια, οι επικεφαλής ερευνητές της μελέτης Rudolf Jaenisch και Richard Young, επεσήμαναν ότι η μελέτη τους με κανέναν τρόπο δεν υποστηρίζει ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να ενσωματωθούν στο ανθρώπινο DNA.

Κατόπιν επικοινωνίας μας με τον Dr. Jaenisch, ο ίδιος δήλωσε:

Είναι πράγματι ατυχές το γεγονός ότι παράλογοι ακτιβιστές κακομεταχειρίζονται τα δεδομένα μας για να υποστηρίξουν ανοησίες και παραπληροφόρηση. Δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη ότι το RNA του εμβολίου θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα -πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα απίθανο- αλλά δε μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανότητα. Η τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος με ενσωμάτωση, εάν συνέβαινε, θα ήταν μικρής ανησυχίας. Το εμβόλιο RNA δεν διαθέτει υποκινητή (που είναι ο μηχανισμός ελέγχου της μεταγραφής), που σημαίνει ότι δε μπορεί να ενεργοποιήσει γονίδια με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να το κάνει ένας ιός με δυνατότητα ενσωμάτωσης στο γονιδίωμα, όπως ένας ρετροϊός.

Εν συνεχεία, σε προηγούμενα άρθρα μας, έχουμε εξετάσει και τον ισχυρισμό περί πρόκλησης στειρώσεων από τα εμβόλια για την COVID-19. Ένας εκ των ισχυρισμών, τον οποίο όπως αναφέραμε έχει υποστηρίξει και ο Wolfgang Wodarg, ήταν πως μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η syncytin-1, η οποία συμμετέχει στο σχηματισμό του πλακούντα, έχει παρόμοια σύσταση με την πρωτεΐνη ακίδα του SARS-CoV-2, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη στόχευση και καταστροφή της.

Ωστόσο, με μια αναζήτηση στην βάση δεδομένων για γονίδια και πρωτεΐνες (BLAST) βλέπουμε πως, όταν προσπαθούμε να κάνουμε αντιστοίχιση, μερική ή πλήρης, της αλληλουχίας αμινοξέων της πρωτεΐνης ακίδας του SARS-CoV-2 με πρωτεΐνες του ανθρώπινου οργανισμού δεν παίρνουμε κανένα αποτέλεσμα. [πηγή 1][πηγή 2]

Ένας άλλος ισχυρισμός είναι ότι το 90% του εμβολίου των Pfizer/BioNTech καταλήγει στα ωάρια και τα σπερματοζωάρια επηρεάζοντας έτσι την γονιμότητα. Και αυτός ο ισχυρισμός ωστόσο είναι ανυπόστατος και βασίζεται σε μετάφραση ιαπωνικού εγγράφου, που περιγράφει πειράματα βιοκατανομής σε ποντίκια, μετά από χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Στη σελίδα 14 του εγγράφου διαβάζουμε ότι 2 μέρες μετά τον εμβολιασμό, μόνο το 0.095% των λιπιδίων του εμβολίου είχε καταλήξει στις ωοθήκες των θηλυκών αρουραίων, και μόνο το 0.074% είχε καταλήξει στους όρχεις των αρσενικών αρουραίων που εξετάστηκαν.

Πλέον υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που έχουν εξετάσει σε πραγματικές συνθήκες την τυχόν επίδραση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη θηλυκή και ανδρική γονιμότητα, καθώς και στην κυοφορία ή το θηλασμό, τόσο σε προδημοσιεύσεις όσο και σε δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά μετά από έλεγχο ομοτίμων (peer-review), και καμιά τους δεν έχει εντοπίσει σχετική επίπτωση ή κίνδυνο. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5]

Σχετικά με τον ισχυρισμό του Luc Montagnier για επιρροές στον έμμηνο κύκλο των γυναικών από τα εμβόλια για την COVID-19, παρότι έχουν υπάρξει αναφορές για αλλαγές στον κύκλο έπειτα από τον εμβολιασμό, το εν λόγω εικαζόμενο φαινόμενο είναι υπό έρευνα και δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα μελέτες έπειτα από αξιολόγηση ομοτίμων που να στοιχειοθετούν ότι οι παρατηρήσεις αυτές γίνονται συχνότερα από το αναμενόμενο. Ο CDC σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τον έμμηνο κύκλο των γυναικών, όπως ορμόνες που σχετίζονται με το στρες, αλλαγές στο καθημερινό τους πρόγραμμα, προβλήματα με τον ύπνο τους και αλλαγές στη διατροφή ή την άσκησή τους. Οι λοιμώξεις μπορεί επίσης να επηρεάσουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο ενός ατόμου. Μια πρόσφατη μελέτη από τον Ιανουάριο του 2021 εντόπισε αλλαγές στον έμμηνο κύκλο έπειτα από μόλυνση COVID-19, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στη ροή ή τη διάρκεια του κύκλου.

Σύμφωνα με αναφορές ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τα εμβόλια για την COVID-19, μέχρι στιγμής δεν έχει εδραιωθεί αιτιώδης σχέση μεταξύ των 4 χορηγούμενων εμβολίων και αναφερόμενων επιπλοκών στον γυναικείο έμμηνο κύκλο. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]

Τέλος, η διάγνωση για θρομβοπενία τυπικά γίνεται με απλή γενική αίματος (complete blood count- CBC), η οποία μετράει τον αριθμό αιμοπεταλίων και άλλων παραγόντων στο αίμα και όχι άμεσα με τεστ D-dimer. Σε αυτό το σημείο γίνεται αναφορά στην εμφάνιση θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό για την COVID-19. Ωστόσο, το τεστ D-dimer, παρότι συμπεριλαμβάνεται στα διαγνωστικά εργαλεία για διερεύνηση περιπτώσεων θρόμβωσης λόγω θρομβοπενίας, αυτό συνήθως διενεργείται μετά την γενική αίματος και εφόσον η τελευταία δείξει μειωμένα αιμοπετάλια στο αίμα. Ακόμα και στην ένδειξη χαμηλών αιμοπεταλίων από την CBC, το τεστ D-dimer από μόνο του δεν αποτελεί διαγνωστικό κριτήριο για τις περιπτώσεις εμφάνισης των εν λόγω θρομβώσεων, αλλά διεξάγεται συνδυαστικά με άλλες εξετάσεις. Όπως έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, υψηλές ενδείξεις στο τεστ D-dimer μπορούν να καταγραφούν λόγω αυξημένης ηλικίας, υποκείμενων νοσημάτων, άσχετων λοιμώξεων, ή ακόμα και λόγω της τυπικής και ασφαλούς ανοσολογικής απόκρισης που προκαλούν τα εμβόλια για την COVID-19.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, σπάνια περιστατικά θρομβώσεων λόγω θρομβοπενίας (TTS) μετά τη λήψη εμβολίων για την COVID-19 έχουν συσχετιστεί αιτιωδώς με τα εμβόλια ιικού φορέα (Vaxzevria και Janssen) ενώ τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχουν δείξει ανάλογο συσχετισμό με τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Comirnaty και Spikevax). Εν αντιθέσει, όπως εξηγήσαμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, από τα αρχικά στάδια της πανδημίας έχουν παρατηρηθεί θρομβοεμβολικά επεισόδια ως επιπλοκή από τη νόσο COVID-19. Μάλιστα, αυτού του είδους οι επιπλοκές παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης μετά από νόσηση με COVID-19 παρά μετά από τη λήψη εμβολίων για τον κορωνοϊό. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4][πηγή 5][πηγή 6][πηγή 7][πηγή 8]

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα δεδομένα, οι ισχυρισμοί του Dr. Montagnier αλλά και των συνομιλητών του δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Τα εμβόλια για την COVID-19 δεν προκαλούν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό των ανθρώπων και δεν έχουν συσχετιστεί με εμφάνιση σοβαρών μελλοντικών παθήσεων ή θάνατο καθώς η εμφάνιση μακροχρόνιων επιπτώσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απίθανες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων για την COVID-19 εμφανίζονται εντός 2 μηνών, η συντριπτική πλειοψηφία τους μέσα σε λίγες μέρες, ενώ οι δραστικές ουσίες τους, αφού επιτελέσουν την εργασία τους, σύντομα εξαλείφονται από τον οργανισμό χωρίς να υπάρχει κάποιον κίνδυνος τοξικότητας από αυτές.